Glitz & Glam

Miesten ihonhoidosta. Eipäs unohdeta niitä kullanmuruja ja heidän nassuja! ;D

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tänään ”puhutaan” niiden komeampien osapuolien ihonhoidosta. Miesten iho tarvitsee hoitoa siinä missä meidän naistenkin. Miesten iho kuivuu ja vanhenee samalla tavalla kuin meidän naistenkin ja nykyajan mies haluaa säilyttää siloisammat posket pidempään. Tiedän/oletan, että Glitz & Glamin lukijoista ei löydy miehiä, mutta tiedän, että löytyy naisia, jotka ostavat miehellensä/isällensä/veljellensä/pojallensa/ystävällensä ihonhoitotuotteita tai pähkäilee, että tarvitsisiko ostaa? 😉

Viime vuosina kosmetiikka yritykset ovat tuoneet markkinoille paljon miehille omia tuotteita. Kasvovoiteita, niiden puhdistustuotteita, kasvonaamioita, hiustenhoito- ja muotoilutuotteita… jopa hiusvärejäkin!
Marketeista löytyy ainakin Nivealta, Lorealilta ja Lumenelta miehille omia ihonhoitosarjoja eri ihotyypeille. Sokokselta löytyy ainakin Bossia, Biothermia ja Phytomeria miehille.

Nykyajan mies alkaa pikkuhiljaa heltyä ajatukselle, että kasvot voisi pestä muullakin kuin palasaippualla ja parranajon jälkeen kasvoille laitettaisi muutakin, kun kasvoja kirvelevä partavesi. Monelle nuoremman sukupolven mies-edustajalle tämä on itsestään selvää, mutta tämä ns. vanhempi polvi tarvitsee meidän naisten opastusta ja suostuttelua sen ”kymmenen” putelin käyttöön. Minä olen niitä naisia, joka tuputtaa miehille ihonhoitotuotteita ja perustelee syillä, että miksi se palasaippua ei ole hyväksi ja miksi kasvoja kannattaisi ”rasvata”. Useamman vuoden sitkeän työn jälkeen sain mieheni käyttämään kasvojen pesuun sille tarkoitettua puhdistusainetta ja kasvovoidetta. After Shave balsami tuli käyttöön samoihin aikoihin, kun mieheni sai lahjaksi ystäväpariskunnaltamme Oriflamen After Shave balsamin.

Tyypillisin ihotyyppi miehillä on rasvoittuva ja talvisin lisäksi pintakuiva. Tällöin kesälle olisi hyvä valita puhdistukseen geelimäisiä rasvaisen ihon puhdistustuotteita, joissa on oil control ja kevyt geelimäinen kosteusvoide kosteutukseen, joka kontrolloi ihon rasvoittumista ja tällä tavoin iho pysyy paremmin puhtaana ja raikkaana, eikä epäpuhtaudet lisäänny niin pahasti kesän aikana.

Jos talvella esiintyy ihon kuivumista tai pintakuivuutta, niin puhdistukseen olisi hyvä valita hellävaraisempi puhdistustuote. Miehiä tuskin kiehtoo ajatus käyttää puhdistusmaitoja ja vanulappuja, joten geelimäinen koostumus on parempi, jolloin tuotetta tulee ehkä käytettyäkin, eikä jäisi sinne vessan tai kylpyhuoneen kaappiin pölyyntymään. Puhdistusgeeleistä löytyy hellävaraisempia ja kosteuttavia tuotteita miehille. Kosteutukseen voi valita normaalin ja/tai kuivan ihon kosteusvoiteen.

Kasvovesi olisi hyvä kesälle, mutta miehet on aika hankala saada sellaisen käyttöön, jos ennestään ei ole käyttänyt mitään ihonhoitotuotetta.

Miehille tarkoitettuja silmänympärysvoiteitakin löytyy nykyään ja niitä on myös kätevissä roll-on tuubissa. Silmänympärysvoidetta en ole saanut miestäni käyttämään, mutta pikkuveljeni sain. Hän kärsi myös kuivista silmänympäryksistä ja kun hän vaan muisti ja viitsi käyttää Avonin For Men -sarjan silmänympärysvoidetta, niin iho oli hyväkuntoinen ja sileä silmienympäriltä.

Parranajon jälkeen olisi hyvä käyttää after shave balsamia, sillä se rauhoittaa ja kosteuttaa parranajosta ärtynyttä ihoa.

Kun tästä lasketaan, niin partaa ajava mies selviää vain kolmella putelilla! ;D Monesti vain miesten kuulee toteavan näillä lausahduksilla:

”Äh, se on naisten ja/tai homojen hommaa!”
”En jaksa joka päivä käyttää kymmentä purkkia ja purnukkaa ja sitä paitsi sinun purkkien ja purnukoiden sekaan ei mahtuisi enää minunkin putelit.”
” En minä tarvitse!”
”……… pitäisi varmaan tuo autokin korjata…. *täysi hiljaisuus ja sitten vaihdetaan puheenaihetta*

Varmaan aika tuttuja lausahduksia monille, mutta ei tietenkään kaikille. 😉

Esittelen nyt omalta mieheltäni tällä hetkellä löytyviä tuotteita ja kirjoitan mieheni lyhyen mielipiteen ja lisään omat huomioni perään. 😉

Nivea For Men Oil Control Face Wash

Mieheni kommentit:

– Ei kuivata.
– Kaitpa ne finnit on vähentyny.

Minun huomioni:

Geelimäinen koostumus, joka vaahtoaa kevyesti. Tuoksu miehekäs, mutta kuitenkin mieto. En ole huomannut kasvojen kuivumista ja ne finnit ovat harvinaisia.

After Shave Balsamit

Giorgio Armani, Armani Code 

Mieheni kommentit:

– Ihan hyvä, niin kun kaikki muutkin, mutta tuoksuu paremmalta.
– Vetelää ja löysää.

Minun huomioni:

Hyvän tuoksuinen. Valkoinen, hieman maitomainen koostumus.

Oriflame S8

Mieheni kommentit:

– Jäpäkämpää kamaa.

Minun huomioni:

Voidemainen ja siksi luulen, S8:n olevan kosteuttavampi ja parempi herkälle iholle. Tuoksu mieto, mutta miellyttävä.

Kosteusvoiteet

Avon For Men Advanced Action Moisturiser SPF 15 

Mieheni kommentit:

– Samanlaista rasvaa kun ne kaikki muutkin.
– Kätevää, kun on tollasessa ruutattavassa pullossa.

Minun huomioni:

Pintakuivuutta ei näkynyt talvella, jos vain mieheni oli käyttänyt voidetta. Tuoksu on miehekäs, mutta huomaamaton. Nykyään tätä ei taida olla Avonilla aivan samanlaisella koostumuksella, mutta samanlainen purkki on ja ko. voide on anti-wrinkle voidetta. Tämäkin taisi olla vanhentuvalle iholle, joten uusi Avonin voide on varmaankin paranneltu versio.

Nivea For Men Sensitive Face Care Hydro Gel

Tämä voide on mieheni itse hankkima. Hän sai kännykkä operaattorilta tekstarin johon myöntävästi vastaamalla sai voide näytteen. 😀

Mieheni kommentit:

– Ihan hyväähän se on.
– Geelimäistä ja imeytyy hyvin, ei oo rasvainen.

Minun huomioni:

Tuossa taannoin hellepäivinä mieheni oli käyttänyt tätä Nivean voidetta. Hän oli hikoillut paljon nurmikkoa leikatessa ja muita hommia tehdessä, mutta silti illalla kasvot näyttivät mattamaisilta ja freeseiltä. Iho ei myöskään tuntunut rasvaiselta.
Tuoksu on miehekäs, mutta mieto.

Avon For Men Hydrating Moisturiser

Mieheni kommentit:

– Ei imeydy nopeasti.

Minun huomioni:

Itse en pidä tämän voiteen tuoksusta silloin kun se on kasvoilla. Haisee oudolle. Voide on aika rasvainen, joten on hyvä talvipakkasille tai yöksi.

Huomatte varmaankin näistä arvosteluista sukupuoli eromme. ;D Halusin kuitenkin laittaa mieheni mielipiteet just niin lyhyinä, kun hän ne minulle sanoi. 😉

Miten on teidän poikaystävien/avomiesten/aviomiesten kasvojen hoitotavat? Yksi suihkusaippua jolla pestään päästä varpaisiin vai toinen ääripää, jolta löytyy kaiken muun lisäksi vielä miesten kasvonaamiot ja kuorinta voiteet?

Ihan loppuun vinkkaan vielä ystäväni kirppiksestä. Blogin kirjoittaja Duvessalla on paljon kynsilakkoja ja kosmetiikkaa halvalla myynnissä. Käykää tsekkaas jos kiinnostaa ja jos vaikka teettekin löytöjä. 😉

X