Glitz & Glam

Benton Aloe Propolis Soothing Gel - pelastus ärtyneelle iholle

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Nyt haluan vinkata tuotteesta, joka mukavasti rauhoittaa ärtynyttä ihoa sekä omaa muitakin hyviä ominaisuuksia. Viime syksynä tilasin eleven.filtä* satsin korealaista kosmetiikkaa. Halusin talvea vasten hankkia jonkun ihoa rauhoittavan ja hoitavan tuotteen, jos talven aikana syntyy kylmyyden ja kuivuuden aiheuttamia ärtymisiä.

Benton Aloe Propolis Soothing Gel auttaa ärtynyttä ihoa rauhoittumaan ja ylläpitämään ihon kosteustasapainoa sekä ennalta ehkäisee epäpuhtauksia.

Benton Aloe Propolis Soothing Gel sisältää 80% aloe veraa. Monille varmasti aika tuttu ainesosa. Aloe vera on tunnettu ihoa rauhoittavista ominaisuuksista. Tässä tuotteessa aloe vera on pohjana, ei vesi. Aloe veralla on muitakin hyviä ominaisuuksia ihonhoidossa. Se lievittää kutinaa, kuumotusta sekä kosteuttaa ihoa. Lisäksi aloe vera torjuu tulehduksia ja sillä on antioksidanttisia vaikutuksia. Eli torjuu ulkoisia, ihosoluja vaurioittavia tekijöitä (ei UV-säteitä). Moni on varmasti huomannut suuripitoisten aloe vera -tuotteiden muodostavan sellaisen ihoa suojaavan kalvon, jonka alla iho rauhoittuu ja toipuu. Minä pidän aloe veraa suuressa arvossa, koska olen sen huomannut tuovan apuja.

Sen lisäksi, että Benton Aloe Propolis Soothing Gel sisältää 80% aloe veraa, siinä on 10% propolista. Tämä propolis on kittivahaa, jota saadaan mehiläispesistä keräämällä. Mehiläiset tuottavat propolista, jolla korjaavat pesän vaurioita, sulkevat oviaukkoja, muumioivat pesään tunkeutuneita vihollisia sekä jopa kuolleita lajitovereita, joita ei voida syystä tai toisesta poistaa pesästä. Hyvin mielenkiintoinen aine. Propolista on käytetty ympäri maailman jo vuosisatojen, ellei jopa tuhansien ajan. Sillä on hoidettu monenlaisia sairauksia ja vaivoja, nyt sen kykyä syövän hoidossa tutkitaan. Kiistattomin lääketieteellinen näyttö on lukemani mukaan ominaisuus, joka tuhoaa mikrobeja. Se joko tappaa bakteereja, viruksia ja sieniä, tai ainakin estää niiden kasvua. Propolis ei ole voimakkaasti allergisoiva, mutta se ei sovi, jos omaa hartsiallergian tai on niin voimakas siitepölyallergia, ettei voi käyttää hunajaakaan.

Lähde: http://www.mehilaishoitajat.fi/@Bin/731678/auvinen-siitepolyraportti.pdf

Ei siis mikään turha aine tuo propolis. Loput 10% tuotteesta sisältää erilaisia ihonhoidollisia ainesosia sekä tuotteen koostumukseen ja säilyvyyteen vaikuttavia ainesosia. Ei 100% luonnonkosmetiikkaa, mutta INCI-listasta näkee, että hyvin lähellä sitä. Tuotteessa on myös arginiinia, joka on aminohappo, jolla on ihon parantumista nopeuttavia ominaisuuksia.

Koostumus on täysin kirkas ja geelimäinen. Sellainen vesimäinen geeli, eli pysyy juuri ja juuri kasassa.

Ai niin, kerroinko jo, että Benton Aloe Propolis Soothing Gel on hajusteeton? Eli ei lisättyjä hajusteita, mutta sen lisäksi geeli on käytännössä myös hajuton. Käytetyt raaka-aineet ovat ilmeisesti niin miedosti tuoksuvia, että tuotteelle ei ole syntynyt selkeää ominaistuoksuakaan.

Geeli levittyy iholle helposti ja imeytyy nopeasti. Ihon pinnasta tulee välittömästi kosteutettu, mutta samalla tuntee sen viileän ja rauhoittavan vaikutuksen. Ihon pintaan jää kostea nahkeus, mutta ei rasvaisuutta.

Benton Aloe Propolis Soothing Gel on ollut ihan huippu! En nyt ole kärsinyt mitenkään pahoista ihon ärtymisistä, mutta joskus teen vähän rankemman kasvojen kuorinnan, jossa mukana myös mekaaninen rasittavuus. Näin talviaikana iho reagoi sellaiseen herkemmin, joten en kovin usein viitsi ihoani sellaisilla rasittaa ja härnätä. Mutta ne kerrat, kun olen tehnyt kunnollista puhdistusta ja kuorintaa, Benton Aloe Propolis Soothing Gel tuo välittömästi apua. Millekään allergiselle reaktiolle tai rikkoutuneelle iholle en uskalla suositella mitään muuta kuin lääkärin antamien ohjeiden noudattamista, mutta sellaiseen ihon pinnassa olevaan ärtymykseen uskallan suositella.

Itse olen käyttänyt Benton Aloe Propolis Soothing Geliä myös silmänympärysihollekin. Välillä vuotavat silmät meinaavat aiheuttaa silmänurkkiin ihoärsytystä. Minulla kova pakkanen, tuuli ja aurinko ovat ihan kamala yhtälö silmille. Ja kun omaa atooppisuuteen taipuvaisen silmänympärysihon, pitää olla todella huolellinen kosteutuksen ja suojaavuuden kanssa. Siksi jatkuvasti kosteat silmänurkat ärtyvät herkemmin, joten olen heti aloittanut hoitamisen tällä tuotteella, jotta mitään pahempaa ei pääse kehittymään. Ehkä minun ripeä toiminta on auttanut.

Kuten huomaatte, niin Benton Aloe Propolis Soothing Gel on pakattu reilunkokoiseen tuubiin. Tästä riittää muuallekin kuin vain kasvoille, jos tarvetta esiintyy. Luin, että auringon polttamalle iholle tuo myös lievitystä. Eli kannattaa kokeilla tätä ns. monitoimituotetta. Koska iho ei ole päässyt tästä kylmästä lopputalvesta huolimatta ärtymään, jää minulle vielä keväälle ja kesälle Benton Aloe Propolis Soothing Geliä käytettäväksi. Silloinhan alkaa se epäpuhtauksien aika ja keväällä varsinkin saan vuodesta toiseen niitä kihelmöiviä patteja ja finnejä. Onneksi sitä ei yleensä kestä kuin sen kuukauden, mutta on ainainen riesani ilmojen lämmetessä.

Hinnaltaan Benton Aloe Propolis Soothing Gel on 26,00 € / 100 ml. Sitä myydään eleven.fi* -verkkokaupassa.

Miten olette selvinneet kylmyydessä?

P.s. Hyvää syntymäpäivää äiti! <3

X