Ajatuksia

Kollageenituotteen hyödyt iholle – tajusin vaikutukset vasta myöhemmin

28.2.2019 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Mainos / Oslo Skin Lab

Oletko koskaan huomannut jonkun tuotteen käytön lopetettuasi, että sehän todella toimi? Ensin käytät tuotetta, huomaat tuloksia tai havaitsemasi tulokset ovat pieniä. Joskus et välttämättä huomaa mitään vaikutusta käyttäessäsi tuotetta. Mutta sitten, kun tuote tosiaan loppuu, menee tovi ja alat havaita vaikutuksia, jotka alat menettää. Kerron omasta tällaisesta kokemuksesta.

Muistatteko, kun vuosi sitten aloitin Oslo Skin Lab kollageenijauheen käytön? Pohdin omia ikääntymisen merkkejä. Olen ihan valmis vastaanottamaan ikääntymisen merkit, mutta tykkään kyllä viivytelläkin niiden lisääntymistä. Ikääntyminen ja sen merkit ovat ok, koska jotenkin elämä tuntuu vuosi vuodelta tasapainoisemmalta ja vapaammalta, mutta ei kuitenkaan ole kiva, jos ikääntymisen merkit lisääntyvät radikaalisti ja otsassa oleva numero onkin isompi kuin passissa tai ajokortissa oleva lukema.

Oslo Skin Lab The Solution Anti-Wrinkle Collagen -kollageenijauhe tuntui hyvältä ratkaisulta minulle. Siksi kaupallinen yhteistyö oli todella mieluisa.

Pari kuukautta myöhemmin kerroin kokemuksistani sekä näytin VISIA-ihoanalyysin tuloksia. Ihoanalyysin mukaan, ryppyjen määrä väheni 14%. Käsittääkseni ryppyni olivat madaltuneet. Eihän minulla ryppyjä valtaisasti vielä olekaan. Uurteitakin aika vähän, vaikka nyt ikää on 36 vuotta. Tietysti ne synnynnäiset poimut ja uurteet alkavat nyt syventyä ja syventyä. Ihan kohta koen sen nopeimman vaiheen, jossa selkeästi ikääntymisen merkit lisääntyvät. Toisilla se on alta 40-vuotiaana, toisilla vasta joskus 40 ikävuoden jälkeen.

Kaupallisen yhteistyön jälkeen tosiaan tilasin itselleni Oslo Skin Lab The Solution Anti-Wrinkle Collagen -kollageenijauhetta. Jatkoin käyttöä ja ylläpidin saatuja tuloksia.

Oslo Skin Lab The Solution Anti-Wrinkle Collagen on hydrolysoitua kollageenia, joka tarkoittaa, että kollageeni on pilkottu kollageenipeptideiksi. Vain siten elimistö voi hyödyntää kollageenin ihon rakenneaineeksi. Liian suurikokoista kollageenia ei elimistö pysty hyödyntämään. Tällöin kollageeni kulkee vain elimistön läpi. Kollageenin hyödyistä on tutkimustulosta, josta löydät lisätietoa täältä.

Näitä käytetään yksi annospussi päivässä nesteeseen tai ruokaan sekoitettuna. Kollageenijauhe ei maistu miltään. Vesikin kirkastuu muutamassa minuutissa. Pussissa on 2,5 g jauhetta, josta 2,3 g on kollageenia. Ei siis mitään turhia täyteaineita. Tästä minä tykkään. Kollageenia on paljon! Siksi vertailu pieniin kollageenitabletteihin on turhaa, kun kollageenin määrä on pienempi. Siksi kannattaa kollageenilisiä vertaillessa ottaa huomioon kollageenin määrä sekä sen muoto – elimistö voi hyödyntää vain riittävän pieneksi pilkotun kollageenin! Halvempia on, mutta onko niistä hyötyä?

Kun kollageenilisät ovat vähän erilainen tuoteryhmä kuin kasvovoiteet ja shampoot, en näissä oikein osaa ja uskalla lähteä testailemaan, kun miten sen lopputuloksen voi todentaa? Shampoota vaihtaessa tiedät välittömästi, että sopiko se sinulle. Kasvovoide kertoo muutamien viikkojen kuluessa viimeistään, että onko se parempi, sama vai huonompi sinulle kuin aikaisemmin kokeilemasi. Kollageenilisät eivät oikein toimi niin. Niitä pitää käyttää pitkiä aikoja, eikä aina saavutettuja tuloksia näe välittömästi. Minä huomasin tuloksia, mutta ehkä parhaiten tulokset huomasin vasta tuotteen käytön lopettamisen jälkeen. Kun tulee se taantuma ja menettää saavutetut tulokset, jotka ovat syntyneet hyvin hitaasti. Onhan se niin, että hitaasti tulevaa muutosta, on vaikeampi havaita. Siksi varmaan monen tuotteen kohdalla huomaa sen mahtavuuden vasta käytön lopetettua.

Tosiaan viime talven, kevään ja kesän käytin Oslo Skin Lab The Solution Anti-Wrinkle Collagen -kollageenilisää. Iho oli järjettömän upea! Toki upeat ihonhoitotuotteet tuovat oman lisänsä pinnalle, mutta tuntui, että kiireisestä kesästä huolimatta, minun ihoni hehkui! En tarvinnut meikkivoidettakaan, sillä tämä kuva on ilman filtteriä ja ilman meikkivoidetta.

Sitten tuli syksy. Olin stressaantuneempi ja väsyneempi kuin pitkiin aikoihin olen ollut. Minulla oli kova syksy, jonka jälkimainingeissa edelleen seilaan. Olen filtteröinyt osan ulosannistani, enkä kaikkea vuodata nettiin, vaikka välillä vähän paljastankin. Tietenkin kaikenlaiset rutiinit jäivät, kun oli vaan liikaa kaikkea, mistä piti yrittää suoriutua. Lisäksi, kun haluan aina suoriutua niin hyvin, ettei kukaan pääsisi sanomaan mitään negatiivista.

Siinä sitten jäi kollageenin käyttö. Kuukausittaiset Oslo Skin Lab The Solution Anti-Wrinkle Collagen -paketit alkoivat kertyä, kun en muistanut juoda kollageenijuomaani. Lopulta peruin tilauksen.

Siitä sitten hiljakseen aloin huomata, että Oslo Skin Lab The Solution Anti-Wrinkle Collagen tosiaan teki jotain. Iho on hyvä – kiitos hyvien ihonhoitotuotteiden – mutta ei niin hyvä kuin aikaisemmin. Otsani uurteet ovat taas samanlaiset kuin reilu vuosi sitten. Sibeliuksen ryppy kulmakarvojen välissä on jälleen selkeämpi. Näistä samoista asioista valittelin viimeksi reilu vuosi sitten.

Aloitin tovi sitten uudelleen Oslo Skin Lab The Solution Anti-Wrinkle Collagenin käytön. Yksi pussi Oslo Skin Lab -kollageenia kuuluu jälleen päivärutiiniin. Haluan takaisin sen ihon, joka minulla oli viime keväänä ja kesänä sekä alkusyksystä! Ehkä tässä on vähän kuin parisuhteessakin, älä valitse sitä kenen kanssa voit elää. Valitse se, ketä ilman et voisi elää. 😉

Kokeile sinäkin Oslo Skin Lab The Solution Anti-Wrinkle Collagen -kollageenilisää, saat 50% alennusta tämän linkin kautta.

Onko sinulle käynyt vastaavaa? Huomaat jonkun tuotteen käytön lopetettuasi taantumaa?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (6)

Nyt en osaa sanoa, että tehoaako nivelien kollageeni ihoon, mutta toisinpäin ei. Aikaisemmassa yhteistyössä meinasin puhua Oslo Skin Labin hyödyistä myös nivelille, mutta ennen julkaisua sain asiaan tietoa ihan merkin omalta taholta. Oslo Skin Labin kollageenia ei elimistö pysty hyödyntämään nivelille, sillä se on erilaista. Tämän tarkemmin en asiaa tunne, mutta maalaisjärjellä olen päätellyt, että kollageenien rakenteissa on niin paljon eroja ja sen mukaan se elimistö sitten kait ne pystyy hyödyntää tai ei pysty hyödyntää. Ehkä siksi valmistajat painottavat kollageenia nivelille ja kauneuskollageenia. Olen aikaisemmin ajatellut sen olevan vain markkinointia ja meidän kuluttajien ohjausta helpompaan valintaan, mutta kyse onkin muusta. Sillä on väliä, mitä kollageenia käyttää, jos haluaa hyödyt iholle tai esimerkiksi nivelille.

Iho ainakin uudistuu kiivaimmin yöaikana eli siis elimistön ollessa levossa. Tästä päätellen, myös koko elimistö ”korjaa” itseään yöllä eli nukkuessamme. Nyt jos miettii, niin luultavasti voisi paras hyöty kollageenista syntyä nauttimalla sen ilta-aikaan. Ei ehkä juuri ennen nukkumaanmenoa, vaan aikaisemmin. Mutta tosiaan, minulla ei ole koulutusta ja asiantuntijuutta, että voisin faktoina näin sanoa.

Itselläni oli pari sairaala- ja sairastelujaksoa jolloin ihonhoitotuotteiden käyttö jäi ja tällöin kyllä huomasi niiden merkityksen ja vaikutuksen 😀

Tätä kollageenilisää olisi mielenkiintoista kyllä joskus testata 🙂

Tuo on kyllä niin perus! Itsekin kun sairaalaan olen joutunut äkkiseltään tai ollut lapsen kanssa sekä tietysti sairastellut elämäni aikana. Argh, kun iho on kamala muutaman päivän. Tiedän, että tämä mitä nyt tulen sanomaan, ei miellytä kaikkia. Mutta jos se pelkkä vesi saa 60-vuotiaan näyttämään 30-vuotiaalta, niin eiköhän meistä jokainen käyttäisi pelkkää vettä ihonhoitoonsa? Jos se pelkkä vesi auttaa atooppiseen ihottumaan, eikö lääkärikin sitä suosittelisi? Että tosiaan, ei aina pelkästään esteettisistä syistä, mutta sekin on aika kiva lisä, että iho näyttää hehkuvalta ja kuulaalta. 😊

Oli tehtävä pieni vertaus kollageenin sisältöön. Olen käyttänyt tätä: https://urjalanmakeistukku.fi/bodyflex-collagen-180-tabl.html tai nestemäistä versiota: https://urjalanmakeistukku.fi/bodyflex-collagen-nivelshot-500ml.html
Nyt käytössä ollut Tohtori Tolosen kollageeni. https://www.hyvinvoinnin.fi/products/tri-tolosen-collagen
Ilman en ole ”uskaltanut” olla, koska iho tuntuu napakalta ja näyttää hyväkuntoiselta.

Noissakin oli jotain eroja, että mitkä kollageenit ovat tehokkaita ihonhoitoon ja mitkä nivelille. Tämä valkeni minullekin vasta yhteistyön kautta. Olin luullut, että kollageeni kuin kollageeni auttaa kaikkeen, mutta näin ei olekaan. Esimerkiksi Oslo Skin Labin kollageeni on nimenomaan ”kauneuskollageeni” eli ihonhoitoon optimoitu.

Sanot sen just hyvin: ”Ilman en ole ”uskaltanut” olla, koska iho tuntuu napakalta ja näyttää hyväkuntoiselta.”

Sillä ajatuksella olen etsinyt kollageeni valmisteeni, että mikä sisältää eniten kollageenia. Olen ollut siinä luulossa, nivelille tarkoitettu tehoaa myös ihoon.
-Näistähän olisi erittäin mielenkiintoista lukea enemmänkin! 🙂
Miten nivelille tarkoitettu kollageeni ”osaa” mennä niveliin? Eiköhän siitä ”mene” myös ihoonkin?
Luin, että elisimstö korjaa itseään yön aikana ja siksi maalaisjärjellä ajattelin ajoittaa kollageenin oton just ennen nukkumaan menoa. Kollageenia ihon korjaukseen!!
Korjaa ihmeessä jos olen ihan hakoteillä.

Nyt en osaa sanoa, että tehoaako nivelien kollageeni ihoon, mutta toisinpäin ei. Aikaisemmassa yhteistyössä meinasin puhua Oslo Skin Labin hyödyistä myös nivelille, mutta ennen julkaisua sain asiaan tietoa ihan merkin omalta taholta. Oslo Skin Labin kollageenia ei elimistö pysty hyödyntämään nivelille, sillä se on erilaista. Tämän tarkemmin en asiaa tunne, mutta maalaisjärjellä olen päätellyt, että kollageenien rakenteissa on niin paljon eroja ja sen mukaan se elimistö sitten kait ne pystyy hyödyntää tai ei pysty hyödyntää. Ehkä siksi valmistajat painottavat kollageenia nivelille ja kauneuskollageenia. Olen aikaisemmin ajatellut sen olevan vain markkinointia ja meidän kuluttajien ohjausta helpompaan valintaan, mutta kyse onkin muusta. Sillä on väliä, mitä kollageenia käyttää, jos haluaa hyödyt iholle tai esimerkiksi nivelille.

Iho ainakin uudistuu kiivaimmin yöaikana eli siis elimistön ollessa levossa. Tästä päätellen, myös koko elimistö ”korjaa” itseään yöllä eli nukkuessamme. Nyt jos miettii, niin luultavasti voisi paras hyöty kollageenista syntyä nauttimalla sen ilta-aikaan. Ei ehkä juuri ennen nukkumaanmenoa, vaan aikaisemmin. Mutta tosiaan, minulla ei ole koulutusta ja asiantuntijuutta, että voisin faktoina näin sanoa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *