Glitz & Glam

Miljoona, miljoona, miljoona ruusua…

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Dr. Hauschka uudisti klassikkovoiteensa. Nyt Ruusuvoide on entistä ruusuisempi.

Dr. Hauschkan Ruusuvoide (Créme de Jour à la Rose / Rose Day Cream) on kokenut monia muutoksia vuosien aikana. Aikaisemmin muutokset tehtiin kosmetiikka- ja luonnonkosmetiikkasäädöksien vaatimusten mukaan, mutta tällä kertaa uudistus on tehty omasta halusta. Halusta tehdä voiteesta entistä parempi.

Minulla ei valitettavasti ole kokemusta entisistä Ruusuvoiteista, vain tästä uudistuneesta. Klassikkovoiteen maine on kuitenkin kiirinyt korviini jo aikoja sitten. Tai oikeastaan olen monista blogeista lukenut.

Uudistuneessa voiteessa on ruusua kolmessa eri muodossa: ruusuvesi (uusi ainesosa), ruusuöljy (lisätty aikaisempaa enemmän) ja ruusuvaha. Lanoliini (lampaista saatava ”villarasva”) voiteessa on korvattu karnaubavahalla (palmuista saatava vaha, jota käytetään paljon pintojen kiillottajissa ja makeisissa).

Historia on kovin ”ruusuinen”. Ruusua on käytetty kautta aikojen lääkkeenä jos jonkinlaisiin vaivoihin, kuten vatsavaivoihin, astmaan, tulehduksiin, mutta myös henkiseen hyvinvointiin, kuten masennukseen, unettomuuteen, ärtyneisyyteen. Lisäksi ruusut olivat vauraiden ylellisyys.

Uudistuneen ja vanhan Ruusuvoiteen INCI-luettelot. Ei suuria muutoksia, mutta kuitenkin hieman. Kuten listasta huomaa, niin voide sisältää runsaasti erilaisia öljyjä ja vahoja.

Voiteen kerrotaan olevan aikaisempaa valkoisempaa ja kiinteämpää. Pitää varmasti paikkaansa, sillä Ruusuvoide on hyvin paksua ja jähmeää. Aluksi oletin voiteen jäävän valkoisena maskina kasvoille, mutta erehdyin. Vahat ja öljyt notkistuvat ihon lämmöstä ja näin voide levittyy yllättävän helposti. Koska kyseessä on luonnonkosmetiikkavoide, niin voiteen levittäminen on tavallisiin voiteisiin verrattuna työläämpi. Voiteesta puuttuu kaikki levittymistä helpottavat silikonit ja muut teolliset apuaineet. Minulle Ruusuvoide on hieman täyteläinen ja rasvainen päiväkäyttöön tässä vaiheessa syksyä. Olen kuitenkin pystynyt käyttämään voidetta meikin alla, mutta tuolloin minun tulee levittää riittävän ohut kerros.

Dr. Hauschkan ideologiassa rasvaisia voiteita ei tulisi käyttää yövoiteena, sillä iho uudistuu öisin. Rasva estää ihoa hengittämästä ja puhdistautumasta. Dr. Hauschka neuvoo käyttämään päivällä rasvaisia voiteita suojaamaan ja edistämään ihon rasvatasapainoa, kun yöksi suositellaan rasvattomia kosteustasapainoa sääteleviä ihonhoitotuotteita.

Tuoksu on hyvin ruusuinen. Itse pidän ruusujen tuoksusta, joten koen tuoksun miellyttävänä. 

Dr. Hauschkan Ruusuvoide on 100% luonnon- ja luomukosmetiikkaa, joka on sertifioitu NATRUE- ja BDIH-standardien mukaisesti. Ruusut kasvatetaan ilman kemikaaleja Afganistanissa ja Etiopiassa, jossa viljelijät saavat myrkyttömän työympäristön ja kunnon palkan työstään.

Dr. Hauschkan Ruusuvoide on mieleeni näin syksyllä ja tulevana talvena, jos voidetta riittää talveen asti. Olen ollut hyvin ahkerasti käyttänyt voidetta, jotta ihollani säilyisi hyvä rasvatasapaino. Minulla on öisin käytössä Paula’s Choicen BHA-happokuorinta, joka kuivattaa ihoani. Ihoni ei ole niin kuiva enää, mutta ei myöskään rasvoitu voimakkaasti. Olen kovin yllättynyt, että näin rasvainen voide sopiikin minulle. Tosin tiedän, että kesällä Ruusuvoide ei olisi tullut kuuloonkaan.

Uudistunut Ruusuvoide on tullut myyntiin tämän syyskuun aikana, mutta edelleen on myynnissä myös vanhan koostumuksen omaavia voiteita. Uudistuneen Ruusuvoiteen tunnistaa INCI-luettelon lisäksi Richer in roses -merkinnästä.

Dr. Hauschkan tuotteita jälleenmyydään ainakin Sokoksilla, Emotioneissa, Stockmanneilla, monissa apteekeissa ja luontaistuotekaupoissa. Hintahaitari on kovin suuri, mutta yleensä voide maksaa 30 euron (/30 ml) molemmin puolin muutamien eurojen eroilla. Edullisemminkin löytyy, mutta oletan jälleenmyyjien myyvän vanhan koostumuksen Ruusuvoiteita pois uuden tieltä. Siksi edullisimmillaan törmäsin alta 12 euron hintaan.

Loppuun kysymys… kuka ensimmäisenä levytti suomeksi biisin Miljoona ruusua? Minulle tällainen nippelinappelitieto selvisi revyyn myötä, jossa työskentelen. Se ei ollutkaan Katri Helena.

Ruusuvoide saatu blogin kautta.

Lue myös

X