Glitz & Glam

Sarja: Grimas meikkipohjatutorial osa 2

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Viimeksi Grimas -postauksen tutorialissa peitimme ja neutraloimme peiteväreillä punoitusta ja tummia silmien alustoja. Jos missasit postauksen, niin tästä pääset postaukseen, jossa meikkipohjan teko aloitettiin.

Kaksi ensimmäistä Grimas -sarjan postausta käsittelivät meikkivoiteita. Grimasin meikkivoiteet -postaus kertoi erilaisista meikkivoiteista, mitä Grimasilta löytyy. Käyttövinkkejä Grimasin meikkivoiteille -postaus antaa vinkkejä ja oppeja Grimasin meikkivoiteiden käyttöön.

Tässä tutorialissa käytän meikkivoiteena Grimas Foundation -nestemäistä meikkivoidetta sävyltään G1, joka on neutraali vaalea.

Lisäksi tässä tutorialissa käytän Grimasin Make-up Powderia, eli ”irtopuuteria”, jolla kiinnitän meikin.

Grimasilla on paljon erilaisia puutereita. En puhu tässä postauksessa kivipuutereista, sillä otan ne esiin sitten, kun tehdään varjostuksia. Varjostuksien teosta minulla ei vielä ole kuvamateriaalia, mutta sellainen postaus kyllä vielä tulee. 😉

Make-up Powder on loistava yleispuuteri ammattilaisille, mutta myös kuluttajillekin. Puuteri on väriltään aavistuksen kellervän luonnonvalkoista, mutta kasvoilla väritöntä. Toisin sanoen sopii kaikille ihon sävyille ja väreille. Puuteri on melko hienojakoista ja jättää kasvot erittäin mattamaisiksi. Tästä syystä Make-up Powder on hyvä puuteri rasvoittuvalle iholle. Make-up Powderia löytyy kahta eri pakkauskokoa. Minulla on työni vuoksi ”perhekokoinen” purkki puuteria, joka sisältää 150 g puuteria. Hintaa suurella purkilla on 20,30 €. Pienempi purkki sisältää 35 g ja maksaa 10,40 €. Hyvä yleispuuteri. Ei luksusmainen ja hienostunut, vaan kuvailisin puuteria ulkoisesti, että käytössäkin hieman rahvaaksi työn raatajaksi. Meikki saa lujaa kestoa ja todella mattamaisen lopputuloksen.

Erittäin mattamaisen lopputuloksen, suuren pakkauskoon ja hinnan vuoksi ammattilaiset suosivat Grimasin Make-up Powderia. 

Toinen Grimasin väritön irtopuuteri on Transparent -puuteri. Transparent on täysin valkoista, mutta muuttuu läpikuultavaksi. Transparent ei kuitenkaan sovellu tummemmalle iholle sen valkoisuuden vuoksi. Transparent -puutereita löytyy 20 g ja 60 g pakkauskoot. Hintaa 20 g:n puuterilla on 6,75 € ja 60 g:n puuterilla 8,85 €. Minulla ei ole omaa Grimasin Transparent -puuteria, mutta olen käyttänyt ko. puuteria töissä. Itse pidän enemmän Make-up Powderista, sillä Transparent on ehkä aavistuksen hienompaa, mutta silti se vaatii suurempaa työstämistä kasvoille, kuin Make-up Powder. Jos mietit, että kumman ostaisit, niin minä suosittelen lämpimästi Make-up Powderia sen helppouden, hyvän mattamaisen ja kestävän lopputuloksen vuoksi.

Kolmantena irtopuuterina Grimasilta löytyy Colour Powder -väripuuterit. Minulla on väripuutereista kultainen ja hopea, mutta ei yhtään ihonväristä. Töissä olen kuitenkin käyttänyt ihonsävyisiä, joten hieman niistäkin tiedän. Ihonsävyiset Colour Powder -väripuuterit antavat kevyen sävyn iholle. Koostumus on hienojakoista ja lopputulos puuterilla on mattamainen, sileä ja vedenkestävä (kulta ja hopea vesiliukoisia). Ihonsävyiset Colour Powder puuterit ovat 35 g:n purkeissa ja maksavat 11,45 €. Hopeinen ja kultainen puuteri on 20 g:n purkissa ja maksavat 15,65 €.

Sitten jatketaan siitä kohtaa tutorialista, johon jäimme viime kerralla.

Levitä meikkivoidetta T-alueelle ja poskipäille.

Lähde työstämään meikkivoidetta sormin, meikkisienellä tai siveltimellä. Levitä meikkivoide kasvojen ulkoreunoja kohti. Yleisesti neuvotaan aloittamaan otsasta, mutta itse saatan aloittaa nenän seudultakin.

Minulla käytössä sivellin meikkivoiteen levityksessä.

Kun olet levittänyt meikkivoiteen tasaisesti kasvojen ulkoreunoja kohti, niin levitä lopuksi kevyesti meikkivoidetta siveltimestä, meikkisienestä tai sormista silmien alle. Tärkeää on, että et enää tässä vaiheessa lisää meikkivoidetta paksulti silmien alle, koska ne on jo peitetty peiteaineella. Jos et käytä silmämeikinpohjustajaa, niin levitä yläluomille meikkivoide.

Voit painella ja häivytellä tarpeen vaatiessa meikkipohjaa kaikkialta, jotta se kiinnittyy kunnolla ja rajoja ei jäisi näkyviin.

Itse käytän aina silmämeikinpohjustajaa, joten en tästä syystä levitä meikkivoidetta yläluomilleni.

Puuteroi meikkipohja kiinnittääksesi meikkipohjan kunnolla ja saadaksesi puuterisen pinnan kasvoille. Otan puuteria vippaan ja taputtele vippaa toiseen kämmeneesi, jotta puuteria on tasaisesti vipalla. Painele (mutta älä hiero tai liu’uta!) puuterivipalla kasvoja kaikkialta. Aikuisille naisille suosittelen käyttämään vipan sijaan puuterisivellintä ja levittämään puuterin pyörivin liikkein.

Jos käytät meikkivoiteena Foundationia, etkä pidä puuterisesta meikkipohjasta, niin voit jättää puuteroinnin väliin tai taputella vipalla tai sivellä siveltimellä ohuesti kevyen kerroksen. Puuteri antaa kuitenkin kestoa meikkipohjalle.

Jos haluat todella mattamaisen ja parempaa kestoa meikkipohjalle, käytä puuteria reilusti. Ei haittaa vaikka kasvot jäisivät valkoiseksi puuterista. Anna puuterin olla muutama minuutti kasvoilla.

Olen kuvausta varten käyttänyt todella paljon puuteria.

Poista ylimääräiset puuterit pyörivin liikkein suurella siveltimellä, kuten puuterisiveltimellä.

Parantaaksesi alaluomien peitevärien kestoa ja luodaksesi lisää valoa silmänympärys seudulle, voit lisätä vaaleaa mattamaista ja ihonväristä luomiväriä. Minulla käytössä Grimasin vaalea mattamainen 580, joka on hyvä sävy todella vaaleille, mutta ei keskivaaleille ja sitä tummemmille, koska muuten lopputuloksesta tulee liian vaaleina erottuvat silmän aluset .

Levitä siveltimellä niille alueille, joihin tarvitse vielä valoa. Luomiväri on aavistuksen parempi, kuin puuteri, sillä luomiväri korostaa aavistuksen vähemmän juonteita ja uurteita. Muista kuitenkin, että luomiväriä käyttäessä less is more -periaate.

Valmis! Meikkipohja on peittävä, mattamainen ja kestävä. Tästä sitten jatkettaisiin kulmiin, silmiin, poskiin ja lopuksi huuliin. Näin ilman värikosmetiikkaa on hieman hassun näköistä, kun kasvot ovat niin värittömät ja yläluomeni hieman tummemmat, koska niillä ei ole silmämeikinpohjustajaa tai edes meikkivoidetta.

Haluatteko nähdä vielä ennen ja jälkeen -kuvat?

Ennen
Jälkeen

Ennen -kuvassa ihoni on laikukas ja epätasaisen värinen ja silmien alla on tummaa. Jälkeen -kuvassa (ilman värikosmetiikkaa) minulla on tasaisen värinen ja mattainen iho. Silmien seudulla on valoa ja avaruutta.

Tässä oli peittävän meikkipohjan tutorial. En tee itselleni arkena tälläistä työtä meikkipohjaani tehdessä, mutta joskus kun on special case, niin tulee tehtyä. Kun meikkipohjani tulee olla peittävä ja kestävä, niin näin tai joillakin muilla variaatioilla se on tullut tehtyä. Tässä oli oikeastaan tyypillinen kuvausmeikin meikkipohja, jota on tullut toisinaan käytettyä.

Minulla odottaa kuvamateriaalia seuraavaan Grimas -postaukseen, mutta en julkaise niitä ihan heti. Luonnollisten kulmien pikaehostus ja huulimeikki tutorial on luvassa sitten, kun Grimas -postaukset saavat jatkoa. 😉

X