Glitz & Glam

FLOW kosmetiikkaa esittelyssä & arvonta

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Nyt onkin sitten aika kertoa kokemuksiani kotimaisesta luomukosmetiikasta FLOW kosmetiikka.

Sain kokeiltavaksi kotimaiselta FLOW kosmetiikalta ihonhoitotuotteita. Kerron lyhyesti FLOW kosmetiikasta. Ensin historiasta.

Vihreä kosmetiikka vaihtoi nimensä modernimpaan ja trendikkäämpään nimeen, eli FLOW kosmetiikka. Kyseessä on tosiaan suomalainen luonnonkosmetiikkamerkki. FLOW kosmetiikka toimii Hyvinkään Wanhalla Villatehtaalla.

Tämän luonnonkosmetiikkamerkin takana on nainen, joka alkujaan toimi kampaamo-kauneushoitola yrittäjänä. Hän alkoi miettimään kaikkia niitä kemikaaleja joita hän käyttää päivittäin ja joiden kanssa hän joutuu tekemisiin. Hän kouluttautui aromaterapeutiksi ja alkoi valmistaa itselleen ja omalle perheelleen aromaattisia saippuoita.
Tämä toimelias nainen perusti vuonna 2004 toiminimen Sitrionella, jota pyöritti vanhan työnsä ohella. Hän myi tuotteitaan erilaisissa tapahtumissa ja hyvän vastaanoton vuoksi hän alkoi pian valmistaa myös voiteita ja salvoja.

Nyt tämä nainen on Vihreä Kosmetiikka Finland Oy:n toimitusjohtaja, eli kyseessä on Riitta Jänkälä.

FLOW kosmetiikan tuotteissa ei käytetä synteettisiä haju- ja väriaineita, ei parabeeneja, eikä muitakaan säilöntäaineita. Tuotteissa ei myöskään käytetä mineraaliöljyjä, eikä sodium laureth sulfaattia, eikä muitakaan vahvoja tensidejä.

FLOW kosmetiikan tuotteet ovat valmistettu luonnonmukaisista raaka-aineista ja ne valmistetaan seftifioidun luonnonkosmetiikan ohjeistuksen mukaan.

FLOW kosmetiikan pakkauksissa suositaan kierrätysmateriaaleja ja FLOW kosmetiikan tuotteita ei testata eläimillä.

Sitten tuotteisiin joita testailin.

Savi & merilevä kasvosaippua rasvaiselle/sekaiholle

Lupaa kirkastaa, puhdistaa ja tasapainottaa talineritystä.
 

Saippua on aika hauskan näköinen. Oikeastaan hyvin kaunis. On hauska nähdä ihan konkreettisesti ne yrtit joita saippuassa on käytetty. Psykologisesti ajateltuna tälläinen juuri antaa sen tunteen ja vaikutelman luonnollisuudesta.

Saippuaa on helppo käyttää. Eli kostuta kasvot vedellä, ota käsiisi saippuaa saippuapalasta ja hiero kasvoille. Saippua vaahtoaa mukavasti. Silmämeikkiä tällä ei kannata pestä, sillä saippua kirvelee silmiä. Siihen kannattaa käyttää jotakin muuta tuotetta. Lopuksi huuhdellaan vedellä. Saippua puhdistuu kasvoilta helposti, mutta kasvoille jää hieman ”nirisevä” tunne. Kyseessä onkin rasvaiselle ja sekaiholle tarkoitettu puhdistus, joten hieman nirisevä tunne on ymmärrettävää.

Minulla on ollut erään toisen merkin savisaippua ja siitä en niin hirveästi pitänyt sen tuoksun ja kuivattavuuden takia. Kyseessä oli punasavisaippua. Tämä FLOW kosmetiikan savi & merilevä kasvosaippua ei ole yhtä ”ytyä” ja tuoksuu ihan miellyttävälle. Tuoksu on yrttinen ja raikas. En kuitenkaan voi sanoa, että olisin kasvosaippuoiden ystävä, sillä itse pidän eniten geelimäisistä ja voidemaisista kasvojenpuhdistajista. Heille taas, jotka haluavat edullista ja hyvää luonnonkosmetiikkaa, niin voisin suositella. Saippua maksaa FLOW kosmetiikan omassa nettikaupassa 6,50 euroa ja saippua on erittäin riittoisa.

INCI: Sodium Cocoate, Butyrospermum Parkii Butter,  Aqua, Butyrum Cacao Butter, Montmorillonite, Algae,  Salvia Herb,Titanium Dioxide, Melaleuca Alternifolia Oil, Lavandula x Intermedia Oil, Cananga Odorata Complete Oil, Rosmarinus Officinalis Herb,  Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Citronellol, Geraniol, Linalool, Limonene, Benzyl Salicylate, Benzyl Benzoate, Farnesol.

Tasapainottava kasvovesi normaalille/seka/rasvaiselle iholle

Pullo on hyvin hauska. Kaunis sininen lasipullo, jossa suihkemekanismi. Itse käytin kasvovettä joko suihkuttamalla vanulappuun tai suoraan kasvoille, silmät suljettuina tietenkin. Kokeilin myös kasvovettä laittamalla sen jääkaappiin ja suihkauttamalla viileää kasvovettä kasvoilleni. Aamuisin se tuntui oikein virkistävälle.

Moni teistä lukijoista tietääkin mikä narisija minä olen tuoksuista, kun kyseessä on kasvoille käytettävä tuote. Vaikka FLOW kosmetiikka ei sisällä synteettisiä hajuaineita, niin ne luonnolliset omat tuoksutkin voivat olla minusta turhan voimakkaita. Minun makuuni kasvovedessä on hieman turhan vahva kukkaismainen tuoksu. Se on oikein miellyttävä, mutta minun makuuni turhan voimakas. Nyt haluan huomauttaa, että minua miellyttää kasvojen hoitotuotteissa eniten tuoksuttomat, jotka tuoksuvat apteekin perusvoiteille tmv. Joten jos joku pitää tuoksuvista tuotteista, niin ei kannata hätkähtää tämän minun kirjoittamani vuoksi, sillä moni muu varmasti pitää kasvoveden kukkaismaisesta tuoksusta. Minä nyt vain satun olemaan nirso ja nipottaja tässä asiassa. 
Kasvovesi saa ihon tuntumaan pehmeältä ja jopa hieman kosteutetultakin.

INCI: Rosmarinus Officinalis Extract, Citrus Aurantiun Neroli Extract,  Lavandula Angustifolia Extract.

Hamppu hoitovoide
Hamppu hoitovoide on erittäin täyteläistä ja kosteuttavaa. Tuoksultaan hamppuvoide on makeahko ja miellyttävä, mutta pitäisin tästäkin enemmän tuoksuttomana.
En voinut käyttää hamppuvoidetta kuin pienen hetken, sillä kevät tuli ja silloin minun ihoni muuttuu rasvoittuvaisemmaksi. Talvella voide olisi kosteuttavuuden ja täyteläisyyden vuoksi ihan hyvä, mutta keväälle ja kesälle aivan liian tuhtia minun kasvoille. Vaikka hamppuvoide on melko tuhtia, niin pystyin käyttämään sitä meikin alla. Aluksi hieman epäilin, että näinköhän saan voidetta imeytymään kunnolla kasvoilleni, mutta hamppuvoide imeytyy kuitenkin hyvin. 
Hamppuvoidetta voi käyttää päästä varpaisiin, eli kaikkialle missä on kuivuutta. Olen nyt kesän tultua käyttänyt hamppuvoidetta kyynerpäihini, jotka ovat usein erittäin kuivat ja karheat. Hamppuvoide on pehmentänyt ja kosteuttanut ihoa kyynerpäissäni niin, että ne ovat nyt sileät. 🙂
INCI: Aqua, Butyrospermum Parkii Butter, Organic Rye Alcohol, Cannabis Sativa Seed Oil,
Cetearyl Glucoside, Glycerol, Cetyl Alcohol, Propolis Extract, Citrus Reticulata Oil, Tocopherol Acetate (from Clysine Soja, Helianthus Annuus), Commiphora Myrrha Oil, Melaleuca Alternifolia Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Limonene, Linalool, Geraniol.

Valkea luonnonsavi naamio kuivalle/herkälle/normaalille iholle

Valitsin tämän valkoisen savinaamion, sillä minulla on toiselta merkiltä punaista savea ja se on ehkäpä jopa liian kuivattavaa, joten halusin kokeilla savinaamiona tälläistä hellävaraisempaa. Kaoliinisavi on kaikista savilaaduista miedoin ja hellävaraisin.

Savi on erittäin hienoa ja pöllyävää. Savi sekoitetaan pieneen tippaan vettä ja tehdään halutun paksuinen massa, joka sitten levitetään puhtaille kasvoille. Annetaan vaikuttaa niin kauan kunnes savi kuivuu ja pestään pois.

Valkoinensavi tuntuu todella miellyttävältä ja se ei kuivata ihoa. Iho tuntui aavistuksen kiinteämmältä ja siloisammalta. Kasvot olivat puhdistuneen ja kimmoisan tuntuiset. Pidin todella paljon. Jos jostain miinusta haluaa antaa, niin olisi kiva jos naamio olisi valmista levitettäväksi kasvoille. Toki tiedän, että jos vesi olisi valmiiksi saven seassa, niin tuotteeseen pitäisi lisätä jotakin joka antaa säilyvyyttä. Tällä tavalla savinaamio säilyy ilman lisäaineita ja pakkauskin voi olla ekologisempi.

Savinaamiota voi käyttää myös syväpuhdistamaan hiuksia ja tasapainottamaan hiuspohjan ongelmia. Itse en kokeillut savea hiuksiini, sillä minulla on hiuksille omat tuotteet, mutta kasvoilleni käytän kerran viikossa.

FLOW kosmetiikkaa myydään ainakin FLOW kosmetiikan omassa nettikaupassa. Jälleenmyyjien lista löytyy täältä. Huomasin, että täällä Kouvolassakin on kaksi jälleenmyyjää. 😉

Kiinnostuitko FLOW kosmetiikan tuotteista? Nyt on jollakin teistä mahdollisuus voittaa itselleen oman ihotyypin mukainen ihonhoitotuotesetti. 😉 Itse en tiedä mitä tuotesettiin kuuluu, sillä kun minulle tarjottiin FLOW kosmetiikkaa kokeiltavaksi ja lukijoille arvottavaksi, niin toivoin, että palkinon voittaja saisi oman ihotyyppinsä mukaiset tuotteet. 😉

Eli palkintona on voittajan omalle ihotyypille soveltuvat ihonhoitotuotteet FLOW kosmetiikalta.

Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tähän postaukseen. Kirjoita kommenttiin oma ihotyyppisi ja sähköpostiosoitteesi. Sinun EI tarvitse olla Glitz & Glamin lukija Google käyttäjäraadissa tai missään muussakaan osallistuaksesi arvontaan. 😉

Arvontaan osallistumisaika päättyy 31.5. klo 18.00. Otan saman illan aikana voittajaan yhteyttä tiedustellakseni yhteystietoja, jotka toimitan FLOW kosmetiikalle, jotta voittaja saa palkintonsa. 🙂

Ei muuta kuin kommentoimalla osallistumaan! 😉

X