Hiukset

Hiusviikko: pikakampaus

10.12.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tänään todellinen pikakampaus, jonka voi tehdä jopa likaisiin hiuksiin tai edellisenä päivänä tehdyille kiharoille. Aina vaan parempi.

Olen tehnyt tämän kampauksen puhtaisiin hiuksiin, jonka vuoksi olen ennen föönausta käyttänyt muotoilutuotteita. Esittelen tässä postauksessa myös tuotteita, joita olen käyttänyt. Kaikki käyttämäni tuotteet ovat sellaisia, joihin olen kovasti mieltynyt tämän syksyn aikana.

Tyveen olen levittänyt Rich Volumising Mousse -muotovaahtoa. Tämä ko. muotovaahto antaa ilmavuutta tyveen ja kevyttä pitoa. Volyymivaahdoksi yllättävän paljon kiiltoa antava muotovaahto. Oikeastaan tämä muotovaahto tuntuu hieman silottavaltakin ja sen vuoksi voin käyttää myös hiusten pituuksiin.

Hinta: 16,90 € / 200 ml
Jälleenmyyjät: Salon24.eu, Pretty.fi, parturi-kampaamot, joilla Richin edustus.

Jotta sain hiuksiini todella paljon nahkeutta ja tekstuuria, suihkutin niihin Biozell Volumizing Seawater Spray -suolasuihketta. Tämä suolasuihke on voimakkain suolasuihke, jota olen kokeillut. Liukkaistakin hiuksista saa todella nahkeat. Tekee ehkä hieman kovan tuntuisiksi hiukset, mutta todella nahkeiksi.

Hinta: 5,90-6,90 €
Jälleenmyyjät: Prismat, Citymarketit ja Anttila-tavaratalot ainakin myyvät Biozellin tuotteita, lisäksi Biozellin oma verkkokauppa ja Pretty.fi

Kun muotovaahto ja suolasuihke oli hiuksissa, föönasin ne kuiviksi.

Muutamat kyselivät ja hieman ihmettelivät, että voiko suolasuihketta tosiaan käyttää föönauksen tai lämpökäsittelyn alle? Haluan tätä hieman ”avata” lisää, kun en tosiaan ajatellut tiedon olevan monille uusi juttu ja ehkä aiheuttavan epäluuloakin. Ihan vain lyhyesti: suolasuihkeessa ei ole hiuksiin kiinni palavaa tai hiuksia tuhoavaa ainetta. Eihän lämpösuoja/muotoilusuihkekaan pala kiinni hiuksiin. Tai kyllähän se hiuksiin kiinnittyy, mutta peseytyy ja kuluu pois. Monia hiuslakkojakin voidaan käyttää muotoilurautojen alle. Suolasuihke itse asiassa ei sisällä sitäkään vähää muoveja, kuin mitä muotoilusuihkeet, muotovaahdot ja hiuslakat sisältävät. Esimerkkinä nyt Biozellin suolasuihke, joka sisältää lähinnä vettä, alkoholia, kosteutta sitovia aineita, UV-suojaa, aineen olomuotoon vaikuttavia ja Polyacrylate-22, joka on kalvonmuodostaja. Kalvonmuodostajia on kasvovoiteissakin.

Jos teet kampausta likaisiin hiuksiin, niin aloita tutoriaali tästä kohtaan. Puhtaaseen tyveen kannattaa suihkuttaa pitoa ja rakennetta antavaa kuivashampoota. Likaiseen tyveen taas kannattaa käyttää tehokkaasti rasvaa itseensä imevää kuivashampoota.

Pantene Dry Shampoo Volume Booster -kuivashampoo yllätti minut. Shampoo ominaisuudet eivät ehkä ole kaikista parhaimmat, mutta muotoilutuotteena tykkään tästä kuivashampoosta. Siksi freesaan likaiset hiukset jollakin heikosti pitoa antavalla ja päälle käytän tätä Pantenen pitoa antavaa kuivashampoota. Hyvä kuivashampoo helpottamaan letityksiä.

Hinta: en tarkkaa hintatietoa löytänyt, mutta arvaus olisi, että 5-6 euroa.
Jälleenmyyjät: Pantenea löytyy lähes joka kaupasta ja marketista.

Pöyhi hiuksia ja tyveä, jotta saat niistä mahdollisimman ilmavat.

Voit halutessasi hieman tehdä tekstuuria ja volyymia antavaa tupeerausta hiusten etuosiin. Mitä enemmän niissä on ”massaa”, sitä helpompaa on saada muhkea ja kestävä kampaus.

Lähde pyörittelemään hiuksia ”rullalle”.

Älä tee rullauksesta liian tiukkaa, jotta muhkeus säilyy. Ellet sitten hae hillitympää kieputusta kampaukseesi.

Etene aina niskaan asti pyöritellen hiuksia hiusrajaasi pitkin.

Kiinnitä hiukset hetkeksi pinnillä tai klipsillä.

Tee sama toiselle puolelle.

Kieputa osiot kiinni toisiinsa.

Tee taakse ponnari. Tästä voi jatkaa vaikka niskanutturaan, lettiin tai ihan mihin vain haluaa.

Kiinnitä kieritettyjä hiuksia muutamalla hengettömällä.

Viimeistele hiuslakalla.

Olen viime aikoina käyttänyt paljon Rich Pure Luxury Sure Hold Hairspray -hiuskiinnettä. Tuoksu ei ole mitenkään hirvittävän voimakas hiuslakaksi. Tuoksussa tuntuu hieman arganöljyn tuoksua. Ihan miellyttävä tuoksultaan. Pito on keskivoimakas ja joustava. Ei koveta hiuksia, vaan jättää niihin pehmeyttä. Ei liian märkä koostumus.

Hinta: 16,90 / 200 ml
Jälleenmyyjät: Salon24.eu, Pretty.fi ja parturi-kampaamot, joilla Richin edustus.

Kampauksen voi koristella vaikka pannalla. Minulla ihanan Eyeshadow and flame -blogin Ilonan suunnittelema ja tekemä Take a Bow -rusettipanta. Rusetti on tehty kierrätysnahkasta. Vanha nahkatakki on saanut uuden ”elämän”.

Edellisen päivän kiharoille tämä kampaus on aivan omiaan, mutta onnistuu suorillekin hiuksille.

Rentous kampauksissa on edelleen tämän hetken hiusmuotia ja se saa näkyä. Kokonaisuudessaan aikaa minulla menee tämän kampauksen tekemiseen noin 5-10 minuuttia. Jos tekisin edellisenä päivänä kiharretuille hiuksille, niin aika puolittuisi.

Kampaus soveltuu myös lyhyemmillekin hiuksille, vaikka ne eivät ylettyisikään ponnarille. Etuosan kieritetyt hiusosiot voidaan kiinnittää pinneillä esim. korvantaakse.

Tässä oli viikon kolmas hiustutoriaali. Toivottavasti olette saaneet vinkkejä tai oivalluksia. Iltapäivällä taas postaus kosmetiikkakalenterin sisällöstä.

Tutoriaalissa käytetyt hiustuotteet saatu blogin kautta syksyn aikana. Rusettipanta saatu bloggaajaystävältä.

Kommentit (10)

Kokeile ihmeessä! 🙂 Hiustenlaitto on vähän kun ruoanlaitto. Mitä tänään syötäisiin? Miten laittaisin hiukseni? Aina samalla kaavalla ja tekisi mieli kokeilla jotain helppoa ja nopeaa. ;D

Ihana tuto taas! Mä oon ihan täpinöissäni aina aamulla tulossa katsomaan että mitä vinkkejä tänään saan hiusten laittoon.
Mulla on jotakuinkin saman mittaiset hiukset kuin sulla, tuuheudesta ei voi mun kohdalla puhua ja hiukset onnettoman lirut.
Kauan oon miettiny että mitä hiuksilleni tekisin, no nyt varasin kampaajalle ajan ja aattelin vilauttaa sille sinun hiusten värimaailmaa ja ottaa itselle raidat elävöittääkseni edes ulkoisesti hiuksiani ja saadakseni innostusta tehdä myös joskus kampauksia, yleensä ku mun hiukset on aina kiinni.
Kiitos jo etukäteen tästä viikosta, tää on ihan paras!

Voi, kiitos ninni! Todella kiva kuulla. 🙂

Raidat elävöittää kyllä kivasti. 🙂 Varmasti saat uutta inspiraatiota, sillä uusi look inspiroi. 🙂 Minulla itselläni on vain niin tuskaisen pitkä tämä muutosprosessi, kun haluan vaaleamman ja viileämmän sävyn hiuksiini. Ehkä kesällä sitten väri on viileä ja tasaisempi myös pituuksissa. 🙂

Tälläinen kieputuskampaus on pelastanut mut vaikka kuinka ja monesti laiskana aamuna. Itse en samalla tavalla saa hiusten takaosaa kieputettua, mutta mittaa riittää kieputtamaan etuosa hiukan korvan taakse asti ja laittamaan loput hiukset normaalille ponnarille 🙂

hanna
http://www.hannamariav.com

Joo, tämä kampaus on niin nopea ja helppo. Kun vaan hiukset eivät ole liukkaat. Silloin on ongelmia saada kieputukset pysymään.

Ihana kampaus! <3

Kiitos Tiina Eliisa! 🙂

Tää on kyl sellainen ”niin vaikean näköinen mutta niin helppo” -kampaus.
Mulla on välillä jotain tän tyylistä kampausta. Vaatii kyllä runsaasti pinnejä mun kerrostetussa tukassa.

Niin muuten on! 😀 Uskon! Kerrostettu on haastavaa saada pysymään leteilläkään.

Tätä aion kyllä kokeilla huomenna aamulla! Tosi hyvä idea. 🙂 Kiitos!

Kokeile ihmeessä! 🙂 Hiustenlaitto on vähän kun ruoanlaitto. Mitä tänään syötäisiin? Miten laittaisin hiukseni? Aina samalla kaavalla ja tekisi mieli kokeilla jotain helppoa ja nopeaa. ;D

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *