Glitz & Glam

Panosta tai pihistä: L'Oréal Paris vs. Elizabeth Arden

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tänä vuonna ei olekaan ollut yhtään panosta tai pihistä -postausta. Otetaanpas sellainen vaihteeksi. Näissä postauksissa on ideana se, että vertailen kahta samantyyppistä tuotetta aivan eri hintakategorioista. Saako huokeammin yhtä hyvää vai onko panostaminen välttämätöntä?

panostataipihista4

Tähän vertailuun voisi periaatteessa ottaa ihan mitkä tahansa vesiliukoiset puhdistusöljyt. Päätin ottaa omistani kalleimman ja edullisimman. Vertailussa ovat siis Elizabeth Arden Ceramide Replenishing Cleansing Oil ja L’Oréal Paris Sublime Glow Sensational Cleansing Oil. Kaksi puhdistusöljyä kasvoille, kaksi täysin erilaista hintaa.

Kerrataan vielä puhdistusöljyn tarkoitus, koska tämä tuote ei ole vielä ihan selvä kaikille, eivätkä kaikki välttämättä vielä ole kuulleetkaan. En minä ainakaan vielä jokunen vuosi sitten tiennyt mitään puhdistusöljystä, enkä vielä pari vuotta sitten tajunnut sen mahtavuudesta. Puhdistusöljyä käytetään kasvojen kaksivaiheiseen puhdistukseen. Öljy levitetään kuiville kasvoille pyörittelevin liikkein. Meikki liukenee öljystä, jolloin se irtoaa kunnolla syvältä joka huokosesta ja ripsityvestä. Vesiliukoiset puhdistusöljyt alkavat vaahtoutua kevyesti tai muuttuvat maitomaiseksi, kun puhdistukseen lisätään vettä. Toisen vaiheen puhdistus tehdään esimerkiksi puhdistusgeelillä tai -voiteella. Mikä nyt on kenelläkin käytössä. Tällä tavoin saadaan kaikki meikki varmasti ihosta. Ihonhoito on niin monesta tekijästä kiinni, sillä kunnolla, mutta hellävaraisesti puhdistettu iho on kaiken perusta, jolle sitten käytetään muut ihonhoitotuotteet. On myös puhdistusöljyjä, jotka eivät liukene veteen, joten niiden kanssa on erityisen tärkeää tehdä toisen vaiheen puhdistus rasvaa poistavalla puhdistustuotteella. Näitä ovat yleensä puhdistusgeelit ja -vaahdot.

panostataipihista2

L’Oréal Paris Sublime Glow Sensational Cleansing Oil on pakattu pumppupulloon. Tuote on lähes väritöntä ja ohutta öljyä, joka liuottaa meikin ja rasvan iholta. Puhdistusöljy muuttuu maitomaiseksi, kun puhdistuksessa lisätään vettä. Öljy liukenee kasvoilta, eikä jätä minkäänlaista rasvaista tunnetta iholle. Iho on kuitenkin puhdas, mutta ei kiristävä. Sopii hyvin kuivaihoisten puhdistusaineeksi. Toisen vaiheen puhdistus ei ole aivan välttämätöntä, mutta suositeltavaa, jotta öljyt ja niiden liuottamat meikinrippeet saadaan vielä varmasti pois.

panostataipihista3

Elizabeth Arden Ceramide Replenishing Cleansing Oil on myös pakattu pumppupulloon. Öljy on keltaista ja aavistuksen paksumpaa, kuin L’Oréal Paris Sblime Glow -puhdistusöljy. Öljy tuntuu riittoisalta ja todella liukkaalta iholla. Liuottaa hyvin meikin, jopa vedenkestävän ja 38-maskaran. Muuttuu veden kanssa ohueksi, hieman maitomaiseksi. Huuhtoutuu hyvin pois, eikä jätä öljyistä tai rasvaista tunnetta iholle. Toisen vaiheen puhdistus ei ole aivan pakollinen, mutta suositeltava, jotta kaikki rasva ja meikkijäämät lähtevät iholta.

panostataipihista1

Molemmat puhdistusöljyt toimivat erinomaisesti siinä mihin ne ovat luotukin, eli puhdistamaan meikit kasvoilta. Kun tehdään vertailua, niin Elizabeth Ardenin pakkaus on parempi. Pullo voi seisoa pöydällä tai lavuaarin reunalla, kun toisella kädellä painaa pumppua ja annostelee öljyä toiselle kädelle. L’Oréal Paris vaatii pullon käteen ottamista, jotta öljyn saa annosteltua kädelle.

Elizabeth Arden on riittoisampaa, sillä jopa yhdellä painalluksella saa kestävänkin meikin liukenemaan kasvoilta. L’Oréal Paris on hieman ”laimeampaa” ja vesimäisen ohuempaa öljyä, jonka vuoksi 2-3 painallusta on välttämätöntä, joskus jopa 4.

Puhdistusteho on mielestäni sama, kun vain annostelee L’Oréal Paris Sublime Glow -puhdistusöljyä runsaammin. Molemmat huuhtoutuvat hyvin vedellä, eivätkä jätä rasvaista kalvoa kasvoille, eikä silmiin.

L’Oréal Paris Sublime Glow -puhdistusöljy maksaa noin 7-8 € / 150 ml. Sitä myydään laajasti, eli saatavuus on hyvä. Elizabeth Arden Ceramide -puhdistusöljy maksaa 30,00 € / 200 ml. Sitä myydään Stockmann-tavarataloissa ja Kicks-liikkeissä. L’Oréal Paris Sublime Glow -puhdistusöljy taitaa olla yksi edullisimpia, ellei edullisin puhdistusöljy markkinoillamme. Ainakaan marketeista ei löydy, sillä en ole sieltä löytänyt kuin tämän yhden puhdistusöljyn. Elizabeth Arden Ceramide -puhdistusöljy ei ole edes kallein puhdistusöljy. Kalliimmilta sele-merkeiltä löytyy vieläkin tyyriimpää puhdistusöljyä.

Hintaero on huikea. Molemmat hyviä, mutta Elizabeth Arden on viimeistellympi tuote. Pienempi annostelu riittää, joten sitä ei kulu aivan yhtä paljon, kuin mitä Lorkkua kuluu. Silti tulen omassa henkilökohtaisessa pohdinnassani siihen tulokseen, että järjellä ajateltuna ehdottomasti Lorkku, mutta tunnepuolen ääni taitaa mennä Ellulle. Elizabeth Arden on hitusen miellyttävämpi koostumukseltaan ja pakkaus parempi. Elizabeth Ardenin puhdistusöljyssä on käytetty enemmän ihoa hoitavia ainesosia ja se sisältää paljon omega-rasvahappoja. Kun Lorkku on tehty tuotteensa mineraaliöljystä, niin Ellussa on käytetty aprikoosin- ja safflorinsiemenöljyä, sekä oliiviöljyä. Eli tavallaan Elizabeth Ardenin puhdistusöljyn raaka-aineina käyttämät öljyt ovat ns. laadukkaampia.

Jälleen kysymys kuuluukin, että panostaisitko vai pihistäisitkö?

Elizabeth Ardenin puhdistusöljy saatu.

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X