5 parasta...

5 parasta kasvovoidetta kesäksi

9.7.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Postauksessa saatuja tuotteita.

Heissan hei! 5 parasta oli pienellä tauolla minun ”kesäloman” ja sen aiheuttamien kiireiden vuoksi. Mies juuri lopettelee kesälomansa, joten samalla minäkin alan palailla arkeen vähän intensiivisemmin. Miehen juhlat ovat juhlittu, enkä minä sitten toiveistani huolimatta ehtinyt itseäni kuvailemaan mekossani. Juhlien emännällä kun on ennen juhlia ja juhlien aikana monta roolia. Mutta yritän lähipäivinä ottaa ne kuvat, sillä mekkoni oli juhlissa kehujen aiheena. On se meinaan niin yllättävä hankinta minulle, joka pukeutuu yleensä aina mustaan.

Nyt kuitenkin takaisin päivän aiheeseen, eli 5 parasta kasvovoidetta kesäksi. En ole aivan varma olenko tämän aiheen joskus aikaisemmin jo nostanut 5 parasta -postauksiin, mutta teen nyt kuitenkin päivitetyn version.

Kesällä iho harvoin kuivuu yhtä paljon kuin talvella. Rasvoittuminen tulee monen vaivaksi – toisille enemmän kuin toisille. Tämä kesä ei oikein ole vieläkään käynnistynyt. Siksi oma ihoni ei ole niin rasvoittuva, mutta en tietenkään voi käyttää yhtä raskaita voiteita kuin mitä talvella käytän. Kevyt ja kosteuttava on kesällä hyvä kosteusvoide. Kun iho muuttuu rasvoittuvaisemmaksi, kannattaa suosia keveitä, mutta silti kosteuttavia voiteita. Meikki kestää paremmin freesinä ja ihon rasvoittuminen tasapainottuu.

Himalaya Herbals Light Hydrating Gel Cream

Tämän raikastavan geelivoiteen esittelin viime kesänä. Tästä linkistä pääset lukemaan keveästä geelivoiteesta.

Himalaya Herbals Light Hydrating Gel Cream on koostumukseltaan hieman geelimäinen voide. Vaaleaa, mutta silti läpikuultavaa. Geelivoide tasoittuu iholle nätisti ja antaa todella virkeän tunteen. Voide kosteuttaa tehokkaasti, mutta ei aiheuta lisärasvoittumista normaalilla, kuivalla tai sekaiholla. Sopii varmasti monille rasvoittuvankin ihon omaaville. Omalle kesäisin rasvoittuvammalle sekaiholle oiva voide, joka saa meikin pysymään siistimpänä ja tunteen kasvoilla raikkaana.

Himalaya on edullinen merkki, jota myydään aika laajasti marketeissa ja tavarataloissa. Paljon puhutaan siitä, että lentoemännät kantoivat ulkomailta itselleen ja tuttavilleen tämän suositun ja edullisen ihonhoitomerkin tuotteita. Niistä on siis tykätty todella paljon aikaa ennen kuin sitä sai Suomesta.

Hinta: 7,70 € / 50 g
Saatavuus: hyvin varustetut päivittäistavarakaupat ja marketit

Edullinen!

Clinique Pep-Start Hydroblur Moisturizer 

Moni klassinen selektiivinen merkki on tehnyt ”nuorennusleikkausta” brändilleen, niin myös Clinique. Pep-Start on vähän nuorempaa kohderyhmää tavoitteleva tuotelinja, josta löytyy monenlaisia nuorempia aikuisia palvelevia tuotteita. Kuitenkin ikä on vain numero, joten Pep-Startista saattaa kuka tahansa löytää itselleen täydellisen tuotteen omiin tarpeisiinsa. Tämä siniseen, neliskanttiseen purkkiin pakattu Hydroblur Moisturizer on kosteuttaja ilman öljyjä sekä sillä on ihon epätasaisuuksia kevyesti blurraavia ominaisuuksia.

Hydroblur Moisturizer on koostumukseltaan paksuhkoa. Se muistuttaa aika paljon kasvojen pohjustusvoiteita. Voide tuntuu kasvoilla hyvin pehmeältä ja jättää pinnalle samettisen mattapinnan. Kun voiteen hieroo voimakkaammin, se hieman häivyttää ihohuokosia. Voisi tavallaan sanoa, että tämä on helppoutta hakevan ihmisen 2-in-1 -tuote. Samassa purkissa on mattamainen kosteusvoide sekä kevyesti ihonpintaa tasoittava ja blurraava pohjustaja. Painotan kuitenkin sanaa kevyesti, sillä Hydroblur Moisturizer ei ole pohjustusvoide, vaan aavistuksen epätasaisuutta tasoittava kosteusvoide.

Tuote on lähes tuoksuton, sillä se on 100% hajusteeton, eli tuoksussa tuntuvat vain raaka-aineet, jotka nekin ovat hyvin neutraaleja. Minusta Clinique Pep-Start Hydroblur Moisturizer on optimaalisin normaalilla ja sekaiholla. Kuivalle iholle se ei ole riittävä ja voimakkaasti rasvoittuvalle ehkä vähän liian paksu koostumukseltaan.

Hinta: 33,00 € / 50 ml
Saatavuus: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot

Epätasaisuuksia blurraava!

Lumene Lähde Matte Hydration 24H Cream-Gel

Tämä on Lumenen uutuuksia brändiuudistuksen myötä, vai onko sittenkään? Lumenen Lähde-sarjan Matte Hydration 24H Cream-Gel on käytännössä sama kuin Lumenen Arctic Aqua 3D Hydration Cream-Gel. Arctic Aqua -sarjan voiteet ovat olleet pelastuksiani jo vuosian ajan. Muistaakseni keväällä 2011 ostin ensimmäisen kerran Lumenen Arctic Aqua -sarjan kosteusvoiteen ja sain heti helpotusta siihen aikaan todella rasvoittuvalle iholleni. Sittemmin Lumene taisi lopettaa ko. voiteen ja tilalle tuli tuo 3D Hydration Cream-Gel.

Tästä ja tästä löydät linkkejä vanhoihin Arctic Aquan voiteita käsitteleviin postauksiin.

Lähde -sarjan Matte Hydration on väriltään valkoista, toisin kuin edeltäjänsä, joka oli vaaleansinistä. Koostumus on identtinen sekä tuntuma iholla. Koen tämän Lähde -sarjan voidegeelin identtiseksi aikaisemman Arctic Aqua -sarjan voidegeelin kanssa. Tuoksu on ehkä parfyymisempi, mutta ei voimakkaasti. Lähinnä muutokset ovat esteettisiä ja nimessä, ei niinkään suuresti itse tuotteessa.

Koostumus on geelin ja voiteen välimaastosta, eli se on sekoitus molempia. Vaikka koostumus tuntuu paksulta, se sulautuu iholle erinomaisesti – aivan kuten edeltäjänsäkin Arctic Aqua -sarjasta. Iho jää mattamaiseksi sekä pehmeäksi. Lähde -sarjan Matte Hydration 24H Cream-Gel -voiteessa on käytetty lähdevettä sekä koivun mahlaa. Voidegeeli kosteuttaa ihoa, mutta ei jätä sitä kiilteleväksi tai rasvaiseksi. Hyvin kevyt ja kesälle loistava tuote!

Hinta: 19,90 € / 50 ml
Saatavuus: marketit, tavaratalot ja hyvin varustetut päivittäistavarakaupat

Perusvarma ja luotettava!

Lierac Sébologie Blemish Correction Regulating Gel

Jos ihoasi vaivaa epäpuhtaudet ja voimakas rasvoittuminen, niin tähän kannattaa tutustua!

Lieracin Sébologie -sarja on erityisen perehtynyt epäpuhtaan ihon hoitoon. Blemish Correction Regulating Gel tasapainottaa rasvoittuvaa ja epäpuhdasta ihoa. Voide vähentää ihon kiiltelyä ja hillitsee rasvoittumisen tunnetta iholla. Kun iho ei pinnalta rasvoitu voimakkaasti, myös ihohuokoset näyttävät pienemmiltä. Siksi monesti kesällä tuntuu, että ihohuokoset ovat erityisen suuret. Rasvoittuvalla iholla ne ovat suuremmat.

Koostumukseltaan tämä tuubiin pakattu voide on keveää geelimäistä emulsiota. Ohut koostumus levittyy iholle helposti ja jättää mattapinnan. Rasvoittuvakin iho tuntuu välittömästi tasapainoisemmalta. Olen tehnyt niin, että olen tätä testaillut silloin toukokuun hellekauden aikana tuhdimpien seerumien päälle. Nyt minua ei vaivaa järkyttävä ihon rasvoittuminen, joten tämä on yksinään käytettynä minulle liian vähän kosteuttava. Tällä tuotteella on enemmänkin sellaista ongelmaa ratkovaa ominaisuutta, kuin ihan ihon hyvää kosteustasapainoa ylläpitävää. Laitan vielä ihan listaa siitä, mitkä ovat Lierac Sébologie Blemish Correction Regulating Gel -voiteen vaikuttavat ainesosat ja mitä ne tuotteessa tekevät.

Sinkkiglukonaatti vähentää ihon kiiltelyä ja supistaa ihohuokosia tasapainottaen talineritystä.
Bakuchioli kiihdyttää sinkkiglukonaatin vaikutusta ja estää bakteerien lisääntymisen iholla.
Hydroksidihappo auttaa vähentämään talituotantoa.
Prebiootti vaikuttaa ihon flooraan vahvistaen ihon luonnollista vastustuskykyä ja lievittää tulehduksia.
Salisyylihappo vähentää finnejä ja arpia ja tasapainottaa solujen uusiutumista.

Se mitä olen itsekin huomannut, niin tämä voide auttaa ehkäisemään epäpuhtauksien tulehtumista. Salisyylihappo on itselleni hyvinkin tuttu ainesosa. Sitä käyttäessä tulee muistaa, että kasvot pitää suojata aurinkosuojalla, myös tätä voidettakin käyttäessä. Oikein pahasti rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle päivin ja öin, vähemmän rasvoittuvalle vain päiväkäyttöön ja illaksi kosteuttavampaa voidetta.

Hinta: 33,70 € / 40 ml
Saatavuus: apteekit ja verkkoapteekit, kuten Yliopistonverkkoapteekki.fi

Todella rasvoittuvalle iholle!

Académie Radiance Aqua Balm

Sokerina pohjalla minun tämän kevään ja kesän lempparini, joka on nyt vastannut tarpeitani parhaiten. Ihanan kosteuden lisäksi voide tuo kauniin heleyden iholle. Radiance Aqua Balm sisältää valoa heijastavia pigmenttejä, jotka tuovat luonnollista hehkua kasvoille. Tässä voiteessa valoa heijastavat pigmentit ovat hyvin hienovaraisia, eivätkä ne loista tai kimalla kasvoilla. Siksi tämä sopii hyvin myös epätasaisemmalle iholle, sillä voide ei korosta ihon epätasaisuutta.

Koostumus on tässäkin tuotteessa kevyt ja aavistuksen geelimäinen. Tuoksu on ihanan aprikoosinen, mutta kuitenkin kevyt. Huomasin INCIstä, että Radiance Aqua Balm sisältää xylitolia. Olen huomannut, että xylitolia sisältävät kasvovoiteet tasapainottavat kivasti ihoa, varsinkin kesällä. Oikeasti tämä tuubi alkaa olla jo pitkälti yli puolen välin käytetty, sillä aloitin tämän käytön jo keväällä ja nyt yrittänyt vähän säästellä – jos vaikka saisin aikaiseksi kirjoittaa tästä voiteesta ja sarjan muutamasta muusta tuotteesta oman postauksen.

Radiance Aqua Balm on kaikille ihotyypeille, mutta oman kokemukseni mukaan se on parhaimmillaan kuivaihoiselle kesällä sekä normaalille ja sekaiholle. Rasvoittuvan ihon omaava pitää tästä enemmän talviaikana kuin kesällä. Radiance Aqua Balm on näistä tämän postauksen viidestä voiteesta kaikista kosteuttavin ja se ei ole niin mattainen kuin neljä muuta voidetta. Veikkaa, että hellekelien aikana tämä tipahtaa pois päiväkäytöstä, sillä sitten ihoni alkaa rasvoittumaan sen verran runsaasti ettei Radiance Aqua Balm enää sovi minulle.

Hinta: 56-60 € / 50 ml (jälleenmyyjästä riippuen)
Saatavuus: Académien tuotteita jälleenmyyvät kauneushoitolat ja maahantuojan verkkokauppa

Kosteuttava ja heleyttävä!

Tällaisia ovat minun 5 parasta kesävoidetta kasvoille. Kaikkia yhdistää keveys, mutta jotkut ovat enemmän ääripäistä kuin toiset. Hintahaitarikin on laaja, sillä edullisimman suosikkini saa alta 10 eurolla ja hintavimmasta saa maksaa jo vähän enemmän. Välimaastoon mahtuu sitten useampia.

Mikä on sinun suosikkivoiteesi kesällä?

Oikein mukavaa sunnuntaita kaikille!

Postauksen tuotteet saatuja.

Kommentit (6)

Minäkin olen ollut ihastunut tuohon Academien voiteeseen. Se seerumi myös! <3 Nyt vaan on sen verran kesä, että sitä tulee käytettyä vain silloin tällöin. Säästän loput talvelle. 🙂

Academien voide on ihana, mutta oma suosikkini on Jane Iredalen BeautyPrep, se on vaan paras just kesällä. 🙂

Minäkin olen ollut ihastunut tuohon Academien voiteeseen. Se seerumi myös! <3 Nyt vaan on sen verran kesä, että sitä tulee käytettyä vain silloin tällöin. Säästän loput talvelle. 🙂

Lumenen Matte Hydration odottaa korkkausta kaapissa. Mun mielestä sen testeri tuntui paksummalta/rasvaisemmalta kuin edeltäjänsä, mutta pitääkin seuraavaksi pistää se kunnon testiin. Minunkin luottotuote oli nimittäin se 3d gel rasvaiselle iholle. Mikäli koostumus on kuitenkin sama, niin kyllä on kevyt kusetus tässäkin, kun sama tuote uudelleen brändättynä on kaksi kertaa kalliimpi 😀 Näinhän kävi myös suosikki silmänympärysvoiteelleni (ent. arctic aqua nyk. lähde). Tämän takia olen pyrkinyt etsimään muita vaihtoehtoja, vaikka vuosia olen ollut Lumenen fani ihonhoidossa, mutta asiakkaiden silmään pissiminen ärsyttää.

Uudeksi suosikiksi on noussut Bette Boxista tullut Dermosilin Light kasvovoide. Sopii mun kiiltävälle naamalle kesällä todella hyvin, hinta on edullinen, eikä tungettu täyteen parfyymejä kuten nämä Lumenen uudet 🙂

Ihan rinnakkain en näitä ole päässyt kokeilemaan, sillä varastoissani ei enää ole sitä Arctic Aquan voidegeeliä. Olen siis muistini kanssa joutunut vertailemaan, enkä huomannut näissä suuria eroja. Uusi tuoksuu voimakkaammin ja on väriltään valkoista. Toki ihon tilanne voi olla vähän erilainen tänä vuonna, kuin viime kesänä.

Se tuubissa aikoinaan ollut Arctic Aquan tasapainoittava voide oli 16,90 €. Se oli silloin vuonna 2011. Oli siis ihan ihmeellisen halpa se 3D voidegeeli. Silloin Lumenen tuotteita ilmestyi aikaisempaa edullisemmalla hintatasolla. Yhtenä esimerkkinä se hyaluronihappotiiviste, joka on mun suosikki edelleen. Joudun itsekin nielemään tappioni ja ostamaan sitä nykyään kalliimmalla hinnalla. Se oli ilmestyessään ihan järjettömän edullinen. Nythän sen hinta on sellainen, jota osaa olettaa ko. tuoteryhmän tuotteelta.

Tuo Dermosilin voide on vielä korkkaamatta. Iski pieni nuukuus, kun näitä riittää avattunakin, niin jos ei vielä sitä avaisi.

Kiva postaus ! Näin kesällä en halua laittaa kasvoille päiväksi mitään rasvaisia voiteita. Viime kesänä käytin Lumenen Matte Hydration ja olin siihen tosi tyytyväinen. Alkuvuodesta ostin Avene Physiolift Smooting Emulsion BetteBoxin näytteen perusteella ja siitä tykkäsin kovasti kuin on kevyt tuote mutta ikävä kyllä nyt se on loppunut. En kovin usein osta markettien kosteusvoiteita mutta nyt päätin kokeilla Lorealin Skin Expertin Hydragenius Aloe Water joka on lähes vesimäinen kosteustuote. Tämä tuote sisältää mm. Hyaloronihappoa ja Aloe vera uutetta ja hinta 10 euron verran.

Tuo kuulostaa kiinnostavalta. Vaikka itse en niinkään ole kiinnostunut L’Oréal Parisin voiteista, niin tuossa on jotain joka sai minut kiinnostumaan. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *