Glitz & Glam

Panosta tai pihistä: L’Occitane vs. Nivea -suihkuöljyt

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postauksessa saatuja tuotteita

Onkohan minulla tällä viikolla jokin budjettiteema? Huomasin vain, että tämä viikko on postauksien aiheiltaan sellainen kukkaronnyörejä kiristävämpi. Olen postaillut edullisemmista jutuista ja tänään sitten aiheena panosta tai pihistä. Idea tällä satunnaisesti ilmestyvällä postaussarjalla on esitellä kaksi eri hintakategorioista olevaa tuotetta, jotka kuitenkin muistuttavat hyvin paljon toisiaan.

Tänään vertaillaan ylellisen L’Occitanen Almond Shower Oil -suihkuöljyä arkisemman Nivean Natural Oil Shower Oil -suihkuöljyyn. Pahoittelen heti alkuun, että toisesta tuotteesta on vain vanhoja kuvia. Minulla ei ole toista tuotetta ollenkaan tällä hetkellä, joten kaivoin blogikuvien arkistoista kuvat L’Occitanen suihkuöljystä.

L’OCCITANE ALMOND SHOWER OIL

Suihkuöljy muuttuu veden kanssa pehmeäksi vaahdoksi, joka puhdistaa ihon hellävaraisesti. Manteliöljyä sisältävä suihkuöljy suojaa ihon hydrolipidikerrosta ja jättää iholle herkullisen tuoreiden manteleiden tuoksun.

Pehmeän vihreän kuoren sisällä suojassa kehittyvä manteli on tunnettu ihoa pehmentävästä ja silottavasta vaikutuksesta. L’OCCITANE on sitoutunut manteleiden hankkimiseen Etelä-Ranskan tuottajilta, mikä auttaa palauttamaan alueella jo unohdetun puun takaisin Provencen maisemaan.

NIVEA NATURAL OIL SHOWER OIL

NIVEA Natural Oil Caring Shower Oil -suihkuöljy kosteuttaa ja hoitaa ihoa tehokkaasti. Rentouttavan ja miellyttävän tuoksuinen öljy muodostaa iholle pehmeän vaahdon, joka puhdistaa ihon hellävaraisesti. Suihkuöljy sisältää 55 % luonnon hoitavia öljyjä. Ihoystävällinen öljy sopii kuivalle iholle. Tekee ihosta silkkisen pehmeän ja jättää sen miellyttävän tuntuiseksi koko päivän ajaksi. Dermatologisesti testattu.

Suihkuöljyt tulivat ylellisille brändeille tuossa muutama vuosi sitten. Rakastuin tuolloin L’Occitanen ihanaan manteliseen suihkuöljyyn. Suihkuöljy näyttää aivan öljyltä.

Se myös tuntuu öljyltä. Liukas, öljyinen ja juokseva.

Kun suihkuöljyn hieroo suihkussa vartalolle, se muuttuu pehmeäksi vaahdoksi, joka on maitomaista. Suihkuöljyt eivät kuivata ihoa, joten ovat loistavia syys- ja talviaikana.

Ranskalainen L’Occitane on ylellinen kosmetiikkamerkki, joka on keskittynyt erityisesti ihonhoitotuotteisiin. Tuotteet ovat laadukkaita, ylellisiä ja niissä on upeat tuoksut. L’Occitane henkii ylellisyyttä ja luksusta arkeen. Sillä on vähän rajoitetumpi saatavuus, sillä ihan marketeista tätä brändiä ei löydä.

L’Occitane Almond Shower Oil on tuoksultaan makea. Öljy on hyvin täyteläinen. L’Occitanen suihkuöljy tuntuu lämpimältä, kun sitä alkaa hieromaan vartalon iholle. Se on jännä tunne. En tiedä johtuuko se täyteläisestä koostumuksesta ja nopeasti paksuksi vaahdoksi muuttumisesta, mutta manteliöljyä sisältävä Almond Shower Oil tuntuu vartalolla hetken verran lämmittävältä.

Varmasti monille tuttu suihkuöljy, sillä L’Occitane Almond Shower Oil oli monessa blogissa esillä loppuvuonna 2015. Lisäksi lokakuun 2015 LivBoxissa (nyk. Bette Box) oli tämä ihana suihkuöljy.

L’Occitane Almond Shower Oil -suihkuöljyä saa monessa pakkauskoossa. Näitä minejä ei taideta myydä yksittäin, mutta niitäkin saa joissakin seteissä ostettua. L’Occitanen joulukalenterista ainakin on saanut. L’Occitanen suihkuöljyä saa myös täyttöpakkauksena sekä pumppupullossa. Hinnaltaan L’Occitane Almond Shower Oil on 8,00 € / 75 ml, 18,70-20,00 € / 250 ml, 31,10-33,00 € / 500 ml (pumppupullo) ja 29,00-29,50 € / 500 ml (täyttöpussi).

Entäpä sitten tämän postauksen pihistä -tuote? Nivea Natural Oil Shower Oil on vähän vähemmän ylellinen, mutta se ei tee tuotteesta huonoa. Brändinä Nivea ei vain herätä meissä mitään luksusmaista fiilistä tai tuo ylellisyyttä ajatustasolla suihkuhetkeen. Nivea on se luotettava, ruokakaupasta löytyvä perustuote.

Nivean suihkuöljy ei ole aivan yhtä täyteläinen, eikä yhtä pehmeä vaahdoltaan, mutta hyvin miellyttävä silti. Tuoksu on miellyttävä, mutta ei yhtä hienostunut kuin L’Occitanen suihkuöljyssä.

Nivea Natural Oil Shower Oil -suihkuöljyä myydään laajasti tavarataloissa, marketeissa ja päivittäistavarakaupoissa. Hinnaltaan Nivean suihkuöljy on 2,50-3,90 € / 200 ml.

Näiden kahden suihkuöljyn väliset erot ovat aika pienet. Toinen on vähän viimeistellympi kokonaisuutena, mutta käytännössä on vaikea huomata valtaisaa eroa. L’Occitanen peruskokoinen suihkuöljy on kalleimmillaan 22,00 € / 250 ml. Nivean suihkuöljy on kalleimmillaan 3,90 € / 200 ml.

Tulen omassa päässäni lopputulokseen, että L’Occitane on ihana itsensä hemmotteluun tai lahjaksi. Nivea sopii hintansa vuoksi arkiseen käyttöön. Molemmat hoitaa hommansa yhtä hyvin.

Perinteinen kysymys, panostaisitko vai pihistäisitkö?

Lue myös

X