Reseptit

Maukas gluteeniton tuorejuustopiirakka ilman uunia

18.5.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Tuorejuustopiirakka valmistuu vauhdikkaasti. Se on raikas ja maukas tarjottava kevään juhliin.

Ainekset

Pohja

80 g margariinia sulatettuna
3 dl mantelijauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
ripaus suolaa

Täyte

nippu ruohosipulia
1 pieni kurkku
2 keskikokoista suolakurkkua
150 g kevytfetajuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl turkkilaista jogurttia
3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
ripaus mustapippuria
(suolaa tarvittaessa)

Pinnalle

ituja tai silmusalaattia
mintunlehtiä

Valmistusohje

1. Sekoita pohjan ainekset kulhossa, ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään.

2 Hienonna ruohosipuli, ja kuutioi kurkku sekä suolakurkut. Murenna fetajuusto.

3 Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa, ja mausta seos mintulla, sitruunankuorella ja mehulla sekä mustapippurilla. Kääntele joukkoon ruohosipuli, kurkku- ja suolakurkkukuutiot sekä fetamurut.

4 Irrota rapea piirakkapohja vuoasta. Lusikoi täyte pohjan päälle, ja ripottele pinnalle ituja tai silmusalaatteja sekä tuoreita mintunlehtiä.

Lisää gluteenittomia leivonnaisia:

sienipiirakka

Gluteeniton sienipiirakka

828413-fetapinaattipiirakka_kakko.jpg

Pinaatti-fetapiiraat

733956-muffinit.jpg

Tomaattimuffinit

Kotiliesi.fi: Gluteeniton kasvisleipä

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *