Pellillinen juustopiirakkaa
Juustopiirakkapalat voi höystää monin eri tavoin, kuten ilmakuivatulla kinkkulla, marinoiduilla oliiveilla, tomaateilla, basilikalla ja homejuustolla viikunoiden kanssa.
Ainekset
- 300 g voita
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 dl jääkylmää vettä
Täyte
- 300 g västerbotten- tai appenzeller-juustoa
- 150 g parmesaania
- 1 dl lehtipersiljasilppua
- 6 keskikokoista kananmunaa
- 3 dl kuohukermaa
- 2 dl ranskankermaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl timjamia
Pinnalle
- esimerkiksi oliiveja, basilikaa, kirsikkatomaatteja, sinihomejuustoa, viikunoita tai kirsikoita, ilmakuivattua kinkkua
Valmistusohje
1. Paloittele vähän pehmennyt voi kulhoon. Lisää jauhot ja suola. Nypi ainekset hyvin sekaisin murumaiseksi seokseksi. Lisää jääkylmä vesi taikinaan nopeasti sekoittaen. Sekoita vain sen verran, että vesi imeytyy taikinaan. Älä vaivaa taikinaa. Litistä taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi, kääri paperiin ja pane jääkaappiin lepäämään noin tunniksi.
2. Peitä reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Puolita taikina ja kauli kahdeksi noin puolikkaan pellin kokoiseksi levyksi. Nosta levyt pellille. Tee piirakkapohjaan myös reunat. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia.
3. Raasta juustot, silppua persilja. Sekoita munat kermaan, lisää ranskankerma, juustoraaste, persilja ja mausteet. Kaada seos pohjan päälle.
4. Kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja piirakan pinta täysin hyytynyt ja kauniin ruskea. Kun piirakka on jäähtynyt haaleaksi, leikkaa se paloiksi ja nosta tarjoiluvadille. Lisää päälle mieleisesi koristeet.
Lisää kielenvieviä piirakoita:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous