Glitz & Glam

Aikuisen naisen meikki

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Äitini käväsi eilen hakemassa meikit naamaansa ja hiuksia laitattamassa ”tyttöjeniltaa” varten. Äitini täyttää piakkoin 47-vuotta, joten hän on niipin naapin soveltuva aikuisen naisen meikkiin. Yleensä sääntönä on, että aikuisen naisen meikkiin käytetään vain mattaluomivärejä, koska helmiäisyys ja kimalteet korostavat silmiin jo kertyneitä ryppyjä, mutta ei tämä mikään ehdoton sääntö ole tänä päivänä. Nykyään on paljon laadukkaita luomivärejä, joissa on hohdetta, eivätkä silti korosta ruttuja ja ryppyjä, joita me jokainen tulemme saamaan aikaa myöten.
Yleensä aikuiselle naiselle tehdään myös hillitty meikki, mutta tässäkin asiassa otetaan huomioon tilanne ja itse meikattavan henkilön tyyli ja persoona. Koska äitini oli menossa illanviettoon ja hän on räväkkä ja nuorekas, niin tein hänelle sen mukaisen meikin. Yleensä aikuiselle naiselle ei laiteta alaluomille vahvoja rajauksia ja ripsiväriä. Minä laitoin antamaan kohottavaa vaikutelmaa alaluomen ulkonurkkaan mustalla ja ruskealla luomivärillä ja häivytin jäljen pehmeäksi. Alaripsille laitoin ripsaria antamaan ainoastaan vähän väriä. Otin huomioon myös valaistuksen, joka illalla on pehmeä ja hämärä, jolloin tummat värit korostuu voimakkaammin. Äidilläni on myös silmälasit, joten laitoin hänelle siksi voimakkaamman silmämeikin, jotta silmälasit eivät ”syö” kaikkea meikkiä pois.

Ensimmäisissä kuvissa meikki ilman laseja. Kuvathan ovat tietenkin kovassa ja kirkkaassa valossa otettuja salamavalolla.

Valitsin äidilleni violettia ja ruskeaa, koska violetti tuo esiin hänen silmien vihertävyyttä ja äitini tykkää muutenkin violetista.

Silmälasien kanssa… lasit vie vähän meikiltä vahvuutta pois.

Lähikuva silmästä…

Käyttämäni tuotteet… Kuvasta puuttuu meikkivoide joka oli äitini oma.
Puuteri (Rimmel 001), silmien alle tummentumia peittämään NYXin concealer (CJ01 porcelene), couperosan peittämiseen NYXin concealer (CJ12 green), silmien alle ja muutamiin uurteisiin valokynää (Technic) ja silmäluomille Urban Deacayn Primer Potion.

Silmämeikkin tuotteet… Kulmiin vähän väriä Make Up Storen Deadlyllä. Kulmaluulle, sisänurkkaan ja häivytykseen Make Up Storen Muffin. Liikkuvalle luomelle Stilan Vieux Carren duosta violettia ja ulkonurkkaan ja silmävakoon banaanivarjostus duon ruskealla värillä. Rajaus silmiin Love Alphan mustalla geelilinerilla ja ripsiin musta Maybellinen Lash Stiletto.

Varjostukset nenälle, poskille ja leukapielille NYXin Lattella. Korostukset poskipäille, leukaan ja nenän selkämykseen, että myös otsaan NYXin Highlightilla. Poskiin punaksi NYXin Peachy. Huulet rajasin Oriflamen Nude rajauskynällä. Huulille levitin Oriflamen Power Shine kiiltopunaa, jonka väri oli Brown Attitude. Huulipunan päälle vielä kiiltoa ja kestoa maksimoimaan jotakin kestopunan päälle laitettavaa kiiltoa, joka on kirkas. Merkki taitaa olla Loreal, mut en ole varma, koska siinä ei lue ja on muutaman vuoden vanha, etten siksi enää muista. :/

Kuten kuvista näkyy, niin äitini oli tyytyväinen meikkiinsä. Mikä on teidän mielipide?

X