Glitz & Glam

Älykäs seerumi Cliniquelta

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Elokuussa Suomen markkinoille saapui Cliniquen uusi kasvoseerumi, jonka kerrotaan olevan älykäs seerumi. Sain testiini 10 ml:n kokoisen pullon tätä uutuutta. Innolla otin testiini, sillä kyllä minun kasvoni alkavat päivittäin seerumeita kaipaamaan.

Clinique on yksi edullisimmista selektiivisistä merkeistä, joita meiltä Suomesta löytyy. Sen ihonhoitotuotteet ovat kovasti arvostettuja, mutta tuotteiden hinnat eivät ole tähtitieteellisiä. Cliniquelta löytyy paljon värikosmetiikkaakin, mutta suurimmat menestystuotteet taitavat löytyä ihonhoidon puolelta. Itsekin miellän Cliniquen enemmän ihonhoitosarjaksi, vaikka minulta löytyy myös värikosmetiikkaa.

Clinique Smart Custom-Repair Serum lupaa tasoittaa ihon sävyä, korjaa juonteita ja kiinteyttää ihoa. Se myös ylläpitää kosteustasapainoa ja ihon joustavuutta.

Älykkään tästä seerumista tekee teknologia, jossa ihon omat signaalit aktivoivat seerumin toimimaan siellä, missä korjausta tarvitaan. Jos jotakin toimenpidettä ei tarvita juuri tällä hetkellä, niin ne ainesosat jäävät odottamaan tulevaa tarvetta. Clinique-tutkijat ovat kuitenkin tehneet viisi vuotta työtä tämän teknologian kanssa, joten työnsarkaa heillä on ollut. Kuulostaa lähes tieteiselokuvalta. En valitettavasti itse tiedä minkälainen ko. teknologia on, mutta sen mitä olen kosmetiikasta oppinut, niin kaikki mikä kuulostaa todella hienolta mainospuheissa, on todellisuudessa hyvin yksinkertainen toiminto. Ihan maalaisjärjelläkin mietittynä, ei kosmetiikka niin älykästä voi olla, että se etsisi iholta vain ne ongelmakohdat ja alkaisi niitä korjaamaan ja jäisi odottamaan mahdollisesti tulevia ongelmia korjattavaksi. Eihän särkylääkekään poista päänsärkyä ja jätä muuta osaa kehostamme lääkitsemättä. Kyllähän se lääke tai kosmetiikka kaikkialla vaikuttaa, jos on vaikuttaakseen. Se on sitten eri asia, että antaako tuote apua kaikkiin vaivoihin, ja kuinka paljon? Ulkoisesti käytettävissä tuotteissa tietysti vaikutus on paikallinen siellä, minne sitä käytetään. Koen nämä jutut hieman höpöhöpönä tai liioiteltuna.

Clinique jaottelee tuotteensa neljälle eri tarpeelle. Clinique Smart Custom-Repair Serum on kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille.

Seerumin koostumus on hieman geelimäinen/emulsiomainen. Tuote on hajusteeton, kuten kaikki Cliniquen tuotteet. Seerumi levittyy helposti ja jättää hieman mattaisen pinnan iholle. Clinique Smart Custom-Repair Serumia voi hyvin käyttää meikin alla. Seerumit ovat hyvä apu jos ihoa kiristää ja kuivattaa päivän aikana. Monesti meikkivoiteetkin levittyvät kauniimmin, jos alla on kosteuttava seerumi.

INCIä tutkittuani en löytänyt mitään erikoista. Monesti Cliniquen tuotteissa on käytetty erilaisia suoloja, kuten tässäkin. Clinique Smart Custom-Repair Serum sisältää runsaasti humektantteja ja antioksidantteja, jotka ovat iholle hyväksi. Osa suoloista on myös humektantteja. Rasvatasapainoa säätelee SQUALANE. Siitä en saanut selvyyttä, että onko tuotteessa käytetty squalane synteettistä vai eläinperäistä? Seerumissa käytetyt mineraalipigmentit antavat iholle kaunista hehkua ja siksi tässä kivasti yhdistyy myös hehkua antavan voiteen ominaisuus.

Clinique Smart Custom-Repair Serum tuntui auttavan alkusyksystä ihoni kuivumisen ehkäisyyn. Samaan aikaan käytin joka ilta Paula’s Choicen BHA -happokuorintaa, joten Clinique Smart Custom-Repair Serum oli hyvänä vastapainona ihoa kuivattavan tuotteen rinnalla. Kun ilmat viilenivät lisää tässä lokakuussa, niin seerumi ei enää riittänyt minulle. Syytän tästä myös sitä BHA-kuorintaa, sillä se on todella kuivattava minulla nyt, kun ihoni on taas syksyn edetessä muuttunut kuivemmaksi. Olen pattitilanteessa, missä ilman ko. kuorintaa huokoset täytyvät talista ja epäpuhtauksista. Sitä käyttämällä iho on puhdas, mutta todella kuiva. Sitä balanssia tässä haen. Yksinään Clinique Smart Custom-Repair Serum vaikuttaa kyllä hyvin kosteutta sitovalta ja ihonpintaa kaunistavalta. Kun itse testasin BHA-kuorinnan rinnalla, niin totean, että aivan äärettömän kuivalle tai herkästi kuivuvalle iholle seerumi ei ehkä riitä. Silloin kannattaa valita mieluiten kuivan ihon seerumi. Normaalille ja sekaiholle voisin suositella syksyksi ja talveksi. Kuivemmalle iholle taas keväälle ja kesälle.

Hintaa seerumilla on 79,00 € / 30 ml ja 109,00 € / 50 ml. Ei halpaa, mutta ei yhtä kallista, kuin Lancômet, Chanelit, Diorit, Guerlainit jne. Hinnan puolesta näen kohderyhmäksi nuoret aikuiset ja keski-ikäiset, jotka tarvitsevat ennalta ehkäiseviä tuotteita.

Käytättekö seerumeja? Minkä seerumin nimeen vannotte, ja miksi?

Tuote saatu blogin kautta.

Lue myös

X