Glitz & Glam

Tiikeriraidat kynsille magneetin avulla

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Tuotteet saatu Cesarsshop

Vieläkö muistatte magneettikynsilakat? Minäkin hurahdin niihin silloin joitakin vuosia sitten. Minulla oli China Glazen magneettilakkoja (linkki vanhaan postaukseeni). Ne olivat ihan kivoja, mutta koostumus taisi olla vähän haastava, joten aika vähän niitä sitten tuli käytettyä.

Magneettilakoissa idea on simppeli. Lakataan värilakka kynnelle ja magneetin avulla luodaan kuvio kynsilakkaukseen. Nämähän ovat hauska idea näin kesälle. Näkyvät kyllä hämärässäkin, mutta auringonvalossa kuviot pääsevät kunnolla eloon. Lisäksi lakkaukset ovat helpot ja nopeat tehdä. Eikä vaadi mitään suurempia kynsitaitelijan taitoja. Jos osaa levittää kynsilakan kynnelle ja pidellä magneettia lakkauksen yläpuolella, osaa tehdä magneettilakalla kuvioidut kynnet.

Entäpä kuka muistaa Konadin? Hurahdin ihan täysillä Konad-leimauksiin vuonna 2010. Glitz & Glamin alkuvuosien postauksissa on paljonkin kuvia kynsitaiteesta, jossa hyödynsin Konadin leimauslaattoja ja leimauslakkoja kuvioiden luomiseen.

Konad on jäänyt minulle vähän tuntemattomaksi muissa tuotteissaan kuin kynsien leimaustarvikkeissa. Sain Cesarsshopilta kokeiluuni magneettilakkoja. Valitsin testailuuni sävyt 03 Metallic Brown ja 07 Red Wine.

Kynsilakka yksinään ei riitä kuviointiin. Tarvitaan erikoislakan lisäksi magneetti. Konadilla on kolmen erilaisen magneetin pakkaus, jossa mukana apuväline, johon halutun kuvion tekevä magneetti laitetaan.

Huomasin tämän apuvälineen olevan oiva apu kuvioinnissa. Magneettia on helpompi pidellä kynnen yläpuolella osumatta märkään lakkaukseen. Magneetti ei vaikuta olevan liian voimakas tai tehoton. Kuvio kyllä syntyy kynnelle, kunhan pitää magneettia riittävän lähellä kynttä ja lakkaus on riittävän kostea.

Muistan vaan, kun China Glazen magneettilakkoja kuvioin, niin se niiden magneetti oli niin tehokas tai kynsilakka niin metallipitoinen, että kynnestä ”hyppäsi” lakka kiinni magneettiin. Se näytti hassulle. Ensin luulin itse sählänneeni ja osuneeni magneetilla märkään lakkaukseen, mutta sitten näin omin silmin, kun kynsilakka hyppäsi kynneltä magneettiin.

Konad Magnetic -kynsilakkaa käytetään seuraavasti:

  • Kynsilakka tulee ravistella huolellisesti ennen käyttöä.
  • Levitä kynsilakka kynnelle. Joko yksi paksu kerros tai kaksi ohuempaa.
  • Pidä magneettia kostean lakkauksen yläpuolella noin 10 sekuntia. Varo ettei magneetti osu kynteen. Kannattaa lakata ja kuvioida yksi kynsi kerrallaan. Jos käyttää kahta kerrosta kynsilakkaa, kuviointi tehdään päällimmäiselle kerrokselle. (Vinkki: kahden kerroksen taktiikalla voit harjoitella magneetin käyttöä ensimmäiselle kerrokselle)
  • Viimeistele päällyslakalla tai pikakuivattajalla

Lakkauksesta tulee hauska! Kannattaa tosiaan käyttää riittävän paksua kerrosta ja käyttää magneettia heti kynsilakan levityksen jälkeen. Magneettia tulee pidellä riittävän lähellä kynnen pintaa, jotta kuviosta tulee riittävän näkyvä.

Konad Magnetic on kynsilakkana toimiva. Se levittyy erinomaisesti kynnelle. Ei ole liian paksu ja hankala työstää, kuten vuosia sitten China Glazen magneettilakat olivat. Ohuesta koostumuksesta huolimatta, lakka peittää paksulla kerroksella näin hyvin. Minulla on vain yksi kerros kynsillä! Kuivumisaika on aika nopea. Siksi kannattaa lakata ja kuvioida jokainen yksi yksitellen.

Tämä käyttämäni sävy on 03 Metallic Brown. Upea sävy! Kuvioituna se näyttää kuparisen hehkuvalta sekä hopean viileältä. Hieno! Minulle tuli mieleen tiikerikynnet.

Konad Magnetic -kynsilakkoja löytyy useissa sävyissä Cesarsshopilta. Hinnaltaan nämä erikoiskynsilakat ovat 8,90 € / 5 ml. Magneettipakkaus tulee ostaa erikseen, jonka hinta on 4,90 € (sis. kolme magneettia ja applikaattorin).

Punaisesta saisi makeat lakkaukset kesävarpaille – oletko samaa mieltä?

X