Gluteeniton sienipiirakka
Iltateen kanssa maistuu sienipiirakka.
Ainekset
piirakkapohja
- 2.5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 50 g rasiamargariinia
- 1 dl perunasosetta (jauheesta)
täyte:
- 0.5 l suppilovahveroita (tai mustia torvisieniä)
- 1 pieni sipuli
- 200 g palsternakkaa
- 200 g maa-artisokkaa
- ¼-½ tl suolaa
- ¼ tl pippuri-sekoitusta
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl timjamia
- 2 dl kermaviiliä
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 kananmuna
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan jauhoihin leivinjauhe, nypi rasva ja lisää perunasose.
2. Puhdista sienet, kuori ja pilko sipuli, kuori ja raasta juurekset.
3. Kuullota sipuli, lisää sienet ja haihduta hiukan. Lisää juurekset ja osa mausteista ja anna kypsyä.
4. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille ja lisää täyte.
5. Sekoita kermaviiliin tärkkelys, loput mausteet ja kananmuna, kaada täytteen päälle ja paista piirakkaa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
1 pala: hiilihydraatteja 14,3 g proteiineja 4,9 g rasvoja 8,8 g tyydyttyneitä rasvahappoja 3,7 g ravintokuitua 3,7 g
650 kJ (155 kcal) 1 pala
Kommentit
Hei, kiitos kommentista. Reseptissä oli näppäilyvirhe, joka on nyt korjattu ja resepti on tarkistettu.
Kommentit
Onkohan kaurajauhon ja leivinjauheen määrät vaihtuneet?
Hei, kiitos kommentista. Reseptissä oli näppäilyvirhe, joka on nyt korjattu ja resepti on tarkistettu.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous