Glitz & Glam

5 parasta käsivoidetta todella kuiville käsille

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Huhheijaa! Olen ollut viime päivät ihan törkeän kiireinen lapseni 7-vuotissynttärihulinoiden vuoksi. Minua aina vaivaa, jos en saman päivän aikana ennätä vastaamaan teidän kommentteihin. Tiedän, että jokainen ymmärtää, mutta itse vähän ahdistun. Tänään on vihdoin vähän aikaa, joten ehdin ajatuksella lukemaan kommenttinne ja vastaamaan niihin.

Saman syyn vuoksi en ole vielä sittenkään ehtinyt suorittamaan arvontaa viime viikon arvontaan. Tai noh, arvonnan aina ehtisi suorittamaan, mutta nythän palkinto on sellainen, että kasaan sen varastojeni tuotteista voittajalle. Teen sen niin ajatuksella ja miettien, että se vaatii hieman aikaa. Mutta… tämähän tietää sitä, että kaikilla osallistuneilla on edelleen mahdollisuus voittoon, kun sitä ei vielä ole arvottu. 😉

kasivoide4

Mutta nyt päivän aiheeseen. Reipas vuosi sitten aloitin tämän 5 parasta -postaussarjan. Ensimmäisessä postauksessa listasin parhaimmat käsivoiteet. Sanoinkin sarjaa aloittaessa, että aiheisiin saatetaan palata uudelleen myöhemmin, koska aina löytyy parempia ja täytyyhän parhaimpia päivittää. Nyt aiheena 5 parasta käsivoidetta todella kuiville käsille. Kun vuosi sitten listasin yleispätevinä käsivoiteina, niin nyt keskityn äärimmäisen kuiviin käsiin. Nämä viisi käsivoidetta pelastaa käpäläni, kun atooppinen ihottuma pääsee iskemään. Silloin kevyet käsivoiteet eivät auta mitään. Kun kädet pääsevät pahasti kuivahtamaan tai jopa ihottuma iskemään, niin voiteen tulee olla riittävän paksua. Sen pitää kosteuttaa, hoitaa ja antaa runsaasti suojaa.

kasivoide3

L’Occitane Shea Butter Hand Cream

Tämä on aika legenda ja onkin merkin best seller -tuote. L’Occitanen Shea Butter Hand Cream sisältää 20% sheavoita. Voide on täyteläistä ja paksua. Jos käsien iho on kunnossa, niin voide tuntuu todella rasvaiselta, eikä imeydy kunnolla. Mutta silloin, kun kädet ovat kuivat, niin käsivoiteen rasvatkin humpsahtaa ihoon. Tykkään tästä käsivoiteesta oikeastaan vain talviaikana. Kesällä kädet ovat sen verran hyvässä kunnossa, että kevyemmät voiteet riittävät.

Tuoksu käsivoiteessa on mantelinen ja hieman parfyyminen. L’Occitanella on paljon erilaisia käsivoiteita, mutta tämä alkuperäinen Shea Butter -käsivoide on kaikista täyteläisin ja paras kuiville käsille. Pidän merkin muista käsivoiteista käsilaukkuvoiteina. Silloin nopea kuivuminen on valttia.

Hinta: 24,00 € / 150 ml ja 8,50 € / 30 ml
Myyntipaikat: Eleven*, Bangerhead* sekä L’Occitanen myymälät Helsingissä Mannerheimintiellä ja Galleria Esplanad ja verkkokauppa

kasivoide

Avène Cold Cream Hand Cream

Tämä on kanssa ihan huippu käsivoide, kun kädet ovat päässeet huonoon kuntoon. Todella paksua, helmiäismäistä voidetta, jota itse kutsuisin lähes tahnaksi. Käsien lämpö notkistaa koostumusta jonkun verran ja auttaa voidetta imeytymään. Käsille jää hyvä suojakalvo, joka kestää hieman vettä, eli voide ei huuhtoudu täysin käsipesussakaan. Yksi parhaimpia käsivoiteita kestämään iholla ja antamaan pitkäkestoisen kosteutuksen ja suojan. Mistään muusta en natise, kuin voiteen tuoksusta, joka on todella parfyyminen. Koska voide on niin erinomainen, niin olen antanut anteeksi tuon vahvan tuoksun tässä tuotteessa.

Cold Cream -käsivoide on ollut yksi luottotuotteeni jo vuosia. Käsivoide on koostumuksensa ja tehokkuutensa ansiosta todella riittoisa. Minulla oli todella ärhäkkä atooppinen ihottuma käsissä kuopusta odottaessani ja hänen syntymänsä jälkeenkin. Puoli vuotta meni ihottumaa hoitaessa, mutta sain sen kuntoon Bepanthenin ja Avène Cold Cream -käsivoiteen avulla.

Hinta: n. 6,00-7,00 € / 50 ml
Myyntipaikat: apteekit ja verkkoapteekit, kuten Apteekkituotteet*

kasivoide1

La Roche-Posay Cicaplast Mains 

Cicaplast Mains on tarkoitettu todella kuiville ja halkeileville käsille. Tämänkin koostumus on paksu ja täyteläinen. Kuiville käsille nopeasti imeytyvä ja vettä hylkivän kalvon jättävä. Jos nyt vertaan Avènen voiteeseen, niin Cicaplast Mains on kevyempi, vaikkakin tehokas myös atooppiselle ihottumalle, sekä ärtyneelle iholle. Sen huomasin, että käsivoide ei aiheuta niin voimakasta kirvelyä kuivalle, ärtyneelle ja rikkoutuneelle iholle, kuin moni muu käsivoide. Lapseni eivät valittaneet tästä ihan yhtä paljon, kuin monista muista käsivoiteista ovat valittaneet. Pieniä käsiä käsivoide kirvelee monesti aika voimakkaastikin, jos iho on päässyt ärtymään kuivuudesta.

Paljon plussaa tuoksuttomuudesta. Tykkään tuoksuvista käsivoiteista, mutta silloin, kun kädet ovat kaameassa kunnossa ja kipeät, niin silloin ei välttämättä se tuoksu ole sellainen, jota käsivoiteeltaan haluaa. En tiedä mistä moinen?

Hinta: 8,50-9,00 € / 50 ml
Myyntipaikat: apteekit ja verkkoapteekit, kuten Apteekkituotteet*

kasivoide2

Neutrogena Norwegian Hand Cream

Ihan legenda tämäkin käsivoide. Erityisen äärimmäisiin olosuhteisiin suunniteltu käsivoide. Näitähän löytyy tuoksullisena ja sitten tämä tuoksuton. Minulla on kuvissa tällainen LE-pakkaus, mutta muuten samaa tuttua käsivoidetta. Todella paksua ja läpikuultavan valkoista. Saa hieroa käsiin aikansa, mutta kuitenkin voide imeytyy ihoon. Olen jälleen muistanut kuinka hyvä tämäkin käsivoide on, jos meinaa atooppinen ihottuma puskea käsiin. Voide kestää pitkään iholla. Norwegian -käsivoiteissa on 40% glyseriiniä, joka on yksi tehokkaimpia humektantteja, eli vesihakuinen ainesosa, joka sitoo kosteutta. Yhdestä tuubista kerrotaan riittävän yli 200 käyttökertaan. Paljon mahdollista, sillä voidetta ei tarvitse kuin pienen nökäreen kerralla. Aluksi tuntuu ettei niin pientä määrää saa riittämään, mutta kun jaksaa hieroa, niin voide kyllä levittyy ja riittää.

Tämä tuoksuton on enemmän minun mieleeni. Käytän näin tuhteja ja tehokkaita käsivoiteita vasta kun kädet ovat oikeasti kuivat tai kovilla pakkasilla, kun mikään muu ei riitä.

Hinta: n. 5,00 € / 50 ml
Myyntipaikat: apteekit ja verkkoapteekit, kuten Apteekkituotteet*

89356-m

Kuva: The Body Shop

The Body Shop Hemp Hand Protector

Tätä käsivoidetta minulla ei juuri nyt ole, mutta The Body Shopin hamppuvoide on yksi legendoja myöskin. Hamppuvoide on täyteläisen rasvaista ja paksua, mutta ihanan pehmoista käsillä. Sisältää paljon ihoa hoitavia rasvahappoja, jotka auttavat atooppisen ihon hoidossa ja suojaamisessa. Kuten postauksen muutkin käsivoiteet, niin tämäkin tekee iholle suojaavan kalvon, joka estää kosteutta haihtumasta.

Olen pahoillani, että en osaa tarkasti analysoida tuoksua, koska minulla ei ole tätä ollut vähään aikaan. Tunnen tuoksun nenässäni muistin avulla, mutta en osaa varmuudella analysoida sitä ja kertoa tarkasti. Voiteessa ei ole mitenkään äärimmäisen voimakas tuoksu, mutta sellainen hieman imelähkö, mutta kuitenkin miellyttävä tuoksu. Käsille jää tuoksua, mutta ei ei häiritsevän voimakkaasti.

Hinta: 15,40 € / 100 ml
Myyntipaikat: The Body Shopin liikkeet ja verkkokauppa*

Siinä olivat 5 parasta käsivoidetta todella kuiville, karheille ja halkeileville käsille. Huomasitteko, että olen tässä kategoriassa mieltynyt apteekkimerkkeihin. Nämä vaan ovat ne, jotka ovat toimineet parhaiten testaamistani. Kaikkia voiteita yhdistää paksu ja täyteläinen koostumus, pitkäkestoinen suoja ja kosteutus. Vaikka kaikista sanotaan, että ei jätä käsiä tahmaiseksi, niin kyllähän nämä jossain määrin käsiin jättää rasvaisen tunteen. Tietenkin ihon kosteus- ja rasvatasapaino määrittelee, että kuinka hyvin se pystyy vastaanottamaan voiteiden rasvoja. Kuivalle iholle rasvaisuuden tunne on minimaalisempi, kuin iholle, jossa on rasvatasapaino balanssissa. Nämä ovat parhaimmat käsivoiteet atooppisen ihottuman hoitoon. Nämä kaikki ovat minulle liian tuhteja ja rasvaisia kesällä käytettäväksi ja silloin, kun käsien kosteustasapaino on hyvässä kunnossa. En välttämättä tykkää näitä käyttää kodin ulkopuolella. Siksi en näitä voiteita kanna käsilaukussani, sillä kevyempi koostumus on silloin mieleeni. Mutta kotona sitten kunnon tuhti ja todella tehokas käsivoide on pakollinen. Talvella ei vaan kerta kaikkiaan riitä kevyet käsivoiteet.

Onko teillä samoja suosikkeja todella kuiville käsille, vai kenties jotain muita? Minua kiinnostaa erityisesti kaikki atooppiseen ihottumaan toimivat käsivoiteet, sillä meidän perheessä on kolme, joille tuota ihottumaa tulee käsiin, jos niitä ei suojaa ja kosteuta riittävästi talviaikana.

Oikein kivaa palmusunnuntaita kaikille!

Osa postauksen käsivoiteista saatuja.

Lue myös

X