Kesäkuussa minulla oli arvonta valmistumiseni kunniaksi ja pyysin teiltä lukijoilta risuja ja ruusuja Glitz & Glamille. Eräs lukijani Mira ehdotti juttua. ”Tämä nyt ei sinänsä ole kehitysehdotus vaan juttutoive. Kesällä aurinko paahtaa ja päivetys kaunistaa, mutta miten säilyttää kaunis väri ja pitää iho kauniina sitten syksylläkin?” 
Juttutoive oli hyvä ja ajattelin kirjoittaa aiheesta vähän.

Kaikkihan alkaa jo keväällä. 😉  Jos et talvella kuorinnut ja kosteuttanut ihoasi, niin tee se viimeistään keväällä. Kuori säännöllisesti vartaloltasi kuollut ihosolukko. Alkuun 1-2 kertaa viikossa ja sen jälkeen 2-4 kertaa kuukaudessa. Kosteuta ihoa joka päivä, jotta se voi hyvin ja on terve vastaanottamaan aurinkoa kesällä.  Kun ihosi on tasainen ja voi hyvin, niin se päivettyy tasaisemmin ja turha kuollut ihosolukko on poistettu pinnalta.

Auringon haitallisilta säteiltä pitää muistaa suojautua. Ennen kun mennään aurinkoon muistetaan se aurinkovoide. Mikä olisi se oikea suojakerroin? Karkkipäivän Sanni teki kaksiosaisen jutun aurinkovoiteista, suojakertoimista ja muusta oleellisesta auringonottoon liittyen. Karkkipäivän aurinkoisiin julkaisuihin osa 1 ja osa 2.

Kun auringon haitallisilta säteiltä on suojauduttu, niin ei muuta kuin aurinkoon ja ruskettumaan! Koko kesän kannattaa muistaa kuoria ihoa silloin tällöin, jotta kuollut ihosolukko ei jäisi pinnalle. Muista kosteutus suihkun jälkeen. Ihoa hoitamalla iho on kaunis ja päivettyminen tasaisempi.

Entäs kun syksy saapuu ja haluttaisiin säilyttää kaunis ja ruskettunut iho pidempään? Oikeastaan oikotietä onneen ei ole. Kuten ihan kaikkeen, niin tähänkin pätee sääntö, että ensin pitää olla perustukset kunnossa. Eli tarkoitan sitä, että jos ihoa on hoidettu, niin kaunis rusketus säilyy iholla pidempään… ehkä! 😉 Jokaisella meillä on omanlainen tahti ihon uusiutumisessa ja sitä ei voi hidastaa, mutta kosteuttamalla ihoa se voi paremmin ja näyttää kauniimmalta. Syksyn myötä voi vähentää kuorinta kertoja, mutta tietenkin jatkaa kosteuttamista.

Betakaroteenin ja porkkanoiden syönti rusketuksen edistämiseksi on myytti, joka tiedetään vääräksi. Betakaroteeni antaa suojaa auringon haitallisia säteitä vastaan, joten se ei itsessään rusketa, mutta antaa paremman suojan aurinkoa vastaan. Betakaroteenia käytetään myös aurinkoallergian hoidossa. Porkkanoiden, tyrnimarjojen ja/tai betakaroteenikapseleiden syönti kyllä kannattaa, mutta eivät kuitenkaan auta itse ruskettumisessa.

Tämän jutun loppuun lyhyesti sanottuna kuori, kosteuta ja suojaa ihoasi aurinkovoiteilla kesällä. 😉 Tällöin ihosi pysyy kauniina, kimmoisana ja terveenä ympäri vuoden.

Huomenna lupaamani juttu kulmakarvoista ja tutoriali niiden ehostukseen.

X