Glitz & Glam

Panosta tai pihistä: beautyblender vs. EcoTools

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Oikein kivaa alkanutta viikkoa! Tänään vertaillaan meikkisieniä. Eroavatko ne muussakin kuin hinnassa? Molemmilla meikkisienen valmistajalla on hieno brändi. Se tekee tästä panosta tai pihistä -postauksesta entistä kiehtovamman. Kumpaan kallistua?

Vannon näiden nykyajan meikkisienien nimeen. Meikkivoide levittyy ja tasoittuu kuin unelma. Jos haluan levittää sormin tai siveltimellä, niin viimeistelyn voi myös näillä meikkisienillä tehdä. Tulee mielestäni tasaisempi ja nätimpi pinta sekä kestävämpi meikkipohja.

ECOTOOLS ECOFOAM PERFECT BLENDING

Ecotoolsilla on ecofoamista valmistettu meikkisieniduo.

Pakkauksen pienempi sieni on napakampi kuin suurempi. Tummanvihreä, eli suurempi meikkisieni on meikkipohjan levitykseen suunnattu. Vaaleanvihreä, eli pienempi on tarkempaan työskentelyyn, kuten peitevärin ja varjostuksien työstöön. Molemmilla kuitenkin voi levittää meikkivoiteenkin.

Ecotoolsin tummanvihreä sieni on todella hyvä meikkivoiteen levitykseen. Sieni on siitä kanssa äärettömän hyvä, että se ei ime meikkivoidetta itseensä yhtä paljon kuin tavallisesti meikkisienet imevät. Ecotools on myös helpompi puhdistaa.

Plussat:

 • Edullinen
 • Ei ime meikkivoide itseensä
 • Helppo puhdistaa
 • Tekee tasaista jälkeä
 • Ekologinen materiaali
 • Muotoilu on käytännöllinen

Miinukset:

 • Hajoaa vähän nopeammin
 • Napakka materiaali (+/-)

Täältä löydät syvällisemmän esittelyni Ecotoolsin meikkisienistä.

BEAUTYBLENDER

Legendaarinen beautyblender! Ensimmäinen meikkisieni, joka on brändännyt itsensä ja lyönyt läpi meikkisienenä. Moni muu meikkisienien valmistaja valmistaa muutakin kuin meikkisieniä. Voisi sanoa, että beautyblender on se ensimmäinen ja alkuperäinen. Onhan meikkisieniä aina ollut, mutta näistä suurikokoisemmista ja nimenomaan kostutettavista beautyblender on ensimmäisiä – ainakin ensimmäinen joka breikkasi markkinoilla.

Beautyblendereitä on monen värisiä ja kokoisia. Kaiken aikaa tuoteperhe laajenee uusilla keksinnöillä. Osa niistä on suoraan sanotusti vähän turhiakin, tai eivät ainakaan niin välttämättömiä. Mutta ainakin kuluttajille löytyy valikoimaa. Beautyblender aloitti pinkillä meikkisienellä. Pinkkejä beautyblendereitä minulla on ollut eniten, mutta niissä on yksi ärsyttävä seikka. Ne päästävät ensimmäisissä pesuissa hirveästi väriä. Siksi musta, valkoinen ja nude ovat parhaimmat. Beautyblenderit ovat todella pehmeitä. Kuivana napakampi, mutta kosteana ihan höttöinen.

Beautyblender tekee niin kauniin blurrattua lopputulosta. Huonona puolena toki se, että meikkisieni imee meikkivoidetta itseensä vähän reippaammin. Siksi sienen puhdistuskin on vähän hitaampaa.

Plussat:

 • Ihanan pehmeä materiaali
 • Tekee blurrattua jälkeä
 • Kestävä
 • Käteen niin sopiva
 • Puristamalla sientä kasaan, pääsee työstämään hankalatkin alueet

Miinukset:

 • Kallis
 • Imee meikkivoidetta itseensä
 • Välillä haastava saada puhtaaksi
 • Ainakin pinkki meikkisieni päästää aluksi väriä

Täältä voit lukea tutoriaalin, jossa käytän beautyblenderin välineitä meikkipohjan teossa.

YHTEENVETO

Beautyblender maksaa tavallisesti sen 19,90 €. Ecotoolsin meikkisieniduon saa 11-13 eurolla. Siinä on kuitenkin kaksi meikkisientä. Beautyblender imee meikkivoidetta itseensä enemmän kuin Ecotools, ja Ecotools on helpompi ja nopeampi puhdistaa. Beautyblender on pehmeämpi ja ”höttöisempi” kuin vähän napakampi Ecotools. Ecotoolsin materiaali on käsittääkseni ympäristöystävällisempi ja brändillä on muutenkin vihreämmät arvot sekä eettisyyttä vaalitaan.

Kumpi on sitten kestävämpi? Beautyblender on kestävämpi. Ecotools hajoaa jossain vaiheessa vauhdikkaasti. Tosin, on minulle osunut beautyblendereitäkin, jotka ovat hajonneet nopeammin. Ensimmäiset varsinkin, kun en osannut/tajunnut varoa kynsiäni sientä puristellessa. Pitkät kynnet hajottavat sientä, jos ei ole varovainen. Niin, paha sanoa, että kumpi on vihreämpi ja eettisempi valinta? Ekomateriaali ja ostaa useammin meikkisieniä vai ostaa ei-yhtä-ympäristöystävällinen, joka kestää pidempään? Elämä on valintoja.

KUMPI OLISI MINUN VALINTANI?

Jos haluan mahdollisimman edullisen, mutta hyvän, ostan Ecotoolsin. Jos taas haluan kestävän, niin valitsen beautyblenderin. Ne ovat kestäneet kaikista parhaiten. Ovat kalliimpia, mutta kestävämpiä.

KUMPAAN SINÄ KALLISTUISIT? BEAUTYBLENDER VAI ECOTOOLS?

Lue myös

X