Glitz & Glam

NYX-viikko: kulmien ehostustuotteet

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tämän päivän teema on kulmien ehostustuotteet.

NYXillä on hyvä valikoima kulmatuotteita. Puuterisia, kyniä ja jopa tusseja. Puuteriset kulmavärit ovat hyvin suosittuja ja niistä löytyy sävyvalikoimaa. Kuvan kolme kulmapalettia on minun vanhoja, kuten näkyy. Ne ovat olleet kovassa käytössä ja niiden kannet ovat jo elämää nähneet. Pohjatkin paistaa suosituimmissa sävyissä. Kun omat palettini ovat jo aika käytetyn näköisiä, niin en viitsinyt niitä kuvailla lähemmin.

Paleteista löytyy kaksi eri sävyistä kulmaväriä ja kulmavaha, jolla kiinnittää kulmat ojennukseen. Sävyvalikoimaa löytyy aivan lämpöisestä…

… aivan kylmään asti ja kaikkea niiden väliltä. Paletin mukana tulee myös pieni viistopäinen kulmasivellin ja harja. En tykkää meikkailla näin pienillä välineillä, joten olen ottanut paleteistani nuo viistopäiset siveltimet kulmien kestovärin levitykseen.

Olen kuvannut kulmaväripaletit värivarrellani swatch-kuvana. En kuvannut sävyjä omilla kulmillani, sillä lopputulos ei olisi sama kaikilla, mikä se on minulla. Näihin vaikuttavat myös omien kulmakarvojen tummuus ja samalla myös niiden tuuheus. Mitä tuuheammat ja tummemmat omat kulmat ovat, niin sitä tummemmalta kulmaväritkin näyttävät. Myös se oma hiusten- ja ihonväri vaikuttaa kokonaiskuvassa sävyjen lämpimyyden korostumiseen. Jos oman ihon ja hiusten väri on hyvin viileä, niin vähänkin lämmin kulmaväri näyttäytyy paljon lämpöisempänä, kuin oikeasti onkaan. Siksi luotan siihen, että saatte pelkästään iholla kuvattuna sen parhaimman ja aidoimman käsityksen sävyistä.

01 Black / Grey – Harmaa on hyvin kaunis sävyltään ja yleispätevä monille, jotka eivät missään nimessä halua ollenkaan lämpimää sävyä kulmille. Sopii esimerkiksi minullekin, kun hiukseni eivät enää ole niin lämpimät ja kupariset. Musta ei ole aivan pikimusta, vaan sellainen hiilenmusta. Jos taitoa riittää sävyn käyttöön, niin sopii se vaaleammillekin, kuin mustahiuksiset.
02 Dark Brown / Brown – Vaaleampi ruskea on aavistuksen lämpimämpi, kuin tummaruskea.
03 Taupe / Ash – Tämä paletti on ollut vuosia käytössäni. Erityisesti sävy Ash, joka on vaalea tuhka sävyltään. Taupe ei ole aivan yhtä viileä, vaikka viileä sekin on. Tämä on sellainen paletti, jonka sävyt käyvät lähes kaikille. Minun luottosävyni työpakissa.
04 Auburn / Red – Kaikki punapäät tietävät, miten vaikeaa on löytää kaunis, punervasävyinen kulmaväri. Moni turvautuukin tämän vuoksi aurinkopuuteriin, jolla ehostavat kulmansa. Toinen sävyistä on hyvin punerva, oikeastaan tiilenpunainen. Toinen taas vastaa aika pitkälti aurinkopuuterin sävyä, joskin on hieman pigmenttisempää.
05 Brunette – Perusruskeat sävyt, joista toinen tummempi ja toinen vaaleampi. Aika neutraali, eli ei voimakkaasti lämmin tai kylmä. Vaaleampi sävy on ehkä hieman lämpimämmän puolella, kuin tummempi.
06 Blonde – Tämä on toinen eniten käyttämistäni sävyistä. Vaaleille riittävän vaalea ja niille, jotka pelkäävät övereitä. Aavistuksen viileämmät sävyt.

NYXin Eyebrow Cake Powder -kulmasävyt ovat helppoja käyttää. Ne ovat pigmenttisiä, mutta eivät yhtä intensiivisiä, kuin ihan luomivärit ovat. Niillä saa helposti luotua luonnolliset kulmat. Mitä pehmeämpää kulmasivellintä käyttää, niin sitä helpompaa on ehostaa kulmat luonnollisiksi. Tiiviskarvaisemmalla kulmasiveltimellä voidaan luoda hyvinkin graafiset kulmat, jos niin halutaan.

Paleteissa oleva vaha on ihan ok, mutta ei aivan vahvinta pidoltaan, jos kulmakarvat ovat itsepäiset. Kauniin ja luonnollisen kiillon sillä kuitenkin saa ja kevyen kiinnityksen karvoille, että puuterisille väreille.

Hintaa paleteilla on 10,90 €.

Auto Eyebrow Pencil (sävy Taupe)

Kulmakynä, jota ei tarvitse teroittaa. Kynän värin koostumus on vahamainen ja hieman jähmeä. Sillä ei vahingossa voi saada liian tummaa jälkeä. Kynällä väritellään kulmia lyhyin vedoin, jolloin jäljestä saa luonnollisen. Kynän toisessa päässä on harja, jolla pehmennetään jälkeä ja saadaan väri leviämään tasaisemmin kulmiin.

Kynän kärki ei ole terävä, vaan littana. Näin jälkikään ei ole liian terävä.

Hintaa kieritettävällä kulmakynällä on 9,90 €.

Eyebrow Marker (sävy Medium)

Kuulostaako tussi hurjalta ehostustuotteelta kulmakarvoille? Tällähän ei ole tarkoitus piirtää yhtä pitkää viivaa, kuten ei millään muullakaan kulmatuotteella. Tussin ideana on, että sillä voidaan piirtää niitä karvoja ja näin kulmista voidaan saada todella luonnolliset ja upeat. Tussilla voidaan tehokkaasti fiksailla niitä kohtia, mistä syystä tai toisesta puuttuu karvoja. Minulla esimerkiksi sellainen kohta on vasemmassa kulmassa, koska lapsuudessa saadun arven kohdalla ei karvat kasva.

Tussin kärsi on hyvin napakka, lähes kova, jotta sillä saadaan tarkkaa jälkeä. Tussi ei kuitenkaan ole se, jota suosittelisin aloittelijoille. Tämä vaatii harjoittelua ja käden motoriikkaa. Ennen kaikkea ymmärrystä kulmien muotoilusta. En sanoisi tätä vain ammattilaisten tuotteeksi tai pro-harrastelijoiden. Kyllä ihan kuka vain voi osata tai ainakin oppia.

Hinnaltaan kulmatussi on 16,90 €.

Vasemmalla puolella olen tehnyt hajanaista jälkeä ja kaksi eri paksuista viivaa tussilla. Oikealla puolella olen tehnyt paksua ja vahvaa jälkeä, että ohuemman ja hentoisemman viivan kieritettävällä kulmakynällä.

Valitettavasti kummankaan sävy ei oikein osu tällä hetkellä minulle. Omat kulmakarvani ovat luonnostaankin melko tummat, joten nämä sävyt Medium ja Taupe jättävät liian vaalean ja lämpimän lopputuloksen minulle.

Minulta on yli vuosi sitten pyydelty tutoriaaleja kulmakarvoihin. Paljastan jo nyt, että ensi vuoden puolella tulee teemaviikko pelkästään kulmakarvoista ja kaikista mahdollisista tuotteista, joilla niitä voidaan ehostaa. Tapoja, tekniikoita ja tuotteita on niin monia, että kyllä siitä helposti yhden viikon saa aihetta. Tämä aihe on vain jäänyt minulla notkumaan, kun en ole keksinyt toteutustapaa. Nyt kun olen sen keksinyt, niin on huomattavasti helpompaa alkaa tekemään ko. aiheelle postausta… tai oikeastaan postauksia. Pahoitteluni, että joskus vain jotkut asiat ottavat aikaa ja tämä on yksi niistä. Ne jutut täytyy toteuttaa silloin, kun inspiraatio iskee ja visiot tuntuvat kirkkailta, sillä väkisin vääntämällä en saa oikein mitään aikaiseksi.

Minkälaisilla tuotteilla tykkäätte ehostaa kulmanne? Kynällä, puuterisella, tussilla, kulmamaskaralla, kulmageelillä, vai etkö käytä mitään? Minä käytin vuosia puuterisia, mutta vuosi sitten innostuin kulmakynistä. Uusimpana villityksenä minulla on kynän tai puuterisen lisäksi kulmamaskarat. Pikameikissäni saatan käyttää pelkkää kulmamaskaraakin.

Osa postauksen tuotteista itse ostettuja ja osa Pretty.filtä saatuja.

Lue myös

X