Glitz & Glam

5 parasta asiaa äitiydessä

Teksti: Minna / Glitz & Glam
MG_5486_nettimv

Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille! Sillä ei ole väliä, että oletko äiti biologisesti vai oletko jollekin se, minkälaiseksi äitiyden käsitämme. Tänään haluan postata muusta kuin kosmetiikasta tai kauneudenhoidosta. Näitä 5 parasta -postauksia ilmestyy joka sunnuntai, joten sallinnette väliin yhden ei niin pinnallisen postauksen? Olen profiloitunut kauneusbloggaajaksi, mutta haluan välillä kirjoittaa muustakin.

Viime vuonna kirjoitin kauneusaiheisen äitienpäivän 5 parasta -postauksen. Sen löydät täältä.

MG_5450_mv_netti

Äiti on vahva sana. Se on meidän jokaisen alkumme. Meidän jokaisen elämä on lähtenyt liikkeelle äidistä. Vaikka toki isää tai jotakin miespuolista siihen on tarvittu jollakin tavalla, mutta äiti on se, jossa kasvamme ensimmäiset hetkemme. Joskus äiti on myös sellainen, joka ei ole kantanut lasta sisällään. Toisinaan luonto on laittanut vastaan, eikä kaikille lapsien saaminen ole mahdollista. Aina kaikki ei mene niin, kuin luonto on asiat tarkoittanut ja sanana äiti voi olla näissä tapauksissa äärimmäisen kipeäkin. Joka tapauksessa se sana aina herättää jotain tunteita meissä – aina.

Kuinka moni tiesi, että olen äiti, joka on joskus sanonut, että en hanki lapsia? Olisiko sitä arvannut? En tunne enää sitä ihmistä, joka joskus olen ollut. Minusta kasvoi äiti. En ole täydellinen, mutta yritän olla riittävä edes omassa mittapuussani. Äitiys on täynnä vaikeuksia, haasteita ja huolia. Samalla se on myös jotain sellaista oman minuutensa kasvattamista, rakkauden täyttymystä ja puuttuvan palasen löytymistä.

postauskuva

Rakkaus

Se rakkaus, joka täyttää sielun jo siinä vaiheessa, kun saat tietää tulevasi äidiksi. Jokainen kokee omalla tavallaan. Rakkauden lisäksi on pelkoa, mutta päällimmäinen tunne on rakkaus, jota ei ole koskaan aikaisemmin kokenut. Halu suojella ja antaa kaikkensa, johon pystyy. Vaikka äitiys on vaikeaa toisinaan, niin rakkaus omaa lastaan kohtaan on vahva, joka kestää kaikki tunteiden myrskyt ja karikot. Jossain vaiheessa huomaa, kuinka oma liha ja veri rakastaa sinua pyyteettömästi – jopa silloin, kun koet, että et ansaitse kenenkään rakkautta. Äidin ja lapsen tunteet toisiaan kohtaan eivät laimene, eikä niitä tarvitse pitää sillä tavalla voimissaan, kuin ystävyys- tai parisuhteen rakkautta. Tietenkin äiti-lapsisuhdekin vaatii asioita, mutta ei samalla tavalla, kuin muut suhteet.

hulluttelua

Ilo

Voi niitä ilon hetkiä, joita koetaan, kun oma lapsi tarttuu ensimmäistä kertaa sormestasi, hymyilee sinulle, sanoo sanan äiti, oppii potalle, sanoo rakastavansa sinua, halaa kun olet surullinen, saa hyvän arvosanan koulussa jne. Koko hänen olemassa olonsa tuottaa sinulle iloa. Miten joku voikin saada sinut päivittäin hymyilemään omalla urheudellaan, elämän viisauksillaan ja parhaansa yrittämisellään.

Perhe

Perheitä on monenlaisia. Kun olimme mieheni kanssa lapsettomia ja meillä oli kaksi kissaa lapsina, koin meidän olevan perhe. Kuitenkin nyt tuntuu, että perheemme on täydellinen. Perhe on tuki ja turva. Perhe on se, joka elää arkea ja elämää yhdessä. Perhe on kivijalka.

10254114_238794382992196_769874598_n

Elämän tärkein tehtävä

Vaikka joskus kaikki elämässä mättää ja on paskaa. On tunne, että suunta elämältä on hukassa, niin katse omaan lapseensa/lapsiinsa saa muistamaan, että olihan minulla yksi tärkeä tehtävä. Se elämän tärkein tehtävä, joka antaa voimaa ja pitää sinut kasassa, vaikka mikä olisi. Kyllä minä koen, että äitiys on yksi elämäni tärkeimpiä tehtäviä, sillä olen saanut lahjan joka ei ole minun. Olen saanut kaksi lasta, jotka ovat tyhjiä papereita. Minun tehtäväni on värittää ne tyhjät paperit ja taitella paperilennokkiin vahvat ja kantavat siivet, joilla pärjätä suuressa ihmeessä – elämässä. Ihan kaikkia värejä en yksinään pääse värittelemään, mutta yritän tehdä ne kauneimmat ja voimallisimmat värit papereihin.

IMG_2024

Arki

Pienen hymähdyksen tein, kun nostan arjen parhaimpiin asioihin. Usein tulee puhuttua arjen kiireestä ja sen toisinaan rasittavasta vaikutuksesta. Kuitenkin arki on parempaa, kuin koskaan aikaisemmin. Meillähän on mieheni kanssa vuosien yhteiseloa takana ennen lapsia. Siitä tulee kesällä kuluneeksi 18 vuotta, kun aloimme seurustella. Vanhempia olemme olleet reilun 7 vuotta. Joskus pohdimme väsyneinä sohvalla lasten mentyä nukkumaan, että mitä teimme vapaa-aikana silloin, kun meillä ei ollut lapsia? Vähän niin kuin Flora-mainoksessa: Mitä me laitettiin leivän päälle ennen kuin oli Floraa? Nii-i… meillä oli enemmän aikaa toisillemme ja muullekin sosiaaliselle elämälle, mutta olemmeko menettäneet mitään? Ei, ei me olla menetetty mitään. Jotkin asiat ovat vähentyneet ja jotkut ennen arkiset asiat ovat muuttuneet ”juhlaksi”. Vielä tulee niiden aika uudelleen, mutta nyt on mahdollisuus elää tätä elämää, joka antaa myös niin paljon.

MG_5486_nettimv

Äitiys on vaikeaa. Se on aina ollut, mutta nykyään sosiaalinen paine on suuri. Milloin missäkin joku arvostelee äitiyttäsi, kasvatustapojasi, lapsiasi ja elämäänne. Milloin jonkun elämä meni suunnilleen pilalle, kun junassa vauva itki tai jotain muuta vastaavaa. Yhteiskuntamme on muuttunut lapsivastaisemmaksi, kun maailmalla lapset ymmärretään edelleen tulevaisuudeksi ja merkiksi jatkuvuudesta. Meissä jokaisessa elää pala jotain perimää, historiaa, sukupolvea ja menneisyyttä. Jokaisesta lapsia saavasta jatkuu kaikki tuo eteenpäin ja aina toivomme, että seuraava sukupolvi tekisi asiat meitä paremmin. Siksi toivoisin, että jokaista parhaansa tekevää äitiä arvostettaisiin, vaikka itse ei lapsia haluaisikaan. Äiti on yksi elämän tärkeimpiä ihmisiä, äiti on elämän edellytys – isää kuitenkaan unohtamatta. Lapset ovat tulevaisuus ja elämän jatkumo. Meistä jokainen on tullut äidistä ja jokainen meistä on jonkun lapsi. Jokainen meistä on joskus ollut jonkun muun armoilla ja ympyrän sulkeutuessa olemme jälleen samassa pisteessä. Äiti on elämä.

Oikein ihanaa äitienpäivää myös niille, joista on tulossa äiti. Olen tässä viime kuukausien aikana saanut kuulla kolmesta vauvauutisesta. Yksi on sellainen, jossa toinen lapsi on tulossa perheeseen, mutta kahdessa tapauksessa kyseessä on ensimmäinen. Hihkun aina ilosta, kun kuulen näistä uutisista. Olen onnellinen toisten puolesta.

Omalle äidilleni lähetän äitienpäivätoivotukset. Kiitos kun olet hyvä äiti ja aina tukenani! <3 Olet äiti isolla Ä:llä. Koen olevani ”siunattu” lapsi.

Vielä kerran hyvää äitienpäivää kaikille äideille! Olit sitten äiti ihmislapselle tai lemmikille, olit sitten äitipuoli tai vasta tulossa äidiksi. Olette kaikki tärkeässä roolissa jollekin. <3

Lue myös

X