Gluteenittomat tomaatti-juustopiiraat
Gluteenittomat tomaatti-juustopiiraat ovat somia suolatarjottavia juhlien noutopöydässä. Pikkupiiraiden sijaan voit leipoa myös ison piirakan.
Ainekset
Gluteenittomat tomaatti-juustopiiraat, pohja
- 100 g leivontamargariinia
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1/2 dl parmesaanijuustoraastetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 250 g tomaatteja
- 1 ruukku basilikaa
- 150 g juustoraastetta
- 1/4 tl jauhettua mustapippuria
- 2 rkl kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
Gluteenittomat tomaatti-juustopiiraat leivotaan helposti näin:
1. Laita uuni 200 asteeseen. Nypi jauhot, parmesaaniraaste, suola, leivinjauhe ja rasva sekaisin. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina jauhoseosta apuna käyttäen voideltuihin pieniin piirasvuokiin.
2. Asettele basilikanlehdet pojalle, lisää päälle juustoraaste ja puolitetut tomaatit. Rouhi päälle pippuria ja ripottele pinnalle kurpitsansiemenet. Paista noin 20 minuuttia kunnes taikina on kypsynyt.
Katso myös: Pellillinen juustipiirakkaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Juustopiirakka hurmaa herkkusuut – poimi talteen parhaat ohjeet!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous