Glitz & Glam

Fudge Matte Mineral Textures

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Monen merkkisiin hiustuotteisiin olen tutustunut, mutta Fudge oli minulle vielä uusi tuttavuus. Toki merkin tiesin, mutta en ollut siltä kokeillut yhtään tuotetta, enkä muutenkaan konkreettisesti tiennyt niistä mitään. Nyt minulla on kokemusta ja kerrottavaa Fudgen tekstuuria antavista tuotteista Matte Mineral Textures -tuotesarjasta.

Fudge on austalialainen brändi ja Eurooppaan Fudge rantautui vuonna 1994. Pakkaukset eivät ole kovin huomiota herättäviä, mutta silti niiden ulkonäkö on selkeästi nuorille suunnattu. Molemmat tuotteet antavat tekstuuria hiuksiin, eli karhentavat hiusta, jolloin hiuksia on helpompi työstää tuuheamman näköisiksi tai kampaukseksi. Jotenkin kuvittelin, että kyseessä olisi hiuspuuteri ja hiusvaha uusilla nimillä, mutta erehdyin…

Mikä näissä on aivan mahtavaa on se, että näitä käytetään kuiviin hiuksiin! Yleensä aina muotoilutuotteita käytetään kosteisiin hiuksiin. Lukuunottamatta hiuspuutereita, vahoja ja monia geelejä, hiuslakka ja kiiltosuihke ovat kuitenkin viimeistelytuotteita ja siksi en niitä laske tähän mukaan.


Matte Mineral Textures Anti-Frizz Deconstruction Spray

Käyttö: Suihkutetaan kuiviin hiuksiin, joko tyveen ja/tai pituuksiin. Työstetään sormin tai harjaamalla.

Mietin hetken, että mitä tämä tuote on? Epäilin suihketta kuivashampoon/suihkutettavan hiuspuuterin tapaiseksi siinä vaiheessa, kun ravistin pulloa ja huomasin pullossa olevan helmen. Eli kyseessä on ”kilikalipullo”. Pullo on ravistettava hyvin ennen käyttöä. Yllätyin, kun huomasin suihkeen olevan kirkasta. Se ei ole valkoista, mikä on erittäin iloinen juttu minulle, jolla on tummat hiukset. 🙂 Puuterit ja kuivashampoot täytyy työstää kunnolla, jotta hiuksiin ei jää näkyviin valkoisuutta. Luonnehtisin suihketta sea salt sprayn (merisuola suihke) tyyppiseksi. Tosin sillä erolla, että suolasuihke ei siloita hiuksia, mutta tämä Anti-Frizz Deconstruction Spray antaa hiuksille tekstuuria ja rakennetta, se mattaa hieman, mutta kuitenkin sillä on hieman siloittava vaikutus, eli ei pörrötä hiuksia.

Tuoksu on minusta miellyttävä. Mieto ja herkullinen. Minusta tuoksussa on kookosmaisuutta olematta kuitenkaan suoranaisesti kookoksen tuoksuinen. Joten vaikka inhoaisit kookoksen tuoksua, niin uskoisin sinun kestävän tämän suihkeen tuoksun.

Melko erikoinen tuote, jonka tyyppiseen en ole aikaisemmin törmännyt! En tiedä onko tämä Fudgen keksintö, mutta oli kenen keksintö tahansa, niin kyseessä on uutta innovaatiota parhaimmillaan!

INCI-lista pullon kyljestä kuvattuna.Matte Mineral Textures French Styling Milk

Käyttö: Otetaan tuotetta käsiin, hierotaan hieman käsitä yhteen ja viedään kuiviin hiuksiin. Voi hieroa tyveen, jollon tyvi saa kohotusta ja karheutta. Hidastaa tyven rasvoittumista. Voidaan levittää myös pituuksiin, jolloin hiuksista katoaa liukkaus, joka hankaloittaa hiusten käsittelemistä.

Tätä tuotetta kuvittelin vahamaiseksi tai geelimäiseksi, mutta erehdyin tästäkin oletuksesta. Kyseessä on ohut savimainen voide. Tuote ei ole yhtä tahmainen hiuksissa, kuin vahat ja geelit, mutta antaa kuitenkin karheutta ja teksuuria. Kädet tuntuvat tuotteen levittämisen jälkeen hieman tahmaisilta kuitenkin. Textures French Styling Milk on väriltään harmaata ja tuntuu käsissä savimaiselta. Tuoksu on tässäkin mieto ja hieman sitruksinen. Mieleeni tulee aavistuksen greippimäinen tuoksu.

Olen ihastunut näihin molempiin hiustuotteisiin! Jos olen käynyt illalla suihkussa, enkä ole millään jaksanut laittaa muotoilutuotteita ja föönätä hiuksiani, niin voin aamulla tehdä vaikka ”hätäponnaristani” paremman näköisen, kun hiukset eivät ole aivan pään myötäiset. Lisäksi saan hiuksiin karheutta, joka parantaa ponnareiden ja klipsien pysymistä. Kiva vaihtoehto ainaisen puuterin tilalle, jota joudun tummahiuksisena työstämään aika paljon, jotta tyvi ei jäisi harmaan valkoiseksi. Minulle mahtavaa on myös se, että nämä tuotteet sopivat pitkille hiuksille ja nimenomaan ovatkin tehty pitkille hiuksille. Suosittelen erityisesti puolipitkille ja pitkille hiuksille, jotka ovat ohuet tai normaalit. Paksummat ja karheammat hiukset omaavat voivat myös käyttää, mutta tuki ei ole heille yhtä hyvä ja heidän hiuksille voi käyttää voimakkaammin pitäviä tuotteita.
Pito ei näillä ole yhtä voimakas, kuten esim. Osisksen hiuspuuterilla, vaan paljon luonnollisempi ja kevyempi.

Vielä INCI-lista tästäkin tuotteesta.

Molempien INCI-listoilta löytyy vihreää savea. Vihreä savi on hyvinvointituote, jota käytetään sisäisesti erilaisissa luontaistuotevalmisteissa ja ulkoisesti ihonhoidossa. Matte Mineral Textures French Styling Milk sisältää myös kaoliinia (INCI-lista 2. aine). Kaoliini on toiselta nimeltään valkoista savea, jota käytetään myös ihonhoitotuotteissa, kuten kasvonaamioissa. Molemmat tuotteet sisältävät mineraaleja ja savea. Savi tuntuu vielä minusta aika uudelta raaka-aineelta hiustuotteissa, vaikka luomuilijat ovat saven keksineet jo kauan sitten.

Fudgen tuotteita myy vain parturi-kampaamot ja hiustuotteiden ammattilaismerkkien tuotteisiin erikoistuneet liikkeet ja verkkokaupat. Fudgen tuotteet eivät ole hirvittävän kalliita, vaan ammattilaismerkin tuotteiksi suhteellisen edullisia, eli sanoisin niitä keskihintaisiksi.

Olisikos teillä suositella Fudgelta tuotteita? Näiden kahden tuotteen perusteella olen erittäin tyytyväinen ja kiinnostus heräsi entisestään Fudgea kohtaan. 

Tuotteet ovat blogin kautta saatuja.

Ps. Pahoittelut, että eilen ei ollut postausta. En saanut postaustani valmiiksi päivän ”härdellien” vuoksi.

X