Glitz & Glam

My Little Pony -juhlat

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Nyt on vihdoin saatu ne tyttäreni 5-vuotisjuhlat juhlittua. Synttärit tosiaan jouduttiin siirtämään noin kuukausi sitten, kun juhlakalu sairastui edellisenä yönä keuhkokuumeeseen.

My Little Pony synttärijuhlat

Meillä oli tyttäreni kanssa yhdessä suunniteltu teema juhliin. Tällä hetkellä My Little Ponyt ovat todella in, joten meillä synttäreitä juhlittiin ystävyyden taian tunnelmissa.

Oma tyttäreni pitää näitä uusia G4 My Little Ponyja ainoina oikeina poneina, kun taas minun lapsuudessani MLP oli G1 ja ponit olivat aivan erilaisia. My Little Pony on kokenut muutoksia, sillä versioita on ollut G1 (se alkuperäinen), G2, G3, G3.5 ja tämä nykyinen G4, eli Ystävyyden Taikaa (Friendship is Magic). Aluksi minua järkytti G3.5 ja erityisesti tämä G4 tuntui aivan kummalliselta käsitykseltä My Little Ponysta. Kun silmä alkoi tottua ja tyttäreni kanssa on tullut paljonkin katseltua uusia, että vähän myös vanhoja My Little Ponyja, niin totean Friendship is Magic -ponit parhaimmiksi! Animaatio on tehty huolella, duppaus lauluineen kaikkineen on laadukas, sarjan juoni on kiva ja niissä on kiva huumori. Oman lapsuuden aikaiset animaatiot My Little Ponysta on hyvin ärsyttävää katsottavaa aikuiselle. Laulut lauletaan nuotin vierestä, juoni on olematon ja joka tarinassa toistui aivan sama idea. Friendship is Magic tarjoaa paljon enemmän pienille, että myös isoille faneille. Lisäksi G4 ponit ovat jotenkin jokainen persoonallisempia ulkoisesti, että myös sisäisesti. En yksinkertaisesti voi muuta kuin suositella tutustumaan, jos Friendship is Magic ja G4 -ponit eivät ole vielä tuttuja.

My Little Ponyt ovat muuntautuneet myös ihmisiksi vai oliko nämä puoliksi ihmisiä ja puoliksi poneja? Elokuvassa Equestria Girls Twilight joutuu lähtemään toiseen ulottuvuuteen taikapeilin kautta kruununsa perässä. Tietysti lelujen valmistajat ovat ymmärtäneet tarjota pienille (ja isoille) faneille hahmoista nukkejakin. Meillä on nyt nämä ihmisponit se kuumin hitti. Onneksi silmä tottui näihinkin ja nyt pidän näitä nukkeja ja animaatiohahmoja oikein sievinä ja veikeinä.

Voisin esitellä animaation päähahmot ja samalla jokaisesta heistä tehdyt cupcaket, joita synttäreillä tarjoiltiin. Kaikissa cupcakeseissa on sama pohja, jota olen muokkaillut eri makuiseksi ja väriseksi jokaisen kuppikakun kohdalla. Resepti ei vain minusta ollut kovin hyvä, joten en jaa sitä tänne. Kannattaa etsiä parempi tai käyttää omaa tuttua ja turvallista muffinssiohjetta. Kuorrutteena käyttämäni vaahto on Dr. Oetkerin Cupcake Topping -jauhe, johon lisätään haluttu maito (rasvaton, laktoositon jne.) ja vaahdotetaan. Lopuksi vaahdon voi maustaa ja värjätä haluamallaan tavalla.

Cupcakesien koristeet on askarrellut tätini ja tyttäreni sokerimassasta. Massasta muotoiltiin kuvioita käsin tai paineltiin piparimuotilla. Kuvioiden annettiin kuivua. Osa koristeista kovettui haluttuun muotoon virittämällä ne kuivumaan esim. tuorekelmurullan päälle.

Twilight Sparkle

Twilight on yksisarvinen, jolla on vahva kyky taikuuteen. Twilight rakastaa lukemista ja opiskelua. Hän on hyvin oikeudenmukainen poni. Söpöysmerkkinä säihkyvä tähti.

My Little Pony synttärijuhlat

Muffinsi on maustettu mustikoilla ja lisäväriä taikinaan sain sekoittamalla sinistä ja punaista pastaväriä. Samoilla väreillä värjäsin kuorrutteen. Pinkkiraita kuorrutteeseen on tehty laittamalla pursotinpussiin hieman pinkkiä kuorrutetta. Koristeina punainen sokerimassasta tehty tähti, valkoisia koristehelmiä ja pinkki-violettia nonparellia.


Applejack

Applejack on maaponi, joka on omistautunut viljelemään sukunsa Omppula tilalla omenoita. Hän on ”maalaisponi” ja hyvin rehellinen ja ahkera auttaja. Söpöysmerkkinä kolme omenaa.

My Little Pony synttärijuhlat

Muffinsi on maustettu appelsiininkuorella ja värjätty oranssiksi sekoittamalla taikinaan keltaista ja punaista pastaväriä. Kuorrute on värjätty keltaisella ja maustettu sitruunalla. Koristeina sokerimassasta valmistetut omenat ja vihreää koristehelmeä.

Fluttershy

Fluttershy on pegasos, eli lentoponi. Fluttershy on hyvin ujo ja arka. Hän ei ole vahva lentäjä ja tämän vuoksi kulkee paljon kävellen. Fluttershy rakastaa eläimiä ja osaa kommunikoida niiden kanssa. Siksi söpöysmerkkinä kolme perhosta.

My Little Pony synttärijuhlat

Muffinsi on maustettu sitruunalla ja värjätty keltaisella. Kuorrute on värjätty hennon vaaleanpunaiseksi pastavärillä. Koristeina sokerimassasta valmistettu vaaleanpunainen perhonen, johon tein vartalon sinisellä glitter-geelillä. Lisäksi sinistä helmikoristetta ja pinkkiä sokeriraetta.

Pinkie Pie

Pinkie Pie on maaponi, joka on kaikkien ystävä. Pinkie Pie rakastaa juhlien järjestämistä ja osaa pistää juhlissa kaviolla koreasti laulaen ja esiintyen. Söpöysmerkkinä kolme ilmapalloa.

My Little Pony synttärijuhlat

Muffinsi on maustettu mansikalla ja lisäväriä se sai punaisesta pastaväristä. Kuorrute on värjätty pastavärillä pinkiksi. Koristeina sokerimassasta valmistetut ilmapallot ja värikästä sokeri-confettia.

Rainbow Dash

Rainbow Dash on pegasos, eli lentoponi. Tämä hurjapää rakastaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita.  Rainbow Dash fanittaa Wonderboltseja ja haluaisi päästä mukaan arvostetuimpaan lentoryhmään. Rainbow Dash on hyvin uskollinen persoona. Söpöysmerkkinä sateenkaaren värinen salama ja valkoinen pilvi.

My Little Pony synttärijuhlat

Muffinsi ja kuorrute ovat maustettu piparminttu esanssilla ja värjätty sinisellä pastavärillä. Ideana oli, että Rainbow Dash maistuu raikkaalta tuulahdukselta. Koristeina sokerimassasta valmistetut sateenkaari ja pilvet, lisäksi sinistä koristeluhelmeä.

Rarity

Rarity on yksisarvinen, mutta ei omaa yhtä vahvaa taikaa, kuin Twilight. Rarity on muotisuunnittelija ja rakastaan ehostamista, kauneushoitoja, vaatteita, koruja ja muotia. Raritylle on hyvin tärkeää näyttäytyä aina tyylikkäänä ja huoliteltuna. Hän on elegantti ja hyväkäytöksinen poni. Anteliaisuus on hänen piirteensä. Söpöysmerkkinä kolme sinistä safiiria.

My Little Pony synttärijuhlat

Muffinsi on kaakaolla ja tummalla suklaalla maustettu. Kuorrutteena valkoista suklaata. Koristeena pieni pursotus kuorrutetta, joka on samaa, kuin Twilight cupcakesissa. Koristeena kirkkaansinistä sokeriraetta.

My Little Pony synttärijuhlat

Juhlissa oli myös tarjolla täytekakkua, joka EI OLE minun valmistama. Minä en kerta kaikkiaan taida näyttäviä täytekakkuja, mutta tätini taitaa. Tästä syystä en edes halua enää yrittää kakkutaidetta, vaan pyydän taitavaa tätiäni tekemään lastenjuhlien kakut.

Tyttäreni toivoi isotädiltään kakkua lemppari ponistaan Fluttershysta.

My Little Pony synttärijuhlat

Olin aivan häkeltynyt, kun näin Fluttershyn ensimmäisen kerran. Voi hyvä tavaton, että tätini on ollut luova ja kekseliäs jo pelkästään sillä miten kakku on toteutettu. Kakku mahtui kakkukupuun, mutta se on silti ilmiselvä Fluttershy. Kakku ei ole pelkästään ääriviivat ja tasainen pinnaltaan, vaan siinä on muotoja, kuten siivissä korkeuseroina. Uskomattoman kekseliäs tapa toteuttaa My Little Pony -kakku. Kaikki yksityiskohdat on huomioitu, jopa silmän muoto on ilmiselvä Fluttershyn valuvan mallinen silmä.

My Little Pony synttärijuhlat
Pöytä oli katettu hyvin yksinkertaisesti, sillä en vielä tämän ikäisille panosta muuhun, kuin syötävään ja juhlien teemaan. Lapset eivät oikein malta viettää aikaa pöydässä, joten tässä kohtaa on fiksumpaa jättää suunnitellut kattaukset odottamaan teini-iän juhlia.
My Little Pony synttärijuhlat

Lainasin läheiseltäni cupcakeseille tarjoilutelineen. Tämä osoittautui erittäin fiksuksi ideaksi, sillä nyt cupcakesit mahtuvat pinta-alaltaan kompaktiin astiaan ja ne ovat näyttävästi esillä.

My Little Pony synttärijuhlat

Olin aivan käsittämättömän ylpeä siitä, että lapset tunnistivat muffareista mikä poni oli teemana. Olin siis osannut tuoda esiin ne olennaisimmat seikat.

My Little Pony synttärijuhlat
Toki tarjolla oli vähän suolaistakin purtavaa ja oikeastaan kaikkien lasten suurinta herkkua kahvipöydässä… pipareita!

 

My Little Pony synttärijuhlat

Ponipillit olivat aivan ehdottomat servettien lisäksi.

My Little Pony synttärijuhlat

Lapset olivat aivan haltioissaan panostuksestani. Voi, että en osaa sanoin kuvailla sitä iloa minkä lasten riemu minulle toi. Ihan mahtavaa ja kaikista eniten sydäntäni lämmitti oman tyttären onnellisuus kavereista hänen juhlissa, joissa oli hänen toivomiaan juttuja My Little Ponyista.

My Little Pony synttärijuhlat

Lapsille oli myös My Little Pony -karkkibaari, jossa karkit olivat ponien teemoissa.

My Little Pony synttärijuhlat

Minua kyllä hieman harmitti, että en löytänyt juuri niitä karkkeja, joita olisin halunnut. Esimerkiksi tähdenmuotoisia en löytänyt ollenkaan. Onneksi löysin ihan kivoja kompromissinamuja.

My Little Pony synttärijuhlat

Juhlissa oli onginta, joissa lapset saivat mukaansa goodie bagit kotiin viemisiksi. Pojille oli poikamaisempia juttuja, jotka kylläkin saivat My Little Pony pusseissa, mutta onneksi se ei tuntunut poikia haittaavan.

Oli kaikin puolin ihanat juhlat ja ne meidän perheen ensimmäiset lastenkestit. Hommaa näissä oli kyllä melkoisesti, mutta oli se vain sen arvoista. Lapset ovat just niin aitoja, että jos eivät pidä, niin kertovat sen hyvin suoraan. Voin olla hyvin mielin ylpeä äiti, joka järjesti elämänsä ensimmäiset lastenkestit omalle lapselleen.

Laitan vielä verkkokauppoja, joista ostin näitä My Little Pony juttuja.

Juhlamaailma
Confetti (MLP-tavaraa & kaikkea leipomusten valmistukseen)
Claire’s (Briteissä)

Onko muita MLP-faneja? Onko teissä ihan keräilijöitä?

Lue myös

X