
Panosta tai pihistä: L'Oréal Paris vs. Elizabeth Arden
Tänä vuonna ei olekaan ollut yhtään panosta tai pihistä -postausta. Otetaanpas sellainen vaihteeksi. Näissä postauksissa on ideana se, että vertailen kahta samantyyppistä tuotetta aivan eri hintakategorioista. Saako huokeammin yhtä hyvää vai onko panostaminen välttämätöntä?

Tähän vertailuun voisi periaatteessa ottaa ihan mitkä tahansa vesiliukoiset puhdistusöljyt. Päätin ottaa omistani kalleimman ja edullisimman. Vertailussa ovat siis Elizabeth Arden Ceramide Replenishing Cleansing Oil ja L’Oréal Paris Sublime Glow Sensational Cleansing Oil. Kaksi puhdistusöljyä kasvoille, kaksi täysin erilaista hintaa.
Kerrataan vielä puhdistusöljyn tarkoitus, koska tämä tuote ei ole vielä ihan selvä kaikille, eivätkä kaikki välttämättä vielä ole kuulleetkaan. En minä ainakaan vielä jokunen vuosi sitten tiennyt mitään puhdistusöljystä, enkä vielä pari vuotta sitten tajunnut sen mahtavuudesta. Puhdistusöljyä käytetään kasvojen kaksivaiheiseen puhdistukseen. Öljy levitetään kuiville kasvoille pyörittelevin liikkein. Meikki liukenee öljystä, jolloin se irtoaa kunnolla syvältä joka huokosesta ja ripsityvestä. Vesiliukoiset puhdistusöljyt alkavat vaahtoutua kevyesti tai muuttuvat maitomaiseksi, kun puhdistukseen lisätään vettä. Toisen vaiheen puhdistus tehdään esimerkiksi puhdistusgeelillä tai -voiteella. Mikä nyt on kenelläkin käytössä. Tällä tavoin saadaan kaikki meikki varmasti ihosta. Ihonhoito on niin monesta tekijästä kiinni, sillä kunnolla, mutta hellävaraisesti puhdistettu iho on kaiken perusta, jolle sitten käytetään muut ihonhoitotuotteet. On myös puhdistusöljyjä, jotka eivät liukene veteen, joten niiden kanssa on erityisen tärkeää tehdä toisen vaiheen puhdistus rasvaa poistavalla puhdistustuotteella. Näitä ovat yleensä puhdistusgeelit ja -vaahdot.

L’Oréal Paris Sublime Glow Sensational Cleansing Oil on pakattu pumppupulloon. Tuote on lähes väritöntä ja ohutta öljyä, joka liuottaa meikin ja rasvan iholta. Puhdistusöljy muuttuu maitomaiseksi, kun puhdistuksessa lisätään vettä. Öljy liukenee kasvoilta, eikä jätä minkäänlaista rasvaista tunnetta iholle. Iho on kuitenkin puhdas, mutta ei kiristävä. Sopii hyvin kuivaihoisten puhdistusaineeksi. Toisen vaiheen puhdistus ei ole aivan välttämätöntä, mutta suositeltavaa, jotta öljyt ja niiden liuottamat meikinrippeet saadaan vielä varmasti pois.

Elizabeth Arden Ceramide Replenishing Cleansing Oil on myös pakattu pumppupulloon. Öljy on keltaista ja aavistuksen paksumpaa, kuin L’Oréal Paris Sblime Glow -puhdistusöljy. Öljy tuntuu riittoisalta ja todella liukkaalta iholla. Liuottaa hyvin meikin, jopa vedenkestävän ja 38-maskaran. Muuttuu veden kanssa ohueksi, hieman maitomaiseksi. Huuhtoutuu hyvin pois, eikä jätä öljyistä tai rasvaista tunnetta iholle. Toisen vaiheen puhdistus ei ole aivan pakollinen, mutta suositeltava, jotta kaikki rasva ja meikkijäämät lähtevät iholta.

Molemmat puhdistusöljyt toimivat erinomaisesti siinä mihin ne ovat luotukin, eli puhdistamaan meikit kasvoilta. Kun tehdään vertailua, niin Elizabeth Ardenin pakkaus on parempi. Pullo voi seisoa pöydällä tai lavuaarin reunalla, kun toisella kädellä painaa pumppua ja annostelee öljyä toiselle kädelle. L’Oréal Paris vaatii pullon käteen ottamista, jotta öljyn saa annosteltua kädelle.
Elizabeth Arden on riittoisampaa, sillä jopa yhdellä painalluksella saa kestävänkin meikin liukenemaan kasvoilta. L’Oréal Paris on hieman ”laimeampaa” ja vesimäisen ohuempaa öljyä, jonka vuoksi 2-3 painallusta on välttämätöntä, joskus jopa 4.
Puhdistusteho on mielestäni sama, kun vain annostelee L’Oréal Paris Sublime Glow -puhdistusöljyä runsaammin. Molemmat huuhtoutuvat hyvin vedellä, eivätkä jätä rasvaista kalvoa kasvoille, eikä silmiin.
L’Oréal Paris Sublime Glow -puhdistusöljy maksaa noin 7-8 € / 150 ml. Sitä myydään laajasti, eli saatavuus on hyvä. Elizabeth Arden Ceramide -puhdistusöljy maksaa 30,00 € / 200 ml. Sitä myydään Stockmann-tavarataloissa ja Kicks-liikkeissä. L’Oréal Paris Sublime Glow -puhdistusöljy taitaa olla yksi edullisimpia, ellei edullisin puhdistusöljy markkinoillamme. Ainakaan marketeista ei löydy, sillä en ole sieltä löytänyt kuin tämän yhden puhdistusöljyn. Elizabeth Arden Ceramide -puhdistusöljy ei ole edes kallein puhdistusöljy. Kalliimmilta sele-merkeiltä löytyy vieläkin tyyriimpää puhdistusöljyä.
Hintaero on huikea. Molemmat hyviä, mutta Elizabeth Arden on viimeistellympi tuote. Pienempi annostelu riittää, joten sitä ei kulu aivan yhtä paljon, kuin mitä Lorkkua kuluu. Silti tulen omassa henkilökohtaisessa pohdinnassani siihen tulokseen, että järjellä ajateltuna ehdottomasti Lorkku, mutta tunnepuolen ääni taitaa mennä Ellulle. Elizabeth Arden on hitusen miellyttävämpi koostumukseltaan ja pakkaus parempi. Elizabeth Ardenin puhdistusöljyssä on käytetty enemmän ihoa hoitavia ainesosia ja se sisältää paljon omega-rasvahappoja. Kun Lorkku on tehty tuotteensa mineraaliöljystä, niin Ellussa on käytetty aprikoosin- ja safflorinsiemenöljyä, sekä oliiviöljyä. Eli tavallaan Elizabeth Ardenin puhdistusöljyn raaka-aineina käyttämät öljyt ovat ns. laadukkaampia.
Jälleen kysymys kuuluukin, että panostaisitko vai pihistäisitkö?
Elizabeth Ardenin puhdistusöljy saatu.
Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa
Kommentit
Olen kokeillut sulfaatittomia ja etsinyt sitä omaa HG:ta . En halua maksaa shampoosta paljoa joten kokeilut ovat olleet pääasiassa alle 10 e luokassa. Kriteereinä: pesee tarpeeksi, eikä päänahkaa kutita pesun jälkeen, hiukset eivät ole limaiset seuraavana päivänä, hilsettä ei tule. Kokeiltu: Giovanni Smooth As Silk, Mill Creek Keratin, Varpu avocado, Garnier Hydrating palashampoo, Herbina 3 in 1, XZ persikkanektari ja XZ Natura Nokkonen, Khadi-kaikki mallit, OGX kookos ja Eliah Sahil shampoojauhe. Näistä ainoastaan XZ:n mallit ovat sellaiset joista ei tule hilsettä/kutinaa eivätkä hiukset ole pesun jälkeisenä päivänä rasvaiset. Muut pesevät liikaa tai ovat liian hoitavia Hiuslaatu on lasimainen ja kasviväreillä värjätty.
Kommentit
Ihanaa löytää muitakin harakanpesiä! Olen harrastanut cg metodia 10 kuukautta juurikin helpommin käsiteltävien hiusten takia, hällä väliä kikkuroista. Muotoilutuotteilla tukkaa ei tarvinnut harjata enää oikeastaan lainkaan, mutta olen liian laiska ja malttamaton odottamaan että hiukset kuivuvat 2 päivää muotoilutuotteiden kanssa. Pelkällä cg mukaisella shampoolla, hoitsikalla ja naamiolla ero on jo valtava. Olin jo kerennyt unohtaa takkutukkani, kunnes muutama viikko sitten unohdin hiustenpesuaineet kotiin ja pesin tukkani lainatulla luonnonkosmetiikka arganöljysetillä. Ei pitäisi mennä pahasti vikaan? Paitsi että jouduin harjaamaan takkupalloani puoli tuntia 🙄
Kotona minulla on käytössä Natura Siberica Volumizing and Nourishing shampoo. Usein ensimmäiseksi lotraan tukkaan oliiviöljyä ennen harjausta. Välillä kuorin päänahan oliiviöljyllä ja sokerilla. Öljykäsittelyn jälkeen Natura Siberican shampoo vaahtoaa ylellisesti. Ilman esikäsittelyä shampoo vaahtoaa huomattavasti huonommin.
Jännä! Siis öljykäsittelyn jälkeen shampoo vaahtoaa paremmin? Kiitos, opin uutta.
Joo, arvaatkin varmaan, että en käy kylässä saunassa ja suihkussa ilman omia kamojani. Vaikka en käytä CG-metodia, on minulla hyvin tarkasti valitut tuotteet olleet lähes aina. Puolen tunnin harjaus takkupallolle on niin kamalaa! Niin symppasin sinua lukiessani. ❤
Ihanko totta sulfaatiton poistaa muotoilutuotejäämätkin? Oletko huomannut eroa hiusten rasvoittumisnopeudessa sulfaatittomien ja sulfaatillisten shampoiden välillä?
Ostin tuon Persikkanektarin CG-kokeiluihini, mutta tulin lopputulokseen, että mun lasimainen hius tarvitsee muotoilutuotteita, jotta se olisi edes jotenkin hallittavissa, ja ajattelin, että muotoilutuotteet tarvitsevat sulfaatteja peseytyäkseen pois.
Aion ottaa tuo mukaan reissuun, jossa tuskin muotoilen tukkaa, koska aion viettää päivät meressä tai altaalla 😀
Ei yhtä hyvin. Vaatii helpommin sen kaksi vaahdotusta ja isompaa annostelua. Erityisesti vahojen kohdalla tulee haastavampaa, mutta eivät kaikki sulfaattipitoisetkaan poista tehokkaasti. Mitä vahvemmat pitoisuudet, sen tehokkaampi pesu. Muistelisin, että Moroccanoililla olisi sulfaatiton syväpuhdistava shampoo. En voi sitä enää käyttää, kun se vie kaikki mahdolliset hiuksista, joten hius on sellainen natiseva heinäkasa sen jälkeen. 😱 Eli on jopa liiankin tehokas puhdistaja.
Eivät kaikki muotoilutuotteet tarvitse sulfaatteja. Se riippuu niin paljon, mitä muotoilutuotteita käyttää. Minun käyttämäni ovat tähän asti olleet sellaisia, että lähtevät kyllä, mutta toiset sulfaatittomat ovat miedompia kuin toiset. Hiusvahat ja jotkut halpislakat ovat vaikeita saada irti hiuksista. Ja lisäksi joidenkin hiuslaatu on herkempi ”keräämään” muotoilutuotejäämiä.
Ovatko sulfaatit incissä niitä, joissa viimeisenä on aina ”sulfate”? Vai onko niitä muitakin?
Sellaisen vinkin olen kuullut, että kannattaa hieroa sulfaatiton shampoo toviksi päänahkaan/hiuksiin ja touhuta muut pesut siinä välissä, niin pesuteho paranee ns. itsestään.
Sulfaatittomat shampoot on kyllä hyviä, itse käytän EVO merkkiä. Aloin käyttämään sulfaatittomia shampoita koska päänahkani kutisi helposti ja luin että joillain sulffaatit voi aiheuttaa ihon ärsyyntymistä jos on herkkä ihoinen. Ne on myös yleensä parempia jos värjää hiuksia, väri pysyy paremmin. Olen joutunut vaihtamaan myös hammastahnan sulfaatittomaan koska suupielet räpsähteli koko aika auki. Nyt ei ole enää sitäkään ongelmaa, vaikkakin hammastahna vaihtoehtoja on aika vähän😀… yksi Sensodyne ja yksi Elmex.
Apteekista löytyy näiden em. merkkien lisöksi muitakin mm. Salutem ja Biotene.
Hei siis tuo persikkanektari tuoksuu siltä irtokarkkien persikka-lätyskä karkilta! 😅
No niin muuten tuoksuukin! Olivatko ne Haribon karkkeja?
Olen kokeillut sulfaatittomia ja etsinyt sitä omaa HG:ta . En halua maksaa shampoosta paljoa joten kokeilut ovat olleet pääasiassa alle 10 e luokassa. Kriteereinä: pesee tarpeeksi, eikä päänahkaa kutita pesun jälkeen, hiukset eivät ole limaiset seuraavana päivänä, hilsettä ei tule. Kokeiltu: Giovanni Smooth As Silk, Mill Creek Keratin, Varpu avocado, Garnier Hydrating palashampoo, Herbina 3 in 1, XZ persikkanektari ja XZ Natura Nokkonen, Khadi-kaikki mallit, OGX kookos ja Eliah Sahil shampoojauhe. Näistä ainoastaan XZ:n mallit ovat sellaiset joista ei tule hilsettä/kutinaa eivätkä hiukset ole pesun jälkeisenä päivänä rasvaiset. Muut pesevät liikaa tai ovat liian hoitavia Hiuslaatu on lasimainen ja kasviväreillä värjätty.