Ihonhoito

Älykäs seerumi Cliniquelta

27.10.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Elokuussa Suomen markkinoille saapui Cliniquen uusi kasvoseerumi, jonka kerrotaan olevan älykäs seerumi. Sain testiini 10 ml:n kokoisen pullon tätä uutuutta. Innolla otin testiini, sillä kyllä minun kasvoni alkavat päivittäin seerumeita kaipaamaan.

Clinique on yksi edullisimmista selektiivisistä merkeistä, joita meiltä Suomesta löytyy. Sen ihonhoitotuotteet ovat kovasti arvostettuja, mutta tuotteiden hinnat eivät ole tähtitieteellisiä. Cliniquelta löytyy paljon värikosmetiikkaakin, mutta suurimmat menestystuotteet taitavat löytyä ihonhoidon puolelta. Itsekin miellän Cliniquen enemmän ihonhoitosarjaksi, vaikka minulta löytyy myös värikosmetiikkaa.

Clinique Smart Custom-Repair Serum lupaa tasoittaa ihon sävyä, korjaa juonteita ja kiinteyttää ihoa. Se myös ylläpitää kosteustasapainoa ja ihon joustavuutta.

Älykkään tästä seerumista tekee teknologia, jossa ihon omat signaalit aktivoivat seerumin toimimaan siellä, missä korjausta tarvitaan. Jos jotakin toimenpidettä ei tarvita juuri tällä hetkellä, niin ne ainesosat jäävät odottamaan tulevaa tarvetta. Clinique-tutkijat ovat kuitenkin tehneet viisi vuotta työtä tämän teknologian kanssa, joten työnsarkaa heillä on ollut. Kuulostaa lähes tieteiselokuvalta. En valitettavasti itse tiedä minkälainen ko. teknologia on, mutta sen mitä olen kosmetiikasta oppinut, niin kaikki mikä kuulostaa todella hienolta mainospuheissa, on todellisuudessa hyvin yksinkertainen toiminto. Ihan maalaisjärjelläkin mietittynä, ei kosmetiikka niin älykästä voi olla, että se etsisi iholta vain ne ongelmakohdat ja alkaisi niitä korjaamaan ja jäisi odottamaan mahdollisesti tulevia ongelmia korjattavaksi. Eihän särkylääkekään poista päänsärkyä ja jätä muuta osaa kehostamme lääkitsemättä. Kyllähän se lääke tai kosmetiikka kaikkialla vaikuttaa, jos on vaikuttaakseen. Se on sitten eri asia, että antaako tuote apua kaikkiin vaivoihin, ja kuinka paljon? Ulkoisesti käytettävissä tuotteissa tietysti vaikutus on paikallinen siellä, minne sitä käytetään. Koen nämä jutut hieman höpöhöpönä tai liioiteltuna.

Clinique jaottelee tuotteensa neljälle eri tarpeelle. Clinique Smart Custom-Repair Serum on kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille.

Seerumin koostumus on hieman geelimäinen/emulsiomainen. Tuote on hajusteeton, kuten kaikki Cliniquen tuotteet. Seerumi levittyy helposti ja jättää hieman mattaisen pinnan iholle. Clinique Smart Custom-Repair Serumia voi hyvin käyttää meikin alla. Seerumit ovat hyvä apu jos ihoa kiristää ja kuivattaa päivän aikana. Monesti meikkivoiteetkin levittyvät kauniimmin, jos alla on kosteuttava seerumi.

INCIä tutkittuani en löytänyt mitään erikoista. Monesti Cliniquen tuotteissa on käytetty erilaisia suoloja, kuten tässäkin. Clinique Smart Custom-Repair Serum sisältää runsaasti humektantteja ja antioksidantteja, jotka ovat iholle hyväksi. Osa suoloista on myös humektantteja. Rasvatasapainoa säätelee SQUALANE. Siitä en saanut selvyyttä, että onko tuotteessa käytetty squalane synteettistä vai eläinperäistä? Seerumissa käytetyt mineraalipigmentit antavat iholle kaunista hehkua ja siksi tässä kivasti yhdistyy myös hehkua antavan voiteen ominaisuus.

Clinique Smart Custom-Repair Serum tuntui auttavan alkusyksystä ihoni kuivumisen ehkäisyyn. Samaan aikaan käytin joka ilta Paula’s Choicen BHA -happokuorintaa, joten Clinique Smart Custom-Repair Serum oli hyvänä vastapainona ihoa kuivattavan tuotteen rinnalla. Kun ilmat viilenivät lisää tässä lokakuussa, niin seerumi ei enää riittänyt minulle. Syytän tästä myös sitä BHA-kuorintaa, sillä se on todella kuivattava minulla nyt, kun ihoni on taas syksyn edetessä muuttunut kuivemmaksi. Olen pattitilanteessa, missä ilman ko. kuorintaa huokoset täytyvät talista ja epäpuhtauksista. Sitä käyttämällä iho on puhdas, mutta todella kuiva. Sitä balanssia tässä haen. Yksinään Clinique Smart Custom-Repair Serum vaikuttaa kyllä hyvin kosteutta sitovalta ja ihonpintaa kaunistavalta. Kun itse testasin BHA-kuorinnan rinnalla, niin totean, että aivan äärettömän kuivalle tai herkästi kuivuvalle iholle seerumi ei ehkä riitä. Silloin kannattaa valita mieluiten kuivan ihon seerumi. Normaalille ja sekaiholle voisin suositella syksyksi ja talveksi. Kuivemmalle iholle taas keväälle ja kesälle.

Hintaa seerumilla on 79,00 € / 30 ml ja 109,00 € / 50 ml. Ei halpaa, mutta ei yhtä kallista, kuin Lancômet, Chanelit, Diorit, Guerlainit jne. Hinnan puolesta näen kohderyhmäksi nuoret aikuiset ja keski-ikäiset, jotka tarvitsevat ennalta ehkäiseviä tuotteita.

Käytättekö seerumeja? Minkä seerumin nimeen vannotte, ja miksi?

Tuote saatu blogin kautta.

Kommentit (28)

No sittenhän sinä tiedät ihan konkreettisesti minkälainen se on. 😉 Toivottavasti menee ohi, eikä olisi mitään pitkäaikaista harmia.

aika kallista, ootsa kokeilu avonin seerumeita? Äiti on koklannu niin ne toimii aika hyvin, ainakin mun äidin mielestä 🙂

Selektiivinen kosmetiikka on kallista. Olen joskus parikymppisenä kokeillut. Minulla oli useitakin seerumeja Avonilta. Nyt viime vuosina en ole kokeillut. 🙂

Kokeilin tätä, mutta en juuri saanut tästä mitään irti. Cliniquen hajuttomuus ja mauttomuus on liian tylsähköä mulle. Toki ei kaikissa tuotteissa, hyviäkin toki löytyy 🙂

Clinique on kyllä hieman sellainen ei tunteita suuntaan tai toiseen herättävä. Paitsi ne kasvovedet! 😀 Toiset vannovat niiden nimeen ja toiset eivät missään nimessä käyttäisi. 😀 Olen pitänyt Cliniquen voiteista. 🙂

Mulla on käytössä nyt lumenen seerumi

En muista, että olenko koskaan kokeillut Lumenen seerumeja? Voiteita olen käyttänyt, mutta seerumeja en muista käyttäneeni.

Itsekin satuin eksymään Cliniquen pisteelle ja ainakin myyntipuhe on huikea mitä tähän tulee! 😀 Eikös joltain muultakin merkiltä tullu jokin aika sitten ulos tällänen ”fiksu”-seerumi?

Ai on vai? Siitä en ole kuullut. Oliko kyseessä sele-merkki vai ihan päivittäistavarapuolen?

Pitäisi aktivoitua taas seerumeiden kanssa. Mulla on I love me- messuilta ostetut Argan- ja kaktusviikunaöljyt pienissä roll on- pulloissa, ja yritän muistaa niitä laittaa joka päivä seerumin tapaan. Lisäksi on Tallinnasta ostettu JOIK-seerumi, jonka käytön kanssa pitää olla tarkka atopian oireillessa pahimmillaan, on niin voimakkaasti hajustettua.
Itse käytän BHA (2% lotion) -kuorintaa 3-4 krt / vko, koska se toden totta kuivattaa.
Ajoitan tämän yleensä saunapäiviin, lämmin iho kun tuntuu olevan vastaanottavaisempi kuorinnan ”päälle” laitettaville kosteusaineille. Saunassa kasvot on toki pakko suojata myös jollain, perusvoiteella tai kostetuttavalla / rauhoittavalla naamiolla.

-Tiltu

Minulla on myös se voidemainen BHA-kuorinta, mutta se ei tehoa minulle. 🙁 Joudun käyttämään sitä nestettä. Se tehoaa, mutta kuivattaa niin mahdottomasti näin syksyllä.

Ihohuokoset ovat aukinaisemmat ja ihossa on paljon kosteutta saunan/suihkun jälkeen. Siksi onkin hyvä heti käyttää kosteusvoiteita, jotta iho on vastaanottavaisempi ja samalla se jo siellä oleva kosteus saadaan jäämään sinne. 🙂

Ehdottomia lemppareita ovat Bakelin seerumit, ne saavat ihon hehkeäksi. Myös Guinotin seerumit, jotka ovat koostumukseltaa ohuen voidemaisia ovat ihan loistavia pintakuivalle iholle.

Pakko kokeilla! Kiitti vinkistä! Nyt minulla on kaksi muuta seerumia, mutta ehdinhän minä vielä talven aikana kokeilemaan muitakin. 😀 Tulen sinulta sitten kyselee, että mitäs ne olikaan, jos en muista missä postauksessa tästä ollaa puhuttu. 😉

Moi Minna! Tämä ei nyt liity aiheeseen, mutta oletko tutustunut paljon blogeissa esillä olleisiin Tresemmen 7 days straight- sarjan tuotteisiin? Tuotteet kiinnostavat kovasti, sillä kaipaan hiuksiini sileyttä. Mieleen kuitenkin muistuu esimerkiksi Got2B sarjan suoristusvoide, joka oli tuhonnut monien hiuksia. Onkohan tämä tresemme yhtä vahingollista hiuksille?

Terveisin Veera 🙂

Ei mitään, ole hyvä. 🙂 Enpä ole osannut ajatellakaan, että niin… voidaanhan se hius muotoilla muuhunkin suuntaan, kuin alaspäin piikkisuorana. Hiuksen pintaan tulee kerros, joka pitää sen muodon. Kekseliästä! 🙂

Kiitos kattavasta vastauksesta! Näin eräässä amerikkalaisessa blogissa jutun tuosta 7 days smooth – sarjasta. Voiteen jälkeenhän hiukset pitäisi suoristaa, mutta blogin kirjoittaja tekikin kiharat, joista tuli tosi nätin sileät ja kiiltävät 🙂

– Veera

No hei Veera!

Yritin tuossa nopeasti googlettaa. Jos ymmärsin oikein sen, mitä tuotetta/tuotelinjaa tarkoitat, niin kyseessä ei vaikuttaisi olevan hapetekäsittely. Kyseessä on keratiinikäsittely, eli toisin sanoen hius laminoidaan. Näitä tekee ammattilaisetkin, mutta tuolloin kyseessä on pidempään kestävä sileys/suoristus. Kyseessä ei ole hiuksen rikkisiltoja rikkova ja yhdistävä käsittely. Tämä on vain hiuksen pinnalle tapahtuva laminointi, joka kiinnitetään suoristusraudalla. 😉

Se Got2B:n tuote oli tosiaan suoristuspermanentti, joka on huonokuntoiselle/huokoiselle/vaalennetulle hiuksille tuhoisa, jos ei tiedä miten aineet toimii. Oikeissa käsissä ja hyväkuntoisessa hiuksessa tuote kyllä toimii tuhoamatta hiuksia. Siksi minusta tämänlaisia tuotteita ei saisi myydä kuluttajille. Varsinkin kun mainonta on hyvin harhaanjohtavaa. 🙁

Nyt on Clarinsin Double Serum. En kyllä normaalisti niin kallista ostaisi, mutta reissusta ostin. Kaikenlaista sain sitten kylkiäiseksi,onneksi 🙂 On se kyllä hyvä, mutta hinta on pikkuisen suolanen. En kyllä jatkossa aio sitä hankkia hinnan vuoksi. Tykkään kovasti seerumeista.

Ai niinhän se olikin! Clinique oli se, joka on siellä todella edullista.

Clinique on siellä hurjan edullista, ei todella maksa paljoa mitään. Clarins oli kyllä halvempaa, mutta ei kuitenkaan suhteessa yhtä edullista. Sain 50 ml suunnilleen sillä hinnalla mitä täällä maksaisi 30 ml. Ja kylkiäisiä, mm. jotain öljyä ja pieni tuubi vartalovoidetta.

Mahtavaa! Mukava muisto jäänyt. 🙂 Tosin jenkeissä tuo Clarins ei taida maksaa juuri mitään meidän hintoihin verrattuna, vai olenko ymmärtänyt oikein? Olisin itsekin ostanut tuossa tilanteessa. Kerrankos sitä. 😉

Oltiin New Yorkissa yhdessä tavaratalossa. Clarinsin pisteen meikkarit nappasivat meidät. Yks teki meikkipohjan ja toinen silmä- ja huulimeikin. Olihan se hieno lopputulos. Tietysti sitten kertoivat pitkät pätkät tästä ihmeellisestä seerumista ja sy-voiteesta. Ostaa pätkäisin ne molemmat siinä huumassa. Kyseessä oli vielä 50 ml koko, joten kyllähän siitä riittää. Vähän hirvitti ja nauratti, että kerrankos sitä…

Oooh… minun on tehnyt mieli kokeilla tuota. Oli muistaakseni Sokoksen Kutsu kauneuteen -viikolla tarjouksessa. Siis silloin kevättalvella. Olin itse tuolloin Clarinsin meikkitaiteilijana siellä ja hypistelin sitä moneen kertaan. Minulla oli vain tilinsaldo silloin niin tapissa, että oli pakko jättää ostamatta. 🙁

Mä olen vasta löytämässä seerumien ihmeellisen maailman. Olen aina elänyt ilman. Nyt kovassa testissa Lorkun Skin perfection, siinä haasteessa mukana kun olen, mutta sitä ennen ehdin testaamaan Biothermia. Olen tykännyt ja tälle rasvanaamalle ovat tuntuneet sopivilta.
Mutta nyt mua alkoi kiinnostamaan tuo kuorinta! Vai auttaa epäpuhtauksiin? Tähän naamaan sitä kaivattaisi ehkä kipeimmin!

Joo, BHA-kuorinta on tehokas monille. Oon kirjottanut postauksen vasta siitä. Ota tagi Paula’s Choice, niin löytyy. Laittaisin muuten suoran linkin, mutta tällä kännykällä kommentoidessa se on hankalaa. 🙁

Käytettyäni tätä seerumia viikon verran huomasin, että poskeen oli tullut pari punaista näppylää. En siinä vaiheessa osannut epäillä mitään, vaan jatkoin käyttöä. Toisen käyttöviikon jälkeen poskiin ja leukaan oli lehahtanut jo parikymmentä punaista näppyä, pari on eksynyt otsaankin. Osa on ihan pieniä läikkiä ihon pinnassa, osa isompia ihonalaisia paukamia. Jätin tämän nyt ainakin toistaiseksi jäähylle ja toivon, että iho vähitellen rauhoittuu. Lieneekö kellään muulla vastaavia kokemuksia? Cliniquen tuotteet ovat aikaisemmin sopineet keski-ikäiselle iholleni hyvin, eikä minulla muutenkaan ole juuri ollut tällaisia ongelmia ihonhoitotuotteiden kanssa.

No sittenhän sinä tiedät ihan konkreettisesti minkälainen se on. 😉 Toivottavasti menee ohi, eikä olisi mitään pitkäaikaista harmia.

Hei! Itse asiassa minulla on diagnosoitu ruusufinni vuosia sitten, mutta se on itselläni ainakin aikaisemmin ilmennyt vähän toisennäköisinä näppylöinä. Se ei ole pariin vuoteen oireillut juuri ollenkaan ja saattaahan olla, että se on nyt palannut ”uudistuneessa muodossa”. Seerumin lopettamisesta on vasta pari päivää, mutta mielestäni näpyt ovat ainakin vähän pienentyneet. Odottelen ja katson nyt vielä, mihin suuntaan kehittyy 🙂

No voi harmi! 🙁 Syyhän voi olla jossain ainesosassa (jota löytyy muidenkin merkkien tuotteista). Periaatteessa ei voida yleistää, että jokin brändi sopii ja jokin brändi ei. Ainesosat ovat aika pitkälti samoja joka brändillä. Niissä vaihtelee niiden pitoisuudet ja yhdisteet.

Onko näpyt poistuneet nyt, kun lopetit seerumin käytön? Jos eivät ja niitä tulee lisää, niin mars ihotautilääkärille, ettei kyseessä olisi jokin muu juttu. Ruusufinni tuli kertomasi perusteella mieleen. Enkä halua pelotella tai puoskaroida, sillä en ole tämän aiheen asiantuntija. Halusin vain vinkata, että seuraa tilannetta, jos ruusufinni ei ole tuttu termi ennestään.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *