Korut

Jatuli – suomalaista designia korvissa

3.1.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tykkään välillä kirjoitella myös koruista omia postauksia. Yleensä korut vain vilahtavat meikkipostauksissani, mutta joskus haluan nostaa ne omalle jalustalleen.

jatulicrymeariver2

Kiinnittikö kukaan teistä huomiota minun ihaniin uusiin korvakoruihin? Nämä ovat niin makeet minusta, että pakko pyhittää niille oma postaus.

jatuli

Joulun alla yritykset muistavat yhteistyökumppaneitaan, asiakkaitaan ja yhteistyöyrityksiä pienillä lahjoilla tai lähettävät ilmoituksen, että yhteistyökumppaneiden joulumuistamisiin varatut varat on lahjoitettu hyväntekeväisyyskohteeseen X. Eli aivan vastaavaa, kuin työnantajat muistavat työntekijöitään. Eräältä yhteistyökumppanilta sain pienen paketin, jossa mukana oli ihastuttavat Jatulin korvakorut.

Jatuli ei ollut minulle ennestään tuttu design-merkki, mutta toki otin siitä heti selvää. Kyseessä on Nina Jatulin oma design, joka valmistaa erilaisia naisten vaatteita ja koruja. Pienellä lisägoogletuksella löysin tiedon, että Nina Jatuli voitti opiskellessaan vuoden Nuori suunnittelija -palkinnon. Tuo tapahtui vuonna 2006. Nina Jatulin vaatteissa printti on vahvasti edustettuna. Minua itseäni kiehtoo printit, vaikka rohkeuteni pukeutua niihin on vähän heikohko. Yhtään Jatulin vaatetta en omista, mutta katseltuani hänen luomuksiaan, en nähnyt syytä miksi en voisi pukeutua Jatuliin. Hyvin käytännönläheistä muotokieltä ja naisellista.

jatuli

Rasiasta paljastui upeat peilikorvakorut, Jatulin Cry me a river -korvakorut. Katseltuani Jatulin muitakin korvakorumalleja, huomasin hänen suosivan pisaran muotoa. Nämä Cry me a river -korvakorut rakentuvat viidestä pisarasta ja minun silmääni niistä muodostuu enkelinsiivet. Mielenkiintoiset! Kirkkaita sadepisaroita, joista muodostuu suojelusenkelin siivet. Näin minä nämä näen, vaikka korvakorujen nimi viittaa kyyneliin ja jokeen.

jatuli2

Cry me a river -korvakoruja on erilaisia ja niissä on käytetty erilaisia materiaaleja. Näissä silver -sävyn korvakoruissa on peilaavaa akryylia. Cry me a river -korvakoruja löytyy myös puisina. Värivaihtoehtoja molempiin materiaaleihin löytyy useammat.

jatuli3

Koruissa on käytetty titaania ja kirurginterästä. Korvan taakse tulevassa lukossa on PVC-suoja. Materiaali on sellaista, että korvakorut kannattaa säilyttää niiden mukana tulevassa rasiassa. Eikä hiuslakkaa kannata suihkia korvikset korvissa. Peilaava akryyli pysyy kiiltävämpänä ja puhtaana paremmin.

Cry me a river -korvakorun mitat ovat: korkeus 5,8 cm ja leveys 3,2 cm.

jatulicrymeariver1

Korut näyttävät painavilta, mutta sitä ne eivät ole. Suuresta koosta huolimatta ihanan kevyet. Suuri PVC-suoja korun lukossa lisää suuren korvakorun käyttömukavuutta. Lisäksi annan paljon kiitosta siitä, että korvakorun tappi ei ole liian lyhyt tai sitten ylipitkä. Minulla on aina ollut todella paksut korvanlehdet. Liian lyhyt tappi on hankala, koska silloin korvakorun lukon joutuu työntämään tosi tiukasti korvanlehteen, joka aiheuttaa kipua muutamien tuntien kuluessa.

jatulicrymeariver

Näissä korviksissa on pientä asennetta, mutta silti tyylikästä muotoilua. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä kiinnostuneempi olen asioiden muotokielistä. Minua kiehtoo design ja uudenlaiset ajattelutavat muotoilussa. Varsinkin silloin, kun ne ovat suomalaista muotoilua. Design ja muotoilu herättää huomiota. Se synnyttää keskustelua hyvin herkästi. Ehkä siinä syy miksi se minua kiehtoo vuosi vuodelta enemmän – kiintoisaa keskustelua jopa tuntemattomien ihmisten kesken. Kuka aina jaksaa puhua säästä, jos voi puhua taiteellisesta muotoilusta?

Hinnaltaan nämä upeat ja näyttävät Jatuli Cry me a river -korvakorut ovat 28,00 €. Näihin ja Jatulin muihin koruihin, sekä vaatteisiin pääsette tutustumaan täällä.

urbandecaynakedultimatebasics1

Minä niin rakastan nappikorvakoruja nykyään. Ihan mielettömän ihanat tällaiset isommat ja erikoisemmat korvikset. Tykkään todella paljon! Ihan minun tyyliset ja näköiset. Lahjanantaja kyllä tuntee minua jonkun verran, ja sen huomaa saadusta lahjastakin.

Puhutteleeko teitä näiden korvakorujen muoto ja materiaali? Mitä ajatuksia teillä herää?

Korvakorut saatu lahjaksi taholta, joka ei edusta/valmista/jälleenmyy tuotetta.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

Suosittelemme