Glitz & Glam

Joulumeikki – näin teet hehkuvan joulumeikin

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Oikein ihanaa lähestyvää joulua! Vielä viime tingassa ennätin tehdä joulumeikkitutoriaalin. Kysyin teiltä ehdotuksia joulumeikin luomivärien sävyistä MAC-paletistani.

Punaista ehdotettiin, joten otin tällä kertaa joulumeikkiin rohkeasti pinkimmän värimaailman. Minusta siipirajaukset, nudet sävyt luomilla ja joulunpunaiset huulet ovat upein joulumeikki, mutta… olisiko vähän tylsää, jos joka vuosi toistaisi samaa? Siksi tänä vuonna joulumeikissä rohkeasti pinkimpää, karpaloa ja kullanhohdetta.

Tässä silmämeikkitutoriaalissa käytän itse kokoamaani MACin luomiväripalettia. Käyttämäni sävyt ovat tähdellä merkittyjä. Ylimmällä rivillä mattainen Malt, keskirivillä kullanhohteinen Ricepaper ja alarivillä karpalonpunainen Cranberry ja tumma Smut.

Pohjusta silmäluomesi silmämeikinpohjustajalla, niin saat hohtavat luomivärit hehkumaan vielä kauniimmin ja meikin kestämään paremmin.

Ota häivytyssiveltimeen mattaista sävyä Malt. Käy luomivärillä luomivaon yläpuoli. Tämä helpottaa häivytystä ja vähän tasapainottaa hohtavan luomivärin käyttöä varjostuksessa.

Ota litteälle siveltimelle kullanhohteista Ricepaperia. Levitä Ricepaper liikkuvalle luomelle ja sisänurkkaan. Älä vie luomiväriä aivan ulkonurkkaan asti.

Ota häivytyssiveltimeen punaista Cranberryä ja levitä sitä kerrostaen ulkonurkan luomivaolle ja häivytä siitä ylöspäin.

Ota litteälle siveltimelle samaa Cranberryä ja levitä luomiväri liikkuvan luomen ulkonurkkaan. Liu’uta sävyä ulkonurkasta kohti keskiosaa, mutta älä vie luomiväriä aivan keskelle asti. Kultainen ja punainen kerrostuvat ja näin sävyt liukuvat toisiinsa.

Jos haluat hieman levittää varjostusta ja muotoilla silmää aistikkaammaksi, vie Cranberryä kohti kulmakarvojen päätä. Älä ota siveltimeen lisää luomiväriä, vaan käytä sitä, mikä siveltimestä irtoaa. Näin väriä ei tule liian tummasti, etkä joudu erikseen häivyttämään sekä varomaan, ettet levitä punaista väriä liian suurelle alueelle.

Ota tarkempi sivellen ja meikkaa alaluomi Cranberryllä. Itse tykkään käyttää siroa, litteää sivellintä.

Jos haluat korostaa kulmaluutasi, levitä kullanhohteinen Ricepaper kulmaluulle.

En tee tässä meikissä selkeää rajausta silmiin. Mutta tummennan ulkonurkkaa ja teen intensiivisyyttä tummentamalla ripsityveä.

Ota siveltimeen tummaa sävyä, Smut, ja levitä luomiväri ripsityvelle niin, että silmän keskiosassa tummaa on hyvin haaleasti ja ohuesti. Ulkonurkkaa kohti tultaessa sävy tummenee ja paksunee.

Tee alaluomelle samalla tavalla. Häivyttele ja pehmentele tumma Smut liukuvasti punaiseen Cranberryyn.

Tee alhaalta ylöspäin suuntautuvaa liikettä, joka samalla liikkuu ulkonurkkaa kohti.

Sitten ripset. Harjaa maskara ripsillesi. Jos haluat, liimaa tekoripset tai kiinnitä magneettiripset.

Jos silmäripsesi ovat kaarevat tai maskaran jälkeen koet ripsien liimaamisen hankalaksi, liimaa ensin ripset. Teen itselleni aina niin, että liimaan ensin tekoripset. Sen jälkeen harjaan maskaran alaripsille ja painelen harjalla maskaraa yläripsiin. En harjaa maskaraa tekoripsien kärkiin, vaan painelen harjalla ripsityveen.

Koska tässä meikissä ei tehty selkeästi rajausta silmiin, saattaa tekoripsien ja omien ripsien väleissä olla ”koloja”. Täytä kolot mustalla rajaustussilla tai eyelinerilla.

Jos haluat kirkastaa silmien valkuaisia ja tehdä katseesta aistikkaamman, käytä mustaa kajalia alaluomen sisärajauksessa. Jos haluat luonnollisemman ja silmää avaavan lopputuloksen, käytä nudea rajauskynää. Tässä linkki 5 parasta nudea kajalia -postaukseen. Painele silmäluomia tiukasti yhteen, niin kajal tarttuu alaluomelta myös yläluomelle. Kerrosta tämän jälkeen lisää kajalia alaluomelle.

Sitten tehdään vielä vähän blingiä tähän meikkiin. Käytän tässä silmämeikin viimeistelyssä Studio 10 Liquid Foil I-Radiance -folioluomiväriä. Tässä voi käyttää glitteriäkin.

Jos tilasit kesäkuussa Lookfantastic Beauty Boxin, sinultakin löytyy tämä mahtava folioluomiväri! Käytin tätä jo kerran aikaisemminkin täältä löytyvässä meikkilookissa. Tuon meikin meikkitutoriaalin löydät täältä.

Taputtele kimalteleva Liquid Foil I-Radiance (tai glitteri) silmän sisänurkkaan sekä kulmaluulle. Litteä peitevärisivellin on kätevä apuväline tässä tehtävässä.

Näin! Kultaisena ja punaisena hehkuva ja kimaltava silmämeikki on valmis!

Maalaa huulesi haluamallasi huulipunalla, mutta tässä toimii kivasti sähäkämpikin puna.

Jos tätä upeutta mietit, että mitä punaa käytän, niin kyseessä on Artdecon Liquid Lip Pigments, sävyssä Galaxy Pink.

Varjosta kasvojasi, sivele poskipuna ja korosta poskipäitäsi kullanhohteisella korostuspuuterilla tai jollain korostuspuikolla.

Sähäkämpi joulumeikki on valmis! On paljon hohdetta ja hehkua, on lämpöä ja viileyttäkin.

Joulu lähestyy! Se tarkoittaa sitä, että Glitz & Glamin joululoma lähenee. Sunnuntaina avataan viimeinen luukku Glitz & Glamin AdventtiSUNNUNTAIkalenterissa. Mukana on brändi, josta en ole aikaisemmin kirjoittanut. Tietysti on uusi arvontakin. Olethan käynyt osallistumassa viime sunnuntain luukun arvontaan?

Jouluaattona laitan vielä yhden postauksen, mutta sitten Glitz & Glam hiljenee viikoksi. Palaan vuoden viimeisenä päivänä, kun julkaisen Vuoden parhaimmat -listan. Täältä voit käydä lukemassa aikaisempien vuosien parhaimmat.

Kiireetöntä ja stressitöntä jouluun valmistautumista! ❤

Lue myös

X