Glitz & Glam

Hiushuuhde - aika hauska ja erilainen hiustuote

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Aika harvoin esittelen Bette Boxissa jo ollutta tuotetta yksinään omassa postauksessaan. Nyt on pakko tehdä poikkeus, sillä kokeilin mielenkiintoista hiustuotetta.

Kesäkuun Bette Boxissa oli monta kivaa ja kiinnostavaa tuotetta, mutta kaikista uteliain olin kotimaisen ja edullisen XZ:n tuotteesta. Kokeiltuani tätä kiinnostavaa tuotetta muutamin eri tavoin, olin sitä mieltä, että haluan tästä kirjoittaa esittelyn.

Kyseessä on XZ Omena Hiushuuhde. Hiushuuhteen voi tehdä vaikka oman kodin kaapista löytyvästä omenaviinietikasta tai jostain muusta viinietikasta. Näin moni tekeekin, mutta toisia taas se etikan ominaistuoksu ei sytytä. Erityisesti shampoosta luopuneiden olen lukenut hehkuttavan viinietikasta tehdyn hiushuuhteen nimeen. Viinietikka laimennetaan ihan vain vedellä.

Mutta kerron ensin, mikä hyöty viinietikassa on hiukselle ja mistä syystä.

En tiedä täydellisiä faktoja, enkä usko kaikkea lukemaani, sillä viinietikka muka nopeuttaa hiusten kasvua ja sun muuta perustelematonta väitettä olen lukenut. Sen sijaan minun on helppo uskoa viinietikan hyötyihin sen happamuuden vuoksi. Oikeastaan tästä en ole lukenut mitään netistä, vaan perustuu omaan 1+1 -laskentaan. Kampaajan opinnoissa olen oppinut, että mieto happamuus on hiuksia hoitava ja emäksisyys taas on hiuksia vaurioittava. Mieto emäksisyys, kuten shampoissa, ei suoranaisesti vaurioita, mutta juuri sen emäksisyyden vuoksi hius on takkuinen, kuiva ja tuntuu jopa hieman kovalta ennen hoitoaineen levittämistä. Hoitoaineet ovat usein happaman puolella. Emäksiset hiustuotteet turvottavat hiuksen pintaa, jonka vuoksi hiussuomut ovat ”aukinaisemmat”. Happamat tuotteet vähentävät turvotusta, jonka seurauksena ne hiussuomut ovat ns. ”kiinni”. Emäksisen väri- tai vaalennuskäsittelyn jälkeen tulee aina tasapainottaa hiuksen pH-arvo happamalla tuotteella, joka on usein se hoitoaine. Viinietikka on myös hapanta, joten siitä syystä se on hiukselle hyväksi.

XZ on tehnyt omenaviinietikkaa sisältävän, raikkaalle omenalle tuoksuvan hiushuuhteen. Jos etikan tuoksu tökkii, mutta haluaa hoitaa hiuksiaan omenaviinietikkaa sisältävällä hiustuotteella, niin se on mahdollista. Tuoksu ei ole etikkainen, vaan oikeasti raikas omenainen. Koostumukseltaan XZ:n hiushuuhde on geelimäinen, joka helpottaa tuotteen viemistä hiuksiin. Tuote vaahtoaa hyvin herkästi, mutta ei tee paksua vaahtoa. Vaahto on keveää.

XZ neuvoo Omena Hiushuuhteelle kolmea erilaista käyttötapaa. Olen testaillut kaikkia kolmea, joten kerron käyttötapojen yhteyteen omat kommenttini.

  • Käytetään shampoon asemasta. Ihan ok. Puhdistaa, jos hiuksissa ei ole runsaasti kerrostunut muotoilutuotteita ja kuivashampoota.
  • Käytetään hoitoaineen asemasta. Sopii varmasti hyväkuntoisille hiuksille. Vaurioituneille ei riitä selvittämään.
  • Käytetään tehohoitona shampoon ja hoitoaineen lisäksi. Minun vaurioituneille hiuksille paras ratkaisu. Huomasin, että saan parhaimman lopputuloksen käyttämällä Omena Huuhdetta shampoon jälkeen, ennen hoitoainetta. 

Ihastuin hiushuuhteen antamaan pehmeyteen ja sileyteen. Vaalennettu hius harvoin näyttää kiiltävältä ilman kiiltotuotteita. Minusta sain tällä hiushuuhteella keveää kiiltävyyttä hiuksiini. Kuivat latvat tuntuvat välittömästi paremmilta. Tuotehan on silikoniton, joten tarvitsen avuksi silikonipitoisen hoitoaineen, joka sitten taas auttaa hiusten selvittämisessä. Huomasin hiushuuhteen kohottavan tyveä aika mukavasti, vaikka latvat se sileytti pehmeämmiksi. Tyvessäni on käsittelemätöntä hiusta, latvassa monet värjäys- ja vaalennusprosessit kokeneet hiukset. Tästä teen johtopäätöksen, että tuote saattaa sopia monille hiuslaaduille. Ei yksinään tee ihmeitä minun hiuksilleni, mutta yhdessä shampoon ja kunnolla selvittävän hoitoaineen kanssa toimii todella hyvin.

Hinnaltaan XZ Omena Hiushuuhde on 4,20 € / 150 ml. Ei siis mitenkään kallis. Tuotetta ei ole tarkoitus käyttää yhtä suuria annoksia kuin shampoota tai hoitoainetta. Tai ainakin itse olen annostellut vähemmän, sillä käytän seuraavanlaista nyrkkisääntöä, mitä pienempi pullo, sitä pienempi annostelu.

Mitä kokemuksia teillä on ollut XZ:n Omena Hiushuuhteesta?

X