Glitz & Glam

Ecotoolsin meikkisieni - meikkisieni, joka ei ime meikkivoidetta

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Meikkisienet ovat olleet viime vuosina kovassa suosiossa. Niiden perinteisten valkoisten kolmioiden sijaan, nykyään suosiossa ovat eri tavoin muotoillut meikkisienet. Olen meikkisienien puolestapuhuja. Siksi haluan esitellä uusimman testailuni sillä saralla. Sain jo joitakin aikoja sitten Ecotoolsin uusia siveltimiä ja mukana olivat myös Ecotoolsin meikkisieni duo-pakkaus.

Mikä merkki teillä ensimmäisenä tulee mieleen meikkisienistä? Tuleeko sama kuin minullekin? Jos se on Beautyblender, niin meille molemmille siitä on syntynyt meikkisieniä edustava merkki. Beautyblender on se, joka sai minut hullaantumaan ja tajuamaan hyvän meikkisienen merkityksen. Melkein kaikki meikkipohjatuotteet ovat vaan niin vaivattomia saada kauniisti asettumaan kasvoille niiden avulla.

Yksi harmi Beautyblenderissä on… tai oikeastaan kaksi. Ne ovat aika arvokkaita ja sen lisäksi ne imevät aika runsaasti meikkivoiteita itseensä. Olette varmasti huomanneet nämä seikat. Kun meikkisieni imee itseensä aika runsaasti meikkivoidetta, peitevärejä ja valovoiteita, sen puhdistaminen on työläämpää. Lisäksi siinä kuluu meikkituotteita enemmän.

Ecotools on meikki- ja kauneusvälineitä valmistava brändi. Varmasti hyvin tuttu monille teille, sillä koko tämän 2010-luvun ajan, Ecotools on kasvattanut suosiotaan. Brändin idea on ekologisuus ja kierrätys. Ecotoolsilla on paljon eettisiä valintoja, joita he vaalivat. Esimerkiksi 95% käytetyistä ainesosista on kierrätysmateriaalia tai nopeasti uusiutuvista luonnon raaka-aineista. Muoviosat tuotteissa ovat aina kierrätysmuovia. Brändi ei kuitenkaan tyydy tarjoamaan niitä samoja tuotteita ja välineitä, vaan oikeasti kehittää uutta ja parantaa vanhempia tuotteitaan. Yhtenä uutuutena heillä on EcoFoam Sponge Perfect Blender Duo -meikkisienet.

Ecotoolsin meikkisienet myydään kahden kappaleen pakkauksessa. Kaksi erilaista meikkisientä, jotka ovat vähän erikokoisia. EcoFoam -meikkisienet ovat 70% kasvipohjaisista ainesosista valmistettu – ainoina maailmassa.

Tummempi vihreä on pehmeämpi ja huokoisempi kuin vaaleampi vihreä. Meikkisienien tasainen pinta on suunniteltu meikkituotteen levittämiseen. Kiilamaisella kärjellä saadaan tarkkuutta työskentelyyn, kuten esimerkiksi nenänpielet ja silmien alla oleva alue. Kiilamainen kärki soveltuu myös erinomaisesti contour-meikkailuun, eli sillä saadaan tarkasti tehtyä kasvoja muotoilevat varjostukset. Välttämättä ei tarvita erillistä sivellintä siihen tehtävään.

Pyöreä puoli on tarkoitettu meikkituotteen häivyttelyyn, eli blendaukseen.

Itse pidän enemmän tummemmasta vihreästä, koska se on suurempi ja pehmeämpi. Vaaleampi vihreä on ollut napakamman koostumuksensa vuoksi ihanteellinen voidemaisten poskipunien ja varjostusvärien blendaukseen. Tässä on tosiaan järkeä, että yhdessä pakkauksessa myydään kaksi vähän erilaisen koostumuksen meikkisieniä ja kahta eri kokoa. Jos mieltyy oman meikkivoiteensa levityksessä pienempään, sen suuremman voi aina käyttää johonkin muuhun. Nykyään meikkisienillä tehdään niin monta vaihetta meikkauksessa, että jos ne kaikki meikkitrendit haluaa yhteen meikkiinsä käyttää, niin se yksi meikkisieni ei välttämättä riitä. Vaikka kuinka osaisit käyttää järkevää järjestystä ja hyödyntäisit koko sienen pinta-alan.

Kaikki Beautyblenderiä käyttäneet tietävät niiden meikkisienien pehmeyden. Oikeastaan pehmeys syntyy vasta sienen kostuttamisesta, jonka seurauksena sieni laajenee huomattavasti. Ecotoolsin meikkisienet eivät laajene yhtä voimakkaasti. Kostutus pehmentää sientä jonkun verran, mutta ero ei mielestäni ole niin huikea, kuin mitä se on Beautyblenderissä.

Mielestäni Ecotoolsin meikkisienet eivät ole yhtä ”höttöisiä”, kuin mitä Beautyblenderin meikkisienet. Mutta Ecotoolsin meikkisienet ovat loistavia toimivuudeltaan. Pehmeä sieni, joka toimii kuivana että kosteana. Itse en kuitenkaan suosi kuivana käyttöä, sillä kostea sieni vaan toimii minun ihollani parhaiten.

Ecotoolsin meikkisieni

Mutta mikä parasta, Ecotoolsin meikkisieni ei ime itseensä meikkivoidetta, kuin murto-osan siitä, mitä Beautyblender imee. Säästetyn meikkituotteen lisäksi tässä säästää itseään meikkisientä pestessä. Beautyblender imaisee meikkivoiteen syvälle ”kitusiinsa” ja sen ulos houkuttelu on aina välillä työn ja tuskan takana. Tämä on ominaisuus, jossa Ecotools pyyhkii Beautyblenderillä lattiaa. Ecotoolsin meikkisieni ei ole yhtä huokoinen, jonka vuoksi meikkivoide ei imeydy syvälle sieneen. Olen joskus ollut häkeltynyt Ecotoolsin sienen käytön jälkeen sen siisteyttä.

Ecotoolsin meikkisieni

Ecotools EcoFoam Sponge Duo -meikkisienipakkaus maksaa Stockmannilla* 10,90 € ja Sokoksilla 12,90 €. Muista suomalaisista verkkokaupoista en tätä tällä hetkellä löytänyt, vaikka Ecotoolsia muuten hyvin laajasti kosmetiikan ja luonnonkosmetiikan verkkokaupoissa myydään. Hinta on edullinen näin toimivista meikkisienistä. Kun tosiaan verrataan tunnetuimpaan, eli Beautyblenderiin, niin Ecotools on melkein puolet edullisempi ja pakkauksessa on kaksi meikkisientä.

Suosittelen kokeilemaan!

Oletteko jo testanneet Ecotoolsin meikkisieniä?

Meikkisienet saatu PR-toimistolta.
X