Glitz & Glam

Hyvä fysikaalinen aurinkosuoja kasvoille – erityisesti rasvoittuvalle iholle!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuote saatu Skincitylta

Oikein kivaa alkanutta viikkoa! Minun on aivan pakko esitellä aurinkosuojakertoimellinen päivävoide, johon olen todella ihastunut. Olen jo talvella jossain postauksessa tai kommenteissa maininnut, että minun pitäisi pian esitellä täydellinen voide, joka on kosteuttava päivävoide ja aurinkosuoja sekä ihon sävyeroja tasoittava. Kuulostaa vähän liian hyvältä ollakseen totta, mutta totta se on. Paula’s Choicelta löytyy sellainen!

Paula’s Choice kuuluu minun suosikkibrändeihini. Se on kuulunut suosikkeihini jo vuodesta 2012 lähtien. Harmi, että Paula’s Choicea ei ole saanut Suomesta kuin yhden pienen hetken, yhdestä pienestä kivijalkamyymälästä Helsingissä. Olen tilannut Paula’s Choicea ulkomailta. Nyt ruotsalainen Skincity on laajentanut suomalaiseen verkkokauppaan. Muutamat teistä lukijoista vinkkasi muutama vuosi sitten ruotsalaisesta Skincitysta, josta voi tilata Paula’s Choicea. Nykyään tosiaan voi tilaukset tehdä suomalaisesta Skincitysta, jossa palvelevat SKY-kosmetologit.

Sain Skincitylta minun iholleni suositeltavia ihonhoitotuotteita. Joukossa oli tämä *Paula’s Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 -päivävoide. Kyseessä on päivävoide normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle, jossa on riittävän korkea aurinkosuojakerroin.

Minulla on sekaiho, joka rasvoittuu T-alueelta, mutta on pintakuiva hyvin helposti. Siksi ihoni tarvitsee kosteuttavuutta ja suojaa, mutta liian rasvaiset aurinkosuojakertoimelliset voiteet aiheuttavat epäpuhtauksia ja meikkivoiteet meinaavat ”liejuuntua”. Meikkini alle sopivia aurinkosuojakertoimellisia päivävoiteita on suhteellisen vähän. Mutta nyt on löytynyt yksi uusi tulokas siihen pieneen joukkoon.

Paula’s Choice on sellainen brändi, jossa on läpinäkyvyyttä ja ideologia tuotteiden raaka-aineistakin. Paula Begoun, brändin perustaja, on kirjoittanut kirjoja ihonhoidosta ja raaka-aineista. Paula Choicen ideologiaan tutustuessa, huomaa, että tietyt raaka-aineet ovat todella bannattuja. Esimerkiksi denaturoitu alkoholi. Paula’s Choicen tuotteissa ei käytetä iholle pahaksi olevia ainesosia. Itse en pidä alkoholia ihan niin demonina, mutta vältän tuotteita, joissa on liian korkea pitoisuus denaturoitua alkoholia.

Läpinäkyvyys ja selkeys raaka-aineissa näkyy selkeinä ilmauksina sekä INCI-listauksissa kerrotaan ainesosien funktiot – mikä tehtävä raaka-aineella on tuotteessa. Tämä aurinkosuojakertoimellinen päivävoide on fysikaalinen suoja, joka tarkoittaa sitä, että UV-säteet heijastetaan pois. Niitä ei kemiallisesti neutraloida iholla. Sinkkioksidi on tämän voiteen UV-säteiltä suojaava ainesosa. Sinkkioksidia on käytetty nanokokoisena.

Sinkkioksidi on luonnonkosmetiikassakin hyväksytty ainesosa, mutta täysin ongelmaton sekään ei ole. Sinkkioksidi on luonnolle haitallinen, erityisesti vesistöille. Rasvoittuvalle ja helposti tulehtuvalle iholle se tuo apuja. Sinkkivoidetta usein käytetään finneistä kärsivälle iholle. Siksi päivävoide onkin niin ideaali rasvoittuvaisuuteen taipuvaiselle iholle. Eli tälläkin ainesosalla on hyvät ja huonot puolensa.

Alla Paula’s Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 -päivävoiteen ainesosaluettelo. Suluissa aina ainesosan tehtävä eli funktio tuotteessa.

INCI-lista

Aqua, Cyclopentasiloxane (hydration), Zinc Oxide (13%, Nano, broad spectrum sunscreen agent), PEG-12 Dimethicone (texture enhancer), PEG/PPG-18/18 Dimethicone (texture enhancer), Lauryl Lysine (skin-conditioning agent), Sodium Chloride (stabilizer), Trihydroxystearin (texture-enhancing), Dimethicone Crosspolymer (suspending agent), Resveratrol (antioxidant), Quercetin (antioxidant), Epigallocatechin Gallate (antioxidant), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Tetrahexyldecyl Ascorbate (vitamin C/antioxidant), Adenosine (skin-restoring), Bisabolol (skin-soothing), Salix Alba (willow) Bark Extract (skin-soothing), Punica Granatum (Pomegranate) Extract (antioxidant), Haematococcus Pluvialis (Astaxanthin) Extract (antioxidant), Hydrolized Corn Starch (texture-enhancing/mattifying agent), Polysorbate 80 (texture-enhancing), Hydrolyzed Silica (texture-enhancing/mattifying agent), Triethoxycaprylylsilane (texture enhancer), C12-15 Alkyl Benzoate (emollient texture enhancer), Isopropyl Titanium Triisostearate (texture-enhancing), Caprylyl Glycol (preservative), Hexylene Glycol (preservative), Ethylhexylglycerin (preservative), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499) (colorant), Phenoxyethanol (preservative).

Koska päivävoiteessa on fysikaalinen suoja ja pigmenttejä, tulee se ravistaa hyvin ennen käyttöä.

Auringon UV-säteiltä suojautuessa, kannattaa muistaa riittävä annostelu. Muistan jostain lukeneeni, että kasvoille ja kaulalle tulisi käyttää kerralla 1-1,5 ml aurinkosuojakertoimellista voidetta, jotta suojaavuus on riittävä. Näin fysikaalisen suojan ollessa kyseessä, korostuu entisestään riittävä kerros voidetta iholla.

Päivävoide näyttää meikkivoiteelta. Iholle levittäessäkin, se näyttää kevyeltä meikkivoiteelta. Sävy sopii vaaleaihoisille ja luultavasti keskitummillekin. Onhan tällainen vaalean ihon sävy parempi kuin valkoisuus. On silti jännä, ettei näitä ole tummaihoisille.

Koostumuksesta huomaa kyllä, että kyseessä on fysikaalinen suoja. Koostumus on aina vähän ”jankimpi”. Jos voiteessa ei olisi muita pigmenttejä kuin sinkkioksidi, jäisi iholle hyvin valkoinen kalvo. Muilla mineraalipigmenteillä on saatu häivytettyä valkoista lopputulosta.

Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 -päivävoide hieman tasoittaa ihon sävyeroja, mutta en luokittele sen peittokykyä kevyen meikkivoiteen tasoiseksi. Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense on sävytetty päivävoide. Päivävoide sopii erinomaisesti meikkivoiteen alle. Olen talvesta asti käyttänyt ja hyväksi havainnut. Vaikka en kotona ollessani olekaan meikannut, olen Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 -päivävoiteen levittänyt kasvoilleni, sillä istun tietokoneella ollessani ikkunan äärellä. Jo tammikuussa alkaa aurinko taas pilkistämään sen verran, että suojakerroin on hyvä olla sisällä ollessa, jos ikkunan edessä työskentelee.

Tässä aurinkosuojassa, vai pitäisikö sanoa päivävoiteessa, yhdistyy monia hyviä puolia. Voide kosteuttaa ihoa, on riittävän kevyt koostumukseltaan, levittyy helposti, tasoittuu iholle lähes huomaamattomaksi ja tasoittaa sävyeroja iholla. Lisäksi aurinkosuojakerroin on 30 ja voide sopii hyvin rasvoittuvallekin iholle, jopa finnejä hoitavasti.

Paula’s Choicen tuotteiden ideologiaan kuuluu myös se, että tuotteiden tulee olla niin turvallisia ja hellävaraisia iholle, että niitä voi käyttää millä tahansa alueella. Siksi Paula’s Choicella ei ole kuin muutama silmänympärysvoide. Merkin kasvovoiteita voi käyttää huoletta silmänympärysiholle, mutta kannattaa aina varmuuden vuoksi tsekata asia Paula’s Choicen sivuilta tai pakkauksesta. Tätä Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 -päivävoidetta voi käyttää myös silmänympärysiholle. Se hieman häivyttää tummuutta ja suojaa silmänympärysihoa UV-säteiltä.

Paula’s Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 -päivävoidetta suositellaan normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle. Se soveltuu aikuiselle, herkälle ja akneiholle sekä ruusufinnistä kärsivälle.

*Täältä voit tilata Paula’s Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 -voiteen. Hinnaltaan tämä päivävoide on 40,00 € / 60 ml.

Viikonloppuna kesän lähestyminen otti vähän takapakkia, mutta toivottavasti alkanut viikkoa palauttaisi lämmön.

Ihanaa alkanutta viikkoa! Millä sinä suojaat kasvosi UV-säteiltä?

Lue myös

X