Glitz & Glam

Mitä kaikkea olet tehnyt työksesi? Hauska Facebookissa kiertävä haaste

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Viikonloppuna näin Facebookissa hauskan kiertävän haasteen, jossa omia kavereita haastettiin arvaamaan, mikä työtehtävä on huijausta. Idea siis se, että listataan työtehtäviä, joita on tehnyt, mutta yksi niistä on valetta. Tuo vale pitäisi arvata.

Tässä oma päivitykseni. Huvittavinta tässä on se, ettei listalla edes ole kaikki, mitä kaikkea olen työkseni tehnyt. Lisäksi olen työskennellyt mm. lapsenvahti, mansikanpoimija, baarimikko, edustuskokki, ravintolakokki, keittäjä, kerrossiivooja, talousapulainen, tarjoilija, kassa-tarjoilija, keittiöapulainen, meikkaaja, parturi-kampaaja (oppisopimusopiskelija), teatterin kampaaja-maskeeraaja, kouluttaja, B2B-myyjä, sisällöntuottaja, jopa tutkijana olen periaatteessa ollut palkallisessa harjoittelussa. Pitkä lista, jonka lisäksi on muitakin töitä, joita en nyt vaan muista.

Olisitko arvannut valheeni Facebook-päivityksestäni?

Tein omastani vähän kompan. Yllätyin kuitenkin, ettei valhettani ihan helposti keksitty. Äiti tiesi ja yksi toinen epäili valheeksi numeroa 8, kun alkoi pohtia, mikä minun yritykseni nimi sitten olisi? Eli en ole koskaan ollut yrittäjä tmi, mutta olen työskennellyt vuosia freelancerina ja kevytyrittäjänä. Nykyisen byrokratian mukaan se kylläkin rinnastetaan yrittäjyyteen, mutta silti en ole koskaan ollut toiminimiyrittäjä.

Huomasin toisten vastaavia Facebook-päivityksiä selatessani, että en itsekään arvaisi heidän valhettaan. Monilla meillä on mielenkiintoiset työhistoriat. Näitä on ollut äärimmäisen mielenkiintoista lukea Facebookissa. Kuinka vähän sitten kuitenkin tietää tuttujensa historiasta.

Vaikka nykyinen työni digitaalisen markkinoinnin ja B2B-myynnin parissa sekä tämä bloggaajana/somevaikuttajana työskentely saattaa kuulostaa hohdokkaalta ja glamourilta, niin haluan sanoa, että nämäkin ovat työtä siinä, missä muutkin.

Kaikissa tekemissäni töissä on hyvät ja huonot puolensa. Pelkästään hyviä puolia olevaa työtä tuskin on olemassakaan. Minä olen jynssännyt ”kusilaaria” miestenvessassa ja puhdistanut ravintolan lattiakaivoja. Silti työssä oli hyviä puolia. Olen leikannut todella likaisia ja haisevia hiuksia, kun asiakkaana oli vähän elämänhallinnan ongelmissa oleva henkilö, joka ei halunnut hiustenpesua ennen leikkausta.

Olen eri ammateissani kohdannut erilaisia ihmisiä ja tehnyt töitä erilaisissa ympäristöissä. Olen palvellut kaikenikäisiä ja kaikenlaisia ihmisiä heidän erilaisissa elämänvaiheissa. Aina työ ei ole ollut niin kivaa, mutta muistelen lämmöllä muutamia työporukoita ja asiakkaitani vuosien takaa. Loppujen lopuksi vähän ikävämmätkin duunit ovat olleet erittäin kivoja, kun sitä on saanut tehdä huippu työkavereiden tai asiakkaiden kanssa.

Työtä on monenlaista ja kaikki tarpeellisia, vaikka kaikkia ei niin arvostetakaan. Toiset ammatit ovat yhteiskunnallisesti arvostettuja, toiset palkan mukaan arvostettuja. Vielä en ole kuulunut noihin kumpaakaan, vaikka urakehityksessä palkka olisikin kasvanut. Työvuosia on vielä niin paljon edessä, että ehdin tuota listaani kasvattaa toisella samanlaisella.

Pidän monipuolista työhistoriaani rikkautena. Ihmiset ovat ihmisiä kaikkialla, kaikissa töissä on hyvät ja huonot puolensa, sen tämä monipuolinen työshistoria on minulle opettanut.

Olisi hauska kuulla, mitä kaikkea teidän työhistoriasta löytyy? Kerro niistä kommenteissa!

Lue myös

X