Glitz & Glam

Mitä tekisi hiuksille? Trendikäs sienitukka vai syksyinen kuparipersikka?

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Minulle on ihan viimeisen 2-3 viikon aikana herännyt fiilis, että haluan hiuksiini jotain uutta. Vasta heinäkuussa kävin kampaajalla, mutta vielä silloin halusin vain tyven raidoituksen ja neutraalin blondin. Ajattelin mennä uusimaan ilmettäni lähiviikkoina, niin nyt pohdin, mitä trendikästä haluaisin itseäni piristämään.

Olen nyt noin vuoden verran ollut vain tässä blondissa. Melko neutraalissa blondissa, kun en ole halunnut olla viileän vaalea. Siihenkin meinaan kyllästyin. Juuri nyt minua kyllästyttää tämä shampanjainen blondi. Haluan uutta! Jotain, mitä minulla ei ole aikaisemmin ollut.

Olen kiivaasti seurannut, mikä on juuri nyt kuuminta hiusmuotia. Jotenkin tuntuu, että nyt ei ole sellaista yhtä tai kahta megatrendiä. Toki kontrastivärjäykset tekevät paluutaan, erityisesti nuorison keskuudessa. Mutta väreissä ei ole nyt sellaista selkeää megatrendiä, kuten granny eli harmaa oli silloin 2015 tai ”ponihiukset” ja pastellisävyt useamman vuoden. Kaikki nuo on jo ollut.

Kokosin pari eri ääripään ideaani, jotka viehättävät juuri nyt!

Lämmin peach copper eli kuparipersikka

Syksyllä kupariset sävyt nousevat suosioon vuodesta toiseen. Huomasin sen itsekin liiketyöskentelyssä kampaajaopiskelijana. Itsellänikin oli tumma kupari vuonna 2014, mutta nyt pohdin vaaleampaa kuparia, jossa olisi persikkaisuuttakin. Rakastuin, kun näin tämän värin inspiraatioita metsästäessäni. Sävy on vaaleahko, pehmeä ja kaunis sekoitus kuparia ja persikkaa, vaaleanpunaisella vivahteella.

Tällaisessa peach copperissa on vaan oma hommansa ylläpidossa. Pohdin vain, jaksanko sitä pitkään? Toisinaan olen hyvinkin orientoitunut, mutta juuri nyt tuntuu, että paljon kotioloissa viettävänä ei jaksa panostaa pitkään.

Mietin myös sitäkin, että vuosi sitten minulla oli tällainen hyvin keveä persikka. Pysyvyys on vain niin heikko aina tällaisilla kirkkailla, hentoisilla sävyillä, että luultavasti en päädy kuparipersikkaan, vaikka siitäkin haaveilen.

Viileä mushroom eli ”sienitukka”

Viime vuonna puhuttiin sienitukasta, mushroom hair/blonde/bronde/brown. Ideahan on siinä, että hiukset näyttävät hyvin luonnollisen värisiltä ja niissä on herkkusienimäinen värimaailma. Sienitukka voi olla selkeästi tummempi tai vaaleampi, mutta olen huomannut, että sienitukkaa löytyy myös hieman lämpöisempänäkin versiona.

Tässä olisi jotain sellaista, mikä nyt kiinnostaa. Aikaisemmin en ollut kiinnostunut, koska sienitukka on selkeästi tummempi kuin minun värini. Nyt jostain syystä olen kiinnostunut kokeilemaan vähän tummempaa. En ehkä ihan näin tummaa, mutta tässä värjäyksessä on hyvä idea tuossa etuosassa.

VINKKI! Muistan, kun eräässä värikoulutuksessa kouluttaja vinkkasi, että jos vaaleahiuksinen haluaa kokeilla tummempaa, mutta on silti vähän epävarma, kannattaa jättää etuosaan vaaleutta. Näin uusi look ei tunnu liian vieraalta peilistä katsoessa, kun kasvoja kehystää tuttu vaaleus, vaikka väri kokonaisuutena näyttääkin tummemmalta. Tämä vinkiksi, jos olet samassa tilanteessa kuin minä: haluaisit kokeilla tummempaa, mutta hieman jännität, että tykkäätkö siitä pienestäkään tummentumisesta.

Näin myös tämän mielettömän ihanan version sieniväristä. Ihastuin tuohon tummuusasteeseen. Ei olisi liian vaikea tottua. Tämä lämpöisempi mushroom on todella kaunis, mutta ehkä haluan selkeästi kylmemmän ”sienen” hiuksiini. Olen just ollut neutraali, niin nyt ehkä kiinnostaisi vähän kylmempi versio, jos en siihen kuparipersikkaan päädy.

Kylmä sävy ja mushroom ylipäänsä olisi helppohoitoinen minulle, kun oma värini on viileähkö ja tummuudeltaan jotain 6-7. Oikeastaan minun oma värini on mushroom! Maantienharmaa on brändätty uudella nimellä, joten siitä tuli hitti! 😁

Tässä vielä viimeiseksi inspiraatiokuvaksi yksi sienitukka, mushroom blonde. Jos en uskalla reilusti tummentamaan kokonaisuutta, niin tällainen nyt ainakin olisi minulle helppo. Olisin edelleen vaalea, mutta pikkuisen tummempi.

Kumpaa suosittelet, peach copper vai mushroom? Helppohoitoisempi vai enemmän ylläpitoa vaativa?

Lue myös:

Hyvästi koronatukka!

Aikuisen vaaleanpunaiset hiukset

Uusi väri, uudet kujeet!

Muutos harmaasta violettiin

Luonnollisempi harmaa

Lue myös

X