Panosta tai pihistä

Panosta tai pihistä: beautyblender vs. EcoTools

18.6.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Oikein kivaa alkanutta viikkoa! Tänään vertaillaan meikkisieniä. Eroavatko ne muussakin kuin hinnassa? Molemmilla meikkisienen valmistajalla on hieno brändi. Se tekee tästä panosta tai pihistä -postauksesta entistä kiehtovamman. Kumpaan kallistua?

Vannon näiden nykyajan meikkisienien nimeen. Meikkivoide levittyy ja tasoittuu kuin unelma. Jos haluan levittää sormin tai siveltimellä, niin viimeistelyn voi myös näillä meikkisienillä tehdä. Tulee mielestäni tasaisempi ja nätimpi pinta sekä kestävämpi meikkipohja.

ECOTOOLS ECOFOAM PERFECT BLENDING

Ecotoolsilla on ecofoamista valmistettu meikkisieniduo.

Pakkauksen pienempi sieni on napakampi kuin suurempi. Tummanvihreä, eli suurempi meikkisieni on meikkipohjan levitykseen suunnattu. Vaaleanvihreä, eli pienempi on tarkempaan työskentelyyn, kuten peitevärin ja varjostuksien työstöön. Molemmilla kuitenkin voi levittää meikkivoiteenkin.

Ecotoolsin tummanvihreä sieni on todella hyvä meikkivoiteen levitykseen. Sieni on siitä kanssa äärettömän hyvä, että se ei ime meikkivoidetta itseensä yhtä paljon kuin tavallisesti meikkisienet imevät. Ecotools on myös helpompi puhdistaa.

Plussat:

 • Edullinen
 • Ei ime meikkivoide itseensä
 • Helppo puhdistaa
 • Tekee tasaista jälkeä
 • Ekologinen materiaali
 • Muotoilu on käytännöllinen

Miinukset:

 • Hajoaa vähän nopeammin
 • Napakka materiaali (+/-)

Täältä löydät syvällisemmän esittelyni Ecotoolsin meikkisienistä.

BEAUTYBLENDER

Legendaarinen beautyblender! Ensimmäinen meikkisieni, joka on brändännyt itsensä ja lyönyt läpi meikkisienenä. Moni muu meikkisienien valmistaja valmistaa muutakin kuin meikkisieniä. Voisi sanoa, että beautyblender on se ensimmäinen ja alkuperäinen. Onhan meikkisieniä aina ollut, mutta näistä suurikokoisemmista ja nimenomaan kostutettavista beautyblender on ensimmäisiä – ainakin ensimmäinen joka breikkasi markkinoilla.

Beautyblendereitä on monen värisiä ja kokoisia. Kaiken aikaa tuoteperhe laajenee uusilla keksinnöillä. Osa niistä on suoraan sanotusti vähän turhiakin, tai eivät ainakaan niin välttämättömiä. Mutta ainakin kuluttajille löytyy valikoimaa. Beautyblender aloitti pinkillä meikkisienellä. Pinkkejä beautyblendereitä minulla on ollut eniten, mutta niissä on yksi ärsyttävä seikka. Ne päästävät ensimmäisissä pesuissa hirveästi väriä. Siksi musta, valkoinen ja nude ovat parhaimmat. Beautyblenderit ovat todella pehmeitä. Kuivana napakampi, mutta kosteana ihan höttöinen.

Beautyblender tekee niin kauniin blurrattua lopputulosta. Huonona puolena toki se, että meikkisieni imee meikkivoidetta itseensä vähän reippaammin. Siksi sienen puhdistuskin on vähän hitaampaa.

Plussat:

 • Ihanan pehmeä materiaali
 • Tekee blurrattua jälkeä
 • Kestävä
 • Käteen niin sopiva
 • Puristamalla sientä kasaan, pääsee työstämään hankalatkin alueet

Miinukset:

 • Kallis
 • Imee meikkivoidetta itseensä
 • Välillä haastava saada puhtaaksi
 • Ainakin pinkki meikkisieni päästää aluksi väriä

Täältä voit lukea tutoriaalin, jossa käytän beautyblenderin välineitä meikkipohjan teossa.

YHTEENVETO

Beautyblender maksaa tavallisesti sen 19,90 €. Ecotoolsin meikkisieniduon saa 11-13 eurolla. Siinä on kuitenkin kaksi meikkisientä. Beautyblender imee meikkivoidetta itseensä enemmän kuin Ecotools, ja Ecotools on helpompi ja nopeampi puhdistaa. Beautyblender on pehmeämpi ja ”höttöisempi” kuin vähän napakampi Ecotools. Ecotoolsin materiaali on käsittääkseni ympäristöystävällisempi ja brändillä on muutenkin vihreämmät arvot sekä eettisyyttä vaalitaan.

Kumpi on sitten kestävämpi? Beautyblender on kestävämpi. Ecotools hajoaa jossain vaiheessa vauhdikkaasti. Tosin, on minulle osunut beautyblendereitäkin, jotka ovat hajonneet nopeammin. Ensimmäiset varsinkin, kun en osannut/tajunnut varoa kynsiäni sientä puristellessa. Pitkät kynnet hajottavat sientä, jos ei ole varovainen. Niin, paha sanoa, että kumpi on vihreämpi ja eettisempi valinta? Ekomateriaali ja ostaa useammin meikkisieniä vai ostaa ei-yhtä-ympäristöystävällinen, joka kestää pidempään? Elämä on valintoja.

KUMPI OLISI MINUN VALINTANI?

Jos haluan mahdollisimman edullisen, mutta hyvän, ostan Ecotoolsin. Jos taas haluan kestävän, niin valitsen beautyblenderin. Ne ovat kestäneet kaikista parhaiten. Ovat kalliimpia, mutta kestävämpiä.

KUMPAAN SINÄ KALLISTUISIT? BEAUTYBLENDER VAI ECOTOOLS?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

 • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (9)

Ite en tykkää tosta ecotoolsin isosta sienestä, mutta pieni on huippu! Juuri tuon kestävyyden takia en tule ostamaan ainakaan noita isoja, koska omani kesti ehkä kuukauden ennenkuin siitä alkoi irtoilemaan paloja. Yhtä Beatyblenderiä käytän vielä kahden vuoden jälkeenkin (ööh, yök ja hups..?), ja hyvin pelittää!

Mä olen ihastunut RT:n oranssiin sieniin. Edullinen hinta vs kestävyys ja sieniä saa myös 4-packeissa. Tykkään kyllä sekä EcoToolsin että Bb:n sienistä mutta jatkossa luultavasti ostanen Real Techniquesia.

Mun mielestä sokoksen we care icon -merkin meikkisieni on paras! Ja hintaa tais olla 6,90e. Ecotoolsia en oo kokeillut mutta monia muita kyllä, napakat meikkisienet ei oo mun juttu 🙂

Mulla on ollut käytössä Real Techniquesin oranssi meikkisieni, josta oon tykännyt kovasti 🙂 Beautyblenderiä kokeilin joskus vuosia sitten, mutta käytön jälkeen sain kasvoille ihottumaa, röpelöisiä alueita täynnä pientä näppyä vieri viereen, jonka jälkeen en ole kyseiseen sieneen koskenut. Voi olla, että että ihoni ei jostain syystä tykkännyt BB:n väriaineesta. Myös perusmarkettien valkoisista kolmionmuotoisista sienistä olen saanut allergista ihottumaa kasvoille. (Vaikka pesen aina kaikki meikkivoiteen kanssa tekemisissä olleet siveltimet ja sienet yhden käytön jälkeen ja kaikki uudet siveltimet ja sienet ennen kuin alan käyttämään niitä.) Tämän vuoksi en ole uskaltanut kokeilla muita kui RT:n oranssia meikkisientä, sillä siitä ei ole tullut ihottumaa. Ecotoolsin sieniä olen kyllä kaupassa ihaillut ja meinannut ostaa 🙂

Mulla on ecotools, koska eko. Mutta harmittaa, että ne myydään ton pienemmän sienen kanssa. Niitä pyörii tarpeettomana pitkin meikkipussukkaa kun tosi harvoin sitä pienempää tarttee.

Nyt olen käyttänyt enimmäkseen meikkivoidesivellintä (sellaista pyöreää). Enkä oikein ole innostunut noista ”meikkimunista”. Pari halpisversiota on ollut, mutta en oikein jaksa niiden pesemistä ja kuivaamista. Hätätilanteessa käyttelen niitä kolmionmallisia, käytän jonkun aikaa (siis liian pitkään) ja sitten heitän pois 😀

Mä oon tykännyt eniten BB:n mustasta sienestä ja nyt melko uudesta Swirlistä. Oon huomannut, että noilla saman merkin eri väreillä on vähän erilaiset koostumukset. Tuo alkuperäinen pinkki on mielestäni huokoisin ja imee eniten tavaraa itseensä, kuten sanoitkin. Mutta tuosta huokoisuudesta johtuen, koen että ei myöskään tee aivan niin tasaista jälkeä kuin jämäkämmät musta ja swirl. Muita merkkejä en oo edes uskaltanut testata ettei vaan tule tuskanhetkiä meikkien kanssa! 😀 Aleista olen bongaillut noita alkuperäisiä BB:itä ja usein saattaa ale-paketissa saada saippuan vielä mukana. Olen muuten omassa käytössä havainnut pesemisen helpommaksi sienen kuivuttua. Meikkivoide/puuteri/peitevoide lähtee helpommin ja pienemmällä lypsämisellä kuin heti märkänä. Niinpä pesenkin sienen aina ennen käyttöä ja annan kuivua likaisena. On toiminut hyvin ja sieni kestänyt pitkään ja puhtaana. 🙂

Miten sattuikin, kun juuri ostin ecotoolsin sienet sokkarin alesta (9€) testiin!
Olen kokeillut kaikki halpikset ja real technicsin sienet sekä tietty bb.n. bb on paras. Värillä on väliä! Valkoinen on minun suosikki, swirl odottaa että ensin kokeilen noi ecotoolssit. Nyt meikkaamaan 👍

Itse tilasin oriflamelta make up blenderin, hintaa taisi olla muistaakseni vain 3,90€ ja olen tykännyt todella paljon. Kestosta en osaa sanoa koska en ole käyttänyt vielä kauaa, mutta blenderi on sopivan pehmeä kosteana ja aika napakka kuivana. Ei ime älyttömästi meikkivoidetta itseensä ja peseytyy todella hyvin 😊

Ite en tykkää tosta ecotoolsin isosta sienestä, mutta pieni on huippu! Juuri tuon kestävyyden takia en tule ostamaan ainakaan noita isoja, koska omani kesti ehkä kuukauden ennenkuin siitä alkoi irtoilemaan paloja. Yhtä Beatyblenderiä käytän vielä kahden vuoden jälkeenkin (ööh, yök ja hups..?), ja hyvin pelittää!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *