Pieni meikkivinkki

Pieni meikkivinkki: kasteenraikas meikkipohja helposti

15.1.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Oikein mahtavaa alkanutta viikkoa! Tänään pitkästä aikaan Pieni meikkivinkki -postaus. Tämä on postaussarja, jonka julkaisen aika silloin tällöin. Näissä on aina jokin pieni vinkki meikkaamiseen liittyen.

Havitteletko näin talviaikana sellaista kasteenraikasta, eli ns. dewy-meikkipohjaa? Tuntuuko se hankalalta saavuttaa? Näin talviaikana iho ei ole yhtä kostea, eikä meikkipohja aina meinaa asettua yhtä kauniisti kuin kosteamman ilmaston aikana. Olen huomannut, että iän karttuessa, talvella on oikeasti ongelmia pintakuivuuden ja kosteusköyhyyden kanssa.

Pyöriikö laatikoissasi kasapäin erilaisia kasvosuihkeita? Jos tuntuu, että ne eivät meinaa kulua millään, etkä oikein muista käyttääkään, niin kokeile tämän postauksen vinkkiä, jos se auttaisi kasteisen meikkipohjan saavuttamisessa.

Tähän juttuun tarvitset meikkisienen sekä kasvosuihkeen. Valitse kasvosuihke sen mukaan, mitä tavoittelet. Jos haluat kostean ja kasteisen meikkipohjan, valitse kosteuttava kasvosuihke tai pohjustava suihke. Jos haluat kestävyyttä, valitse suojakalvon muodostava kasvosuihke. Nyt kun on talvi, käytän kosteuttavaa, enemmän ihonhoidollista kasvosuihketta.

Kostuta meikkisieni ensin vedellä ja purista se kunnolla kuivaksi pyyhkeen sisällä. Tämän jälkeen suihkauta kasvosuihketta meikkisienelle. Itse suihkauttelen ihan runsaasti, jotta meikkisieni kostuu kunnolla kasvosuihkeesta.

Levitä meikkivoide kasvojen keskiosaan, eli alueille, jotka vaativat eniten peittoa.

Tasoittele meikkivoide töpöttelemällä meikkisienellä.

Näin meikkisienestä tarttuu iholle kasvosuihketta, jolla on enemmän kosteutta sitovia ominaisuuksia, kuin pelkästään vedellä. Sienessä on vettä ja kosteussuihketta, joten iholle tulee ihanan kasteinen lopputulos. Riippuen käyttämästä kasvosuihkeesta, voi iholle syntyä ihanan tarttuvakin pinta. Jokainen kuivaihoinen ja talvella pintakuivuudesta kärsivä tietää, miten hankala sellainen on saavuttaa talviaikana.

Meikin jälkeen kun viimeistelee lopputuloksen kasvosuihkeella, saa todella ihanan kostealta tuntuvan ja näyttävän meikkipohjan. Uskoisitteko, että olen puuteroinut ihoni?

Käytän tätä kikkaa aina silloin tällöin, mutta en jatkuvasti. Jostain syystä nyt olen ollut erityisen innostunut suihkauttamaan kasvosuihketta myös meikkisienelle – ihan arkimeikkailuissani. Aikaisemmin olen suosinut meikkipohjaa kiinnittäviä suihkeita, mutta nyt olen innoissani käyttänyt kosteuttavia suihkeita. Meikkipohja pysyy niin ihanan kosteana ja sitä kautta iho nuorekkaamman näköisenä.

Tietysti kasvosuihketta voi käyttää kasvoille suoraan suihkauttamalla, mutta tällä vinkilläni voit vielä vähän lisätä kosteutta kasvoilla. Meikkipohjasta tulee erilaisempi, kun käyttämällä suihketta ensin kasvoille ja sitten pelkästään vedellä kostutetulla meikkisienellä meikkivoiteen töpöttelemällä. Kannattaa kokeilla! Jos sinua vaivaa ihon rasvoittuminen ja meikkipohja meinaa lähteä liikkeelle, niin kokeile meikkiä kiinnittävää, suojakalvon muodostavaa kasvosuihketta samalla tavalla.

Tällainen pieni meikkivinkki tällä kertaa. Oletko kokeillut tätä juttua aikaisemmin?

Jos et ole lukenut aikaisempia Pieni meikkivinkki -postauksiani, niin tässä linkkejä aikaisempiin vinkkauksiin:

Rajauksien korjaus
Siistit huulten reunat
Puuterointi luomivärin alle
Ei suttaa rajauksista
Poskipuna pyöreille poskille
Tuuheutta kulmiin
Mattainen meikki säihkyväksi

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (28)

Pixi Glow Mist!!! On kyllä yksi parhaimpia kasvosuihkeita! En sitä kesällä suihki, mutta talvella niin mahtava. On niin nuorekas iho sen avulla. 🙂

Kannattaa tosiaan testailla suihkeita ja katsoa mikä toimii mitenkäkin. Jotkut jättävät todella kostean ja nahkean, jotkut hyvin huomaamattoman pinnan. Näin talvella tuo kosteus ja nahkeus on vain hyvä asia. Kesällä en tykkää.

Hei, ihana Minna!
Tämä oli aivan uusi vinkki. Kiitos! Varmasti aion kokeilla. Minulla on vaan niin ärsyttävä iho, se alkaa tosi nopeasti kiiltää ja tuntuu, että rasvaa pukkaa. Silti erityisesti nenän päältä lähtee usein nahkaa ja se vasta näyttääkin kurjalta puuterin kanssa ja ne kurjat ihohuokoset, jotka näkyvät nenällä matkojen päähän!

Kiva, että tuli uutta vinkkiä. 🙂 Olen itselläni kokenut tämän toimivaksi. Se on sellainen pieni lisä, jolla voi vähän parantaa lopputulosta.

Näin talviaikana meinaa hyvin helposti iho hilseillä nenällä. Pitää vaan kosteuttaa ja suojata sekä muistaa välillä vähän kuoria. Eikä nekään aina auta. Joskus on vaan niin kuivaa, että saa kikkailla paljon sen eteen, ettei nenällä olisi sellaista näkyä, kun savi kuivuu ja syntyy niitä railoja. Minulle tulee sellainen kuvio nenän päälle, kun nenällä on pintakuivuutta. Mattaiset meikkivoiteet ja puuteri tuovat ne tehokkaasti esiin. 😀

Vau, tällaista vinkkiä en ole koskaan kuullutkaan, kiitos Minna 🙂 Menee kyllä kokeiluun heti huomenna.

No mahtavaa, että oli sinullekin uusi vinkki. 🙂 Tiedän sinun lukevan paljon blogeja ja kauneusaiheisia julkaisuja, ja varmaan seuraat someakin aktiivisesti – tai ainakin ennen. 🙂

Joko ehdit kokeilla? Mitä pidit lopputuloksesta? Jos sinulla on useampi kasvosuihke tai sinulla tulee olemaan erilaisia, niin kannattaa testailla niitä, että minkälainen tulos syntyy milläkin. Olen huomannut, että niissä huomaa eroja helpommin, kun tätä kikkaa käyttää.

Joo otin tämän kikan ihan päivittäiseen käyttöön ja tuntuu toimivan tosi hyvin! Mulla on ollut tällä hetkellä kokeilussa skin79:n BB-voide ja vähän mietin, että mitenhän noin kevyt meikkivoide lähtee tosi kostealla sienellä painellessa ”juoksemaan” alta pois. Mutta ei tunnu lähtevän, vaan pohjasta tulee ihan tosi heleä! En ole nyt vielä kokeillut eri suihkeita, käytössä on ollut vain tällä hetkellä korkattuna oleva Pixin Glow Mist, mutta tuo ainakin tosiaan toimii ihan tosi hyvin! 🙂

Pixi Glow Mist!!! On kyllä yksi parhaimpia kasvosuihkeita! En sitä kesällä suihki, mutta talvella niin mahtava. On niin nuorekas iho sen avulla. 🙂

Kannattaa tosiaan testailla suihkeita ja katsoa mikä toimii mitenkäkin. Jotkut jättävät todella kostean ja nahkean, jotkut hyvin huomaamattoman pinnan. Näin talvella tuo kosteus ja nahkeus on vain hyvä asia. Kesällä en tykkää.

Kiitos vinkistä! Ei ole tullut kyllä mieleenkään, joten ihana saada uusia vinkkejä. 🙂 Ja tämähän tosiaan käy niin talvella kuivemmalle iholle ja kesällä hellekaudella, kun vähän vaihtaa tuotetta. Menee kokeiluun heti huomis aamuna!

Pakko udella, että mitä kokeilut ja minkälainen oli lopputulos? 🙂

Heti kokeilen huomenaamuna! Tuntuu että mikään kosteutus ei auta, kaikki vaan holahtaa kasvoihin ja heti on taas kuivakka.

Jep, tämä vuodenaika. Minulla alkaa olla kaikki mahdolliset kikat käytössä. Vielä menee suht hyvin. 🙂 Mutta entäs jos tässä talvella tulee paukkupakkaset tyyliin kuukaudeksi? Varmaan sitten kostuttaa sienen kasvoöljyyn. 😀

Meikkisieneen en ole hoksannut sumuttaa kasvosuihketta! Ennen primeriä kylläkin sumutan kasvoille kosteutta. Kikkaasi voisi soveltaa peittävän meikkivoiteen kanssa, niin että pilkuttaa kasvot meikkivoiteella, sumuttaa kasvosuihketta päälle ja sitten töpöttelee blenderillä (kostutetulla) tasaiseksi.
Ohut, läpikuultava, meikkivoide voi kenties ohentua liikaa…?

Joo, ohut meikkivoide voi ohentua liikaa, jos sitä ei siltä toivo. Paksumman meikkivoiteen saa kivasti ohennettua. Tätähän voi just soveltaa niin, että jos omistaa erilaisia kasvosuihkeita, niin käyttää vaikka pohjustavat ja kosteuttavaa puhtaille kasvoille, kostuttaa meikkisientä esimerkiksi kosteuttavalla ja meikkiä kiinnittävällä suihkeella. Lopuksi viimeistelee kiinnittävällä, ehkä jopa mattaavalla kasvosuihkeella. Eli kannattaa testailla, että mikä on just itselleen paras tuote ja millä kombolla. 🙂

Säihkyä ja kiiltoa on. Näytät kyllä jotenkin rasittuneelta. Harmaa tukka ei näytä kaikkein parhaimmalta sinulle.

Mietin tässä, että näytänkö ilman meikkiä rasittuneelta vai vain yleisesti?

Ai kamala mikä kommentti ? ei, et todellakaan näytä rasittuneelta, vaikka varmasti ruuhkavuosia (inhoan tuota sanaa…) elävänä ihmisenä sinulla varmasti välillä rankkaa ja rasittavaa on, kenellä ei. Mutta oot kaunis, ihana ja inspiroiva ihminen, eipä miulla muuta ?

Kiitos ihanasta kommentista Hahanna! <3

Niinpä, kenelläpä ei olisi. 🙂 Olisiko sinulla tuolle ruuhkavuodelle synonyymia? En itsekään pidä siitä sanasta, mutta en ole keksinyt sitä asiaa kuvaavaa sanaa.

juu mua kanssa huvitti tuo asiaton ja kerrassaan omituinen kommentti. on meitä moneen lähtöön!

Jos hyvää halutaan miettiä, niin blogeissa kommentit ovat siistiytyneet todella paljon vuosien aikana. 🙂

Hei tosi hyvä vinkki, kiitos! Oon ihan pulassa nyt kun iho on superkuiva, mut varastoista ei tahdo oikein löytyä sopivaa meikkivoidetta kuivalle iholle (vielä olis sekin etsinnässä ja hitto siinä on hommaa kun on allergiaa..). Akneihon meikkivoiteet ei oikein toimi tällaisella rutikuivalla iholla. Tällä kikalla saan varmasti vähän lisää jatkoaikaa meikkivoiteen metsästykseen! ^_^ Kiitos kiitos!

Niin kun sinulla on se akryyliallergia. Muistanko oikein?

Onko sinulla kasvoöljyä, joka sopii akneiholle? Yhdistä kasvoöljy, suihkaus meikkisieneen, niin saa kuivalle iholle nätin meikkipohjan. 🙂 Tietysti se kosteutuskin tulee olla kunnossa, mutta oletan sen olevankin. Lähinnä nyt omien vinkkien jakoa tässä harjoita. 🙂

Juu, just se akryyliallergia 🙁 löytyy turhan usein meikkivoiteista.

Mulla on nyt käytössä ACOn kasvoöljy, joka on siis toiminut loistavasti ton istoretinoin -kuurin aikaan. Se on ehkä aavistuksen liian rasvainen meikin alle, mutta joku kevyempi voisi toimiakin. Täytyy yhdistellä ja testailla 🙂 Ja kosteutus on kyllä kunnossa! 🙂
Kiitos vinkeistä 🙂

Joo, se on niin totta. Niitä on monissa tuotteissa. 🙁

EkoPharmalla on Karpaloöljy. Se on akneihollekin suositeltu. 🙂

Ihana vihje, kokeiluun menee. Näytti nimittäin ihosi noissa kuvissa nii-iin hyvältä 🙂 Ja pakko kompata: kummallinen kommentti, jätä omaan arvoonsa.

Kiitos! 🙂 Joo, jätän kyllä. Se tehtävä helpottui suuresti teidän muiden kommenttien vuoksi. 🙂

Ite kanssa suihkin sieneen kasvovettä! Käyn myös puuteroinnin jälkeen kasvot läpi sienellä jossa on kasvovettä,jotenkin kivempi niin tuputella kun suihkia kasvot ihan kosteiksi.

Joo, olen muuten itsekin tehnyt tuota välillä. Oli sitä kasvosuihkeita sienessä tai ei. Kostea sieni ylipäänsä tekee kauniimman jäljen puuteroinnin jälkeen. Mutta sieni antaa tasaisemman tuloksen. Olisihan tuon voinut tähän postaukseen vinkata, mutta arvaappa muistinko? No eh! Hyvä kun sanoit täällä kommenteissa. Moni varmasti nappasi vinkkisi. 🙂

Suuret kiitokset tästä vinkistä! En olisi ikinä itse tätä keksinyt, mutta nyt kävin ostamassa kosteuttavan kasvosuihkeen ja se on helpottanut talvi-ihon meikkaamista hurjasti!

Ihana kuulla! 🙂 Jos sinua kesällä vaivaa meikin sulaminen, niin muista kokeilla kiinnittävää suihketta samalla tavalla. Meikatessa sieneen ja viimeistelyksi vielä valmiin meikin päälle. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *