Hamstraus

Lushin kookoksinen palashampoo

22.8.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Lushin palashampoot ovat monien suosikkeja. Siitä syystä niitä itsekin olen kokeillut. Mieheni löysi omat suosikkinsa Seanik ja Jumping Juniper palashampoista. Minä testasin nyt kookoksisen Trichomanian.

lush8

Trichonian sanotaan soveltuvan kuiville ja kiharoille hiuksille. No minullahan on vaalennuksien jälkeen kuivat hiukset, latvat erityisesti ja takaraivolla luonnonkiharaa. Siksipä päätin ostaa kokeiluuni tämän shampoon.

Lush kertoo shampoosta näin:

Ravitsee kuivia hiuksia. Pehmentävä kookosshampoo kaikille hiustyypeille! Trichomania tarkoittaa “rakkaudesta hiuksiin.” Sopii kaikille hiuslaaduille, mutta tekee erityisen hyvää kuiville ja kiharoille hiuksille. Vetivert-öljy tuoksuttaa hiuksia ja hoitaa päänahkaa. Kookospähkinä sisältää manganeesia, kuparia ja seleeniä. Se on ravitseva kosteuttaja, joka tekee ihmeitä kuiville ja kärsineille hiuksille. Kookos myös ehkäisee sienten kasvua, joten se auttaa pitämään hilseen poissa ja hoitaa kuivaa, kutisevaa päänahkaa. Kookosöljy tekee hiuksista kiiltävät ja helposti käsiteltävät. Se estää sähköisyyttä, takkuja, katkeilua ja latvojen haaroittumista.

Kuulostaa juuri siltä mitä omat hiukseni tarvitsevat.

INCI-luettelo on hyvin lyhyt ja näyttää tältä:

sodium lauryl sulfate, steariinihappo (stearic acid), kookoskerma (Cocos nucifera), glyceryl stearate (&) PEG-100 stearate,soijalesitiini, hajuste (parfum), vetivert-öljy (Vetiveria zizanoides.

Lushin palashampoot sisältävät runsaasti sodium lauryl sulfatea, joka tuo shampooseen sen suuren vaahtoavuuden. En ota tässä kantaa näiden sulfaattien ympäristöhaitoista, vaikka kyseessä onkin Lushin tuote. Jokainen voi itse tehdä päätöksensä, että käyttääkö vai eikö käytä sulfaatteja sisältäviä tuotteita. Lushin palashampoossa on toki etuna se, että tuotteella ei ole pakkausjätettä laisinkaan. Paperinen kääre on ekologisempi, kuin muovipullo. Siinä mielessä selkeästi vihreämpi valinta.

lush7

Shampoo tuoksuu selkeästi kookokselle, joten siitä syystä tuoksu vetoaa minuun. Pala tuntuu käsissä kermaiselta, samoin vaahto hiuksissa. Shampoo vaahtoutuu hyvin jopa minun pitkissäkin hiuksissa, mutta kuivashampoiset hiukset olen tykännyt vaahdottaa kahteen kertaan, jotta kaikki kuivashampoot peseytyvät pois hiuspohjasta. Shampoo pesee tehokkaasti ja siksipä oma hiuslaatuni jää hyvin natisevan puhtaaksi. Tarvitsen ehdottomasti käytön jälkeen runsaasti silikoneja sisältäviä tuotteita, jotta saisin hiuksistani taas käsiteltävät. Huomasin, että Trichonian saa hiukset pysymään puhtaamman tuntuisina pidempään, mutta hiusteni kuivat latvat eivät tästä shampoosta niin pidä. Trichonia on hieman liian ”pesevä” minun hiuksilleni. Olisin varmaankin pitänyt tästä enemmän vielä viime syksynä, kun hiukseni olivat paremmassa kunnossa.

Voisin suositella kokeilemaan, jos hiukset ovat ihan hyväkuntoiset. Tällaisille hiuksiansa vaalennuksen kanssa rääkänneille en suosittele ensisijaisesti.

Trichonia poikkeaa muista Lushin palashampoista sillä, että se ei ole pyöreänmuotoinen. Se on leikattu suuresta levystä myyntikokoisiin paloihin. En löydä tietoa palan painosta, mutta arvioisin painoksi noin 100-150 g. Hinnaltaan Trichonia on hieman edullisempi, kuin muut palashampoot. Pala maksaa 10,35 €.

Nyt minun kysymykseni kuuluu, että mitä Lushin palashampoota minun kannattaisi kokeilla? Olisiko kenelläkään hiuksiaan blondiksi vaalentaneella kokemusta?

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

Suosittelemme