Glitz & Glam

Kasvonaamio puikosta!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuote saatu PR-toimistolta

Kaikkea sitä aina markkinoille tuleekin. Kun sain syksyllä PR-lähetyksen Physicians Formulan uutuustuotteista, en ihan heti tajunnut, että vaaleanpunainen puikkotuote on savinaamio. Ensivilkaisulla katsoin, että tjaa, taas jokin hehkuvoide tai poskipuna. Myöhemmin sitten huomasinkin, että tuote onkin savinaamio. Onneksi en tehnyt havaintoa siinä vaiheessa, kun muuten valmiin meikin päälle olisin puikosta pyyhkäissyt poskipäille ”hehkua”. Ai kamala! 😂 Se olisikin ollut! Minulle kun usein sattuu ja tapahtuu, niin tuo olisi hyvinkin voinut sattua minulle.

Kuinka hyvin muuten tunnette yhdysvaltalaisen Physicians Formulan? Itse en merkkiä tuntenut ennen vuotta 2018. Silloin tutustuin merkin meikkeihin, ja huomasin niiden olevan oikein hyviä, vaikka edullisia ovatkin.

Physicians Formula on lähtöisin Kaliforniasta. Merkin perusti vuonna 1937 lääkäri ja allergiaspesialisti Dr. Frank Crandall, joka halusi auttaa ihosairaudesta kärsivää vaimoaan. Vaimo halusi sairaudestaan huolimatta käyttää värikosmetiikkaa, mutta kaikki tuotteet eivät soveltuneet hänen ihosairautensa herkistämälle iholle. Niinpä Crandall kehitti meikkituotteita vaimollensa. Vielä tänäkin päivänä Physicians Formulan valmistaa kosmetiikkaa alkulähteidensä mukaisilla kriteereillä. Tuotteet ovat allergiaystävällisiä, lääkäreiden kehittämiä, herkälle iholle ja silmille sopivia sekä soveltuvia piilolinssien käyttäjille.

Sinällään ei mitenkään persoonallinen tausta tälläkään merkillä, sillä lähes tulkoon aina kosmetiikkavalmistajilla on tämän tyyppinen tausta. Jollakin henkilöllä on ongelma, johon sitten on haettu ratkaisua itse kehittämällä siihen sopiva tuote.

*Physicians Formulan Brightening Pink Triple Rose Clay on tosiaan puikkoon pakattu savinaamio, joka kirkastaa tunkkaista ja sameaa ihoa. Tiedän, että nyt kaikki kuivaihoiset ja kolmenkymmenen ylittäneet torppaavat, sillä savinaamiot tunnetaan kuivattavina ja niiden kuivuessa tuntuu ikävä kipristelyä. Sen oikein tuntee, kuinka kaikki kosteus ihosta katoaa. Ei ole aivan varma, uskaltaako naamio kasvoilla hymyillä, ettei kasvot halkea tai repeä. Tiedän sen tunteen, mutta onneksi kaikki savinaamiot eivät ole sellaisia.

Tämä Physicians Formulan savinaamio on uuden sukupolven savinaamio. Se ei kuivata eikä halkeile kuivuessaan. Tämä savinaamio on myös helppo ja hellävarainen puhdistaa, sillä se muuttuu vedestä maitomaiseksi, jopa vaahtoavaksi.

Lukemani mukaan Brightening Pink Triple Rose Clay -naamio saa vaaleanpunaisen värinsä Välimeren vaaleanpunaisesta savesta, mutta INCI-luetteloon kurkkaamalla voi havaita, että tuotteessa on myös rautaoksidia, joka antaa punaisen värin. Ilmeisesti vaaleanpunaista väriä on vähän buustattu rautaoksidin avulla. Savi on ilmeisesti Välimereltä peräisin olevaa kaoliinia. Kaoliini tunnetaan kauneudenhoidon monitoimituotteena. Tuote tuoksuu hentoisesti ruusuille, jota naamiossa on käytetty myös raaka-aineena – ruusuöljyä, ruusuvettä ja ruusu-uutetta.

INCI-luettelo
Water/Eau, Kaolin, Glycerin, Sodium Stearate, Titanium Dioxide (Cl 77891), Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax/ Cire De Carnauba, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Polysorbate 60, Illite, Squalane, Rosa Damascena Callus Culture Extract, Rosa Damascena Flower Water, Rosa Canina Fruit Oil, Rosa Gallica Flower Extract, Phenoxyethanol, Iron Oxides (Cl 77491), Caprylyl Glycol, Fragrance/ Parfum, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Citric Acid, Aluminum Hydroxide, Tetrasodium Edta, Algin, Sodium Hyaluronate, Cellulose Gum, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Sodium Polyacrylate, 1,2-Hexanediol, Leuconostoc Ferment Filtrate.

Hylsyä kierittämällä puikko nousee ylös. Kannattaa olla varovainen, ettei pyöritä liikaa, sillä savinaamio on koostumukseltaan pehmeää. Sen saa kieritettyä takaisin, mutta aina käytettäessä kannattaa kierittää vain sen verran kuin oli ajatellut naamiota käyttää.

Käytön jälkeen muovisuojus laitetaan paikoilleen, jotta savinaamio ei kuivu puikkoon. Vasta sen päälle korkki.

Puikosta on näppärää pyyhkäistä savinaamiota kasvoille.

Täysin ilman sormia levityksestä ei kuitenkaan selviä, vaikka itse jo vähän innoissaan niin oletinkin. Savinaamio on ihanan pehmeää ja sileää, joten puikosta tulee sen verran reippaasti, että tasoitus kannattaa viimeistellä sormin.

*Physicians Formulan Brightening Pink Triple Rose Clay -savinaamio levittyy tasaisesti kuin unelma. Todella helppo työstää, eikä kuivu liian nopeasti.

Naamio näyttää kasvoilla vähän samalta kuin vääränvärinen meikkivoide. Aivan kuin minulla olisi aivan liian tumma ja todella voimakkaasti persikkaisen vaaleanpunainen meikkivoide.

Savinaamion annetaan kuivua noin 5 minuuttia. Kuivuessaan naamio muuttuu vain sameammaksi, mutta ei halkeile ja aiheuta minkäänlaista kipristelyn tunnetta kasvoilla. Todella miellyttävä tunne.

Vaikutusajan jälkeen savinaamio huuhdellaan vedellä huolellisesti. Usein kuivunut savinaamio on työläs poistaa, mutta tämä Physicians Formulan vaaleanpunainen savinaamio on helposti vedellä huuhdeltavissa.

Kasvot tuntuvat ihanan pehmeiltä naamion jälkeen. Suurin yllätys on, ettei iho tunnu kuivalta ja kiristävältä, vaan pehmeältä ja näyttää aavistuksen hehkuvammalta. Suurin yllätys oli minulle se, kuinka kasvoni eivät punoita ollenkaan tai ne eivät ole edes kirjavat. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä herkemmin ihoni muuttuu hetkellisesti kirjavaksi, jos käytän kasvovesiä, huuhdeltavia kasvonaamioita tai kuorintoja. Tämä kuva on otettu välittömästi savinaamion poishuuhtelun jälkeen.

Savinaamio vaikuttaisi nostavan ihon epäpuhtauksia pintaan, joten säännöllisellä käytöllä se auttaa ihoa pysymään puhtaana talikertymistä ihohuokosissa.

Physicians Formula Brightening Pink Triple Rose Clay -savinaamio on hyvä! Vaikka kyseessä on enemmänkin meikkibrändi, niin yllättävän hyvän savinaamion ovat kehittäneet. Koska savinaamio ei ole voimakkaasti kuivattava, sitä voi käyttää aikuisemmat ja kuivaihoisetkin. Oikein rasvoittuvalle iholle tämä hellävaraisempi savinaamio tuskin tuo toivottuja tuloksia, sillä rasvoittuvalle iholle toimii hyvin kunnolla talia itseensä imevät savinaamiot.

Puikko on kätevä, mutta tosiaan aivan puhtain sormin ei tässäkään pakkaustavassa selviä, ellei käytä sivellintä naamion tasoittamiseen.

Mietittekö tekin samaa kuin minä mietin? Kuinka moneen käyttökertaan tuosta puikosta riittää? Tässä postaukseni esimerkkikuvissa käytin hyvin runsaasti kasvonaamiota, vähempikin riittäisi. Tuolla vastaavalla annostelulla riittäisi vain viiteen kertaan. Puolet vähemmällä saa noin 10 käyttökertaa. Kuvat otin, kun tein savinaamion ensikokeilua, joten en siinä vaiheessa vielä tiennyt, kuinka paljon puikko annostelee. Jälkiviisaana olen voinut pienentää annostelua ja pyyhkäistä vähän keveämmin savinaamiota kasvoille.

Physicians Formula Brightening Pink Triple Rose Clay -savinaamiota myydään valikoiduissa Citymarketeissa tai sen voi tilata *Lyko -verkkokaupasta.

Onko Physicians Formula ennestään tuttu merkki?

Lue myös

X