Korut

Jatuli – suomalaista designia korvissa

3.1.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tykkään välillä kirjoitella myös koruista omia postauksia. Yleensä korut vain vilahtavat meikkipostauksissani, mutta joskus haluan nostaa ne omalle jalustalleen.

jatulicrymeariver2

Kiinnittikö kukaan teistä huomiota minun ihaniin uusiin korvakoruihin? Nämä ovat niin makeet minusta, että pakko pyhittää niille oma postaus.

jatuli

Joulun alla yritykset muistavat yhteistyökumppaneitaan, asiakkaitaan ja yhteistyöyrityksiä pienillä lahjoilla tai lähettävät ilmoituksen, että yhteistyökumppaneiden joulumuistamisiin varatut varat on lahjoitettu hyväntekeväisyyskohteeseen X. Eli aivan vastaavaa, kuin työnantajat muistavat työntekijöitään. Eräältä yhteistyökumppanilta sain pienen paketin, jossa mukana oli ihastuttavat Jatulin korvakorut.

Jatuli ei ollut minulle ennestään tuttu design-merkki, mutta toki otin siitä heti selvää. Kyseessä on Nina Jatulin oma design, joka valmistaa erilaisia naisten vaatteita ja koruja. Pienellä lisägoogletuksella löysin tiedon, että Nina Jatuli voitti opiskellessaan vuoden Nuori suunnittelija -palkinnon. Tuo tapahtui vuonna 2006. Nina Jatulin vaatteissa printti on vahvasti edustettuna. Minua itseäni kiehtoo printit, vaikka rohkeuteni pukeutua niihin on vähän heikohko. Yhtään Jatulin vaatetta en omista, mutta katseltuani hänen luomuksiaan, en nähnyt syytä miksi en voisi pukeutua Jatuliin. Hyvin käytännönläheistä muotokieltä ja naisellista.

jatuli

Rasiasta paljastui upeat peilikorvakorut, Jatulin Cry me a river -korvakorut. Katseltuani Jatulin muitakin korvakorumalleja, huomasin hänen suosivan pisaran muotoa. Nämä Cry me a river -korvakorut rakentuvat viidestä pisarasta ja minun silmääni niistä muodostuu enkelinsiivet. Mielenkiintoiset! Kirkkaita sadepisaroita, joista muodostuu suojelusenkelin siivet. Näin minä nämä näen, vaikka korvakorujen nimi viittaa kyyneliin ja jokeen.

jatuli2

Cry me a river -korvakoruja on erilaisia ja niissä on käytetty erilaisia materiaaleja. Näissä silver -sävyn korvakoruissa on peilaavaa akryylia. Cry me a river -korvakoruja löytyy myös puisina. Värivaihtoehtoja molempiin materiaaleihin löytyy useammat.

jatuli3

Koruissa on käytetty titaania ja kirurginterästä. Korvan taakse tulevassa lukossa on PVC-suoja. Materiaali on sellaista, että korvakorut kannattaa säilyttää niiden mukana tulevassa rasiassa. Eikä hiuslakkaa kannata suihkia korvikset korvissa. Peilaava akryyli pysyy kiiltävämpänä ja puhtaana paremmin.

Cry me a river -korvakorun mitat ovat: korkeus 5,8 cm ja leveys 3,2 cm.

jatulicrymeariver1

Korut näyttävät painavilta, mutta sitä ne eivät ole. Suuresta koosta huolimatta ihanan kevyet. Suuri PVC-suoja korun lukossa lisää suuren korvakorun käyttömukavuutta. Lisäksi annan paljon kiitosta siitä, että korvakorun tappi ei ole liian lyhyt tai sitten ylipitkä. Minulla on aina ollut todella paksut korvanlehdet. Liian lyhyt tappi on hankala, koska silloin korvakorun lukon joutuu työntämään tosi tiukasti korvanlehteen, joka aiheuttaa kipua muutamien tuntien kuluessa.

jatulicrymeariver

Näissä korviksissa on pientä asennetta, mutta silti tyylikästä muotoilua. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä kiinnostuneempi olen asioiden muotokielistä. Minua kiehtoo design ja uudenlaiset ajattelutavat muotoilussa. Varsinkin silloin, kun ne ovat suomalaista muotoilua. Design ja muotoilu herättää huomiota. Se synnyttää keskustelua hyvin herkästi. Ehkä siinä syy miksi se minua kiehtoo vuosi vuodelta enemmän – kiintoisaa keskustelua jopa tuntemattomien ihmisten kesken. Kuka aina jaksaa puhua säästä, jos voi puhua taiteellisesta muotoilusta?

Hinnaltaan nämä upeat ja näyttävät Jatuli Cry me a river -korvakorut ovat 28,00 €. Näihin ja Jatulin muihin koruihin, sekä vaatteisiin pääsette tutustumaan täällä.

urbandecaynakedultimatebasics1

Minä niin rakastan nappikorvakoruja nykyään. Ihan mielettömän ihanat tällaiset isommat ja erikoisemmat korvikset. Tykkään todella paljon! Ihan minun tyyliset ja näköiset. Lahjanantaja kyllä tuntee minua jonkun verran, ja sen huomaa saadusta lahjastakin.

Puhutteleeko teitä näiden korvakorujen muoto ja materiaali? Mitä ajatuksia teillä herää?

Korvakorut saatu lahjaksi taholta, joka ei edusta/valmista/jälleenmyy tuotetta.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (10)

Miten minä muistelisin, että olisin vastannut sinulle jo, mutta en näköjään ollutkaan. Ehkä on unohtunut klikata tuota Lähetä kommentti -painiketta? No anyway, pahoitteluni vastauksen kestämisessä. 🙁

Jo silloin kun luulin sinulle vastanneeni, minä googletin noita mainitsemiasi korvakoruja ja olin aika ihastunut. Hienoja! Stailasin jo niitä värikkäitä koruja mustan poolokauluspaidan kanssa käytettäväksi – siis mielikuvissani.

Vautsi mitkä korvikset! En ole tällaisesta Jatulista kuullutkaan, täytyy käydä lähemmin tutustumassa.

Minulla on tällä hetkellä töissä vuoden kiireisin aika, kun tehdään tilinpäätöstä töistä. Äitiysloma alkaa 7.2. ja olen päättänyt, että tästä työrupeamasta kun vielä selviän niin palkitsen itseni jollain kivalla ostoksella. Olen haaveillut Poola Katarynan korviksista, mutta nyt täytyykin ehdottomasti tutkia myös tämä Jatuli ja miettiä, vaihtaisinko ”lahjani” sittenkin tähän 😉

No sanos muuta! Ihan megahienot!

No uskon! Toivottavasti jaksat. Minusta tuli raskausaikoina aina todella väsynyt. Olin aivan uuvuksissa. Ensimmäistäni varttuessa jäin ranteiden takia saikulle jo 2 kk ennen äippälomaa. Ranteet eivät kestäneet ravintola-alaa, kun tilanne paheni silloin. Kuopusta varttuessa tein äippälomaan asti montaa duunia, 6 päiväsiä viikkoja ja monet päivät venyivät 12-16 tuntisiksi. Ihme, että uuvutti. Tein vielä muutaman teatterinäytöksen äippälomalla ollessakin. Sitten tuli laki vastaan. 2 viikkoa ennen laskettua aikaa ei saa enää tehdä töitä. Tai teatterilla ei saa ainakaan tehdä.

Ehdottomasti palkitset jollain kivalla. 🙂 Vaikka äitiydestä tulee nyt elämäsi tärkein rooli, ei itseään pidä unohtaa. Äiti saa olla itsekäskin, eikä lapset siitä rikki mene, jos vaan kaikki tapahtuu terveessä balanssissa. 🙂

Googletin tuota Poolaa. Vähänkö ihania nekin! Ihastelin myös kimonoita. 🙂

Muistan nähneeni nämä korvikset jossain joulupostauksissa, mutta kieltämättä kiinnitin varmaan enemmän huomiota silloin silmämeikkiin!

Kauniit ja näyttävät on! Minullekin tuli ensimmäisenä mieleen enkelin siivet.
En ole tästä Jatulista ennen kuullut, mutta tsekkasin nettisivut ja ihan mukavan näköisiä koruja ja vaatteita. Siellä oli myös nämä samat korvakorut eri väreissä, niistä monivärisistä tulikin jo mieleen riikinkukko. Yllättävän edullisia ja ostettavia, ollakseen suomalaista designia, arvostan!

Jep, nämä vilahtivat tässä ”joululookissa”. 🙂

Joo, Jatuli ei ole hirveen kallista. Vaatteetkin olivat ihan inhimillisissä hinnoissa. Sellaisissa, että pystyisi ostamaan. Harmi vaan, että se eräs mekko johon silmäni iskin, on loppuunmyyty.

”Kuka aina jaksaa puhua säästä, jos voi puhua taiteellisesta muotoilusta?” Aivan mahtava toteamus 🙂 Ja upeat on korutkin! Harmi kun mun korvat ei enää oikein kestä korvakoruja..:P

No eikö vain? Säästä on mälsää puhua small talkina, kun oikeasti voi puhua jostain kiintoisammastakin. 🙂

Minusta on tullut ihan korvisfani. En enää välitä suurista kaulakoruista arjessa, mutta ilman korviksia minulla on alaston olo.

Ei ollut tuttu
teen itekki korviksia ja koruja tosin harrastuksena,nyt ei vähään aikaan oo tullu tehtyä mut kyl niitä löytyy valmiina varmaan yli 100

No ohhoh! Hurja määrä! :O Oletko ajatellut esitellä niitä vaikka blogissa? Korubloggaajia oli ainakin yhteen aikaan paljon. 🙂

Kauniit korvikset! Mä oon viime aikoina kiinnostunut suomalaisten suunnittelijoiden koruista ja Jatuli vaikuttaa erittäin kiinnostavalta. Tykkään tosta pisaran muodosta ja värejäkin oli paljon kivoja. Oon ostanut i love me -messuilta Via Minnet:n ja House of Simonen nahasta tehdyt korvikset ja niistä oon tykännyt kovasti. 🙂 Kiva lukea välillä myös koruista. 🙂 Mukavaa alkanutta vuotta!

Miten minä muistelisin, että olisin vastannut sinulle jo, mutta en näköjään ollutkaan. Ehkä on unohtunut klikata tuota Lähetä kommentti -painiketta? No anyway, pahoitteluni vastauksen kestämisessä. 🙁

Jo silloin kun luulin sinulle vastanneeni, minä googletin noita mainitsemiasi korvakoruja ja olin aika ihastunut. Hienoja! Stailasin jo niitä värikkäitä koruja mustan poolokauluspaidan kanssa käytettäväksi – siis mielikuvissani.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *