Glitz & Glam

5 parasta kikkaa näyttää nuorekkaammalta

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

5 parasta -postaukset olivatkin joulukuun tauolla ja palaavat jälleen sunnuntaisiin postauksiin. Kiva, että olette pitäneet näistä. Näin vuoden 2016 ensimmäiseen 5 parasta -postaukseen listaan vinkkejä, joilla voidaan luoda vähän nuorekkaampaa ilmettä kasvoille. Mikään kosmetiikka ei pyyhi vuosia pois – se on fakta! Mikään anti age -voide ei sinua muuta takaisin parikymppiseksi, ei edes muuta sen näköiseksi. Kyseessä on kosmetiikkaa, joka luo vain illuusioita ja efektejä. Kaikki on pois, kun se pestään pois, jos tilalle ei laiteta uutta illuusiota päälle.

Aika moni meistä naisista (kyllä ne miehetkin haluaisivat) haluaa vähän nipistää vuosia ulkonäöstään tai ainakin näyttää ikäiseltään – ainakin omasta mielestään. Aika usein näemme itsemme kyllä aika raadollisesti, vaikka ihan ikäisemme näköisiä olisimme valtaosan mielestä. Minä en pane pahakseni, jos näytän vähän nuoremmalta, mutta tarkoitukseni ei ole yrittääkään näyttää aivan parikymppiseltä. Mutta en kyllä halua näyttää siltäkään, mitä peilistä toisinaan heti herättyäni tuijottaa. Kukapa siihen peilikuvaansa niin ihastuisi?

Mutta nyt niihin nuorekkaamman ilmeen antaviin vinkkeihin. Tällä kertaa huomioidaan aikuisempaa lukijakuntaa, mutta nuoruus on katoavaista, joten vinkeistä on hyötyä nuoremmillekin sitten tulevaisuudessa. Laitan muutamia tuotevinkkauksia, mutta vain muutamia. Kaikkia hyväksi havaittuja en saa tähän mahtumaan, koska tämä postaus venyy jo nyt aika laajaksi ja pitkäksi.

youthglo1

Ihon hoito ja kosteutus

Hyvällä ihon hoidolla pystytään pitämään iho nuorekkaampana. Kaikista tärkeintä on sisäinen kosteutus, oikea ravinto ja elintavat noin muutenkin, mutta tässä postauksessa lähestytään aihetta kosmetiikan näkökulmasta, joten ei noista itsestään selvyyksistä enempää.

youthglo5

Iho kannattaa kuoria säännöllisesti, jotta sen sävy olisi kirkkaampi. Mitä iäkkäämpi iho, sen harvemmin kuorintaa tarvitaan, mutta silti se kannattaa tehdä. Iho ohenee iän myötä, joten liiallinen kuorinta ei tee sille hyvää. Kannattaa vältellä raakoja rakeisia kuorintoja, sillä ne soveltuvat paremmin nuorelle, paksummalle iholle. Sen sijaan kannattaa suosia happokuorintoja, kuten hedelmähappoihin perustuvat kuorinnat. Ne vievät ihon pinnalle kertyneen kuolleen ihosolukon ja paljastavat alta raikkaamman ja nuorekkaamman ihon. Kuoritulle iholle voiteet ja seerumit imeytyvät paremmin, eivätkä jää pinnalle kuolleen ihosolukon päälle.

youthglo6

Nostan pari hyväksi havaittua kuorintaa. Yksi on tämä vasta esittelemäni suomalainen Supermoodin Youth Glo Luxury Peel -kuorinta. Syventävän postaukseni löydät tuotteesta täältä.

Pahoitteluni iän ikuisen vanhaa kuvaa tästä Paula’s Choisen AHA-happokuorinnasta. Tämä geelimäinen kuorinta levitetään kasvoille ja jätetään vaikuttamaan. Vanhan postaukseni tuotteesta löydät täältä.

Paula’s Choicen tuotteita ei valitettavasti saa Suomesta, mutta niitä saa tilattua Suomeen Euroopasta. Tarkalleen ottaen tuotteet tulevat Alankomaista, eli tulleista ja alveista ei tarvitse huolehtia.

lumene13

Kosteutus on todella tärkeää. Jos iho on kuiva, se on ryppyisempi ja veltompi. Hyvä kosteustasapaino on ”nuorentava”. Silmänympärysiholle kannattaa käyttää riittävän kosteuttavia voiteita, eikä seerumitkaan haitaksi ole. Kasvoilla sama juttu. Kannattaa ottaa lisäbuustaus seerumista ja päälle levittää ihotyypille soveltuva voide. Pintakuivaiho ei tarvitse välttämättä supertäyteläisiä ja rasvaisia voiteita, vaan riittävän kosteuttavaa. Liian tuhti voide saattaa jäädä vain pinnalle tai aikaansaada epäpuhtauksia iholle. Minulla on talvisin hyvin herkästi pintakuiva iho. Sen pintakuivuuden alle jää herkästi kaikki epäpuhtaudet, koska ne eivät pääse pintaan, eli poistumaan ihosta. Siksi hyvä kosteutus ja säännöllinen kuorinta on tärkeää, mutta joskus sekään ei auta, jos huoneilman kosteusprosentti on liian alhainen ja olen juonut vettä liian vähän.

Ihon pintaa ja sävyä tasoittava pohjustaja

Kasvojen pohjustusvoiteet ovat hyvä vippaskonsti. Kuivemmalle ja iäkkäämmälle iholle kannattaa suosia heleyttäviä primereita, ei mattaavia, koska ne ovat kuivia ja niiden idea onkin imeyttää itseensä ylimääräinen tali. Silikonit pohjustajissa tuovat iholle tasaisuutta ja häivyttävät pieniä uurteita. Jos iho on kovin kellervä ja tunkkainen, voidaan sitä ”raikastaa” esimerkiksi violetin sävyisellä primerilla. Normaalisävyiselle iholle sopii vaaleanpunainen pohjustaja, joka tuo hieman kirkkautta samealle iholle. Kaikki valoa heijastavat pohjustajat luovat illuusion tasaisemmasta ihosta.

Yksi hyväksi havaitsema pohjustaja kuivemmalle ja aikuisemmalle iholle on Lancômen Visionnaire [1 Minute Blur] -pohjustaja. Hintaa tällä on jonkin verran, mutta tässä primerissa ei ole ihoa ja meikkipohjaa kuivattavia silikoneja. Tarkemman esittelyni primerista löydät täältä. Jos haluaa pihistää, niin Lumenelta löytyy Kosteuttava PohjustusvoideEn ole tuosta postannut uudistuksen myötä.

Jos taas haluaa raikastaa kasvojen sävyä primerin avulla, niin yksi loistava, valoa heijasta sellainen on Clarinsin Instant Light Radiance Boosting Complexion Base, josta olen kirjoittanut enemmän täällä. Jos tahtoo pihistää, niin Maybellinelta löytyy Baby Skin -pohjustajat, josta myös löytyy vaaleanpunainen ja kellervä vaihtoehto. Mitään samaa koostumuksissa ei ole, mutta ideana on molemmissa ihon sävyn parantaminen.

beautyblender23

Meikkipohja

Oikea meikkipohjan valinta on hyvin oleellinen. Liian kuiva, mattainen ja puuterinen meikkipohja vanhentaa iäkkäämpää ihoa. Liian paksu ja peittävä on myös vanhentava. Sitä vastoin kannattaa suosia kosteuttavia ja vesimäisiä meikkipohjia. Jos iholla on paljon peitettäviä arpia ja muita ihovirheitä, kannattaa ne peittää vain paikallisesti peiteaineella, mutta muuten suosia kasvoille kevyttä meikkivoidetta. Mineraalimeikkipohjista löytyy myös niitä iholle sulautuvia vaihtoehtoja. Oma suosikkini tähän mennessä on ollut Idun Mineralsin meikkipohja, joka ei jää liian kuivan ja puuterisen näköiseksi.

Jos meikkipohjasi alkaa päivän mittaan näyttämään kuivalta ja korostaa uurteita kaikesta kosteuttavuudestaan huolimatta, niin kannattaa kantaa mukanaan kasvosuihkeita. Niitä suihkauttamalla saa iho ja meikkipohja kaipaamaansa kosteutta.

Loistavia meikkipohjia aikuisemmalle iholle on monia, mutta yhdeksi loistavaksi nostaisin tämän Lancômen Cushion -meikkivoiteen. Tämä on mahtava myös nuorellakin iholla, joka on kuiva. Itse suosin Lancômen Cushionia talvisin pintakuivalle iholleni. Tarkempi esittelyni tästä kasteen raikkaasta ja heleyttävästä meikkivoiteesta löydät täältä.

Valoa kasvoille

Valoisuus kasvoilla tuo sitä nuorekasta hehkua. Silmien alle syntyvät varjot valaistaan valokynällä. Kasvojen korkeimpia kohtia voidaan korostaa vaaleammalla meikkivoiteella, valokynällä tai voidemaisella valovoiteella. Myös niitä syviä uurteita kasvoilla voidaan yrittää ”madaltaa” valokynän avulla. Valoa kasvoille voidaan tuoda pohjustusvoiteillakin, joissa on valoa heijastavia pigmenttejä. Kirkkaammalle pohjalle tehty meikkipohja on hehkuvampi ja sitä kautta nuorekkaampi.

panostataipihistä7

Valokynä on yksi tärkeimpiä vippaskonsteja. Nuorilla… noh, melkein turha, mutta alkaa tulla tärkeämmäksi vuosi vuodelta kolmenkymmenen ylittäneillä. Valokynistä ja niiden käytöstä olen postaillut viimeisen puolen vuoden aikana paljon. Linkkaan tähän alle postauksia, joista löytyy vinkkejä ja tietoa.

Näin käytät valokynää
Miten peitetään tummat silmänaluset? 5 parasta valokynää
Panosta tai pihistä: Lumene vs. YSL

Hehkua tuovat puuterit ja voiteet ovat kanssa ihan ykkösiä. Sipaisu Guerlainin meteoriittihelmiä tai valovoidetta kasvojen korostuksiin. Varmasti syntyy nuorekkaampaa hehkua. Ne eivät ole sellaisia isoja kauas asti näkyviä juttuja, vaan enemmänkin jotain sellaista, jonka vuoksi työkaverisi kysyy, että miten olet niin virkeän näköinen tänään? Tai miehesi ihmettelee (eivät aviomiehet oikeasti yleensä huomaa, mutta se nyt vain kuulostaa kivalta vertauskuvalta tässä postauksessa), että kuinka olet niin kaunis ja hehkuva tänään?

Raikkaat sävyt huulille ja poskille

Raikkaat marjaisat ja ruusuiset sävyt luovat nuorekkaamman ilmeen. Myös persikkaiset sävyt saavat pirteän ja freesin lookin. Kovin lämminsävyisen ei ehkä kannata suosia kylmiä marjaisia sävyjä, jotta ilmeestä ei tule liian kova. Heille lämpimät sävyt ovat onnen omiaan. Koska itse olen hieman kylmempään kallellaan ihonsävyssä, niin minua raikastavat viileät sävyt hieman paremmin. Kesällä toimivat lämpimätkin, koska iholla on päivetystä ja valokin on lämpöisempää.

mufe4

Poskipunan tulisi olla hyvä koostumukseltaan. Ei liian kuiva ja puuterinen. Nuorekkaimman efektin saa aikaiseksi voidemaisella poskipunalla, mutta puuterisistakin löytyy hyvin iholle sulautuvia koostumuksia. Olen huomioinut, että parhaimmat puuteriset poskipunat iäkkäämmälle iholle löytyvät selektiivisten merkkien valikoimasta. Ei sääntö, mutta olen tällaisen asian huomioinut.

Havainnollistan nyt yhdellä meikillä, jossa toisessa kuvassa minulla on nudea huulipunaa ja toisessa olen käyttänyt punaoranssista, läpikuultavaa huulipunaa.

Kuva on otettu kesällä ja meikkiin on luotu hehkua hohtavalla aurinkopuuterilla ja poskilla on poskipunaa. Ne pelastavat paljon ja saavat tämän kokonaisuuden toimimaan.

Mutta kun huulille onkin sipaistu punaista, niin ilme muuttuu freesimmäksi. Poskipuna hehkuu myös näkyvämmin, koska punat saavat voimaa toisistaan. Toki kuvassa näkyvät punaiset kynnetkin, mutta eivät ne silti saa ilmettä freesimmäksi.

Marjaiset ja roosaiset sävyt ovat todella ilmettä freesaavia. Niiden ei tarvitse olla kirkkaita, eikä tummanpuhuvia, mutta aivan vaaleat huulet harvoin imartelevat ikääntyvää neitoa. Ne saavat valitettavasti hieman sairaalta näyttävän efektin aikaiseksi. Tiedän, että meillä jokaisella on oma käsityksemme vaaleasta ja tummasta. Minun käsityksessäni tässä postauksessa ei ole yhden yhtäkään tummaa huulimeikkiä. Tiedän kuitenkin monien suomalaisten olevan sitä mieltä, että pari noista meikkikuvien huulipunista on tummia. Eivät ne kuitenkaan ole. Tiedän myös, että minä näen vaaleat sävyt vaaleampina, kuin moni muu. Kaikki on katsojan silmissä.

Mutta sen sanon, että ei ole mitään sääntöjä. Ei ole olemassakaan, että nyt kun olet 30, 40 tai 50, sinun tulee käyttää vain tätä ja tätä, sekä unohtaa nuo ja tuo. Eihei! Joskus muinoin sanottiin (eräs Suomen tunnetuin, vanhan kansan meikkitaiteilija opetti), että 30 jälkeen ei tulisi käyttää muita kuin mattaisia luomivärejä. Ajat muuttuvat ja koostumukset muuttuvat. Kehitys menee eteenpäin. Olenkin sitä mieltä, että tulee vain löytää itselleen ne parhaimmat sävyt ja koostumukset. Voin vain antaa vinkkinä, että kokeilkaa rohkeammin ja vertailkaa. Pidätkö kiinni siitä hentoisen vaaleasta helmiäispunasta, koska pidit siitä jo 80-luvulla vai pukisiko sinua paremmin vähän tummempi ja mehukkaampi sävy? Kannattaa kokeilla ja vertailla, niin saatat löytää uuden nuorekkaamman tyylin, joka tuntuukin paremmalta, kuin entinen.

Olisiko teillä lisättävää? Erityisesti aikuisemmalta lukijakunnalta olisi kiva lukea heidän vinkkejään. Minä en vielä ole ns. ”aikuinen nainen”, mutta kovaa vauhtia aikuistumassa. Yksi lisävuosi tulee mittariin tässä kuussa ja kyllähän tämä nassu tuntuu rupsahtavan kaikista ihonhoitotuotteista huolimatta – halusin sitä tai en. Aikaa ei voi pysäyttää, mutta onko sitä pakko näyttääkin niin väsyneeltä, kun oikeasti on? Jännästi sitä sipaisu valokynää, freesimpi iho, hehkuvat posket ja mehukkaammat huulet, saavat olonkin pirteämmäksi, kun huijaa peilikuvallaan itseään. Eikö vain?

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X