Glitz & Glam

Silmämeikinpohjustaja... tarvitseeko sellaista?

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Halusin kirjoittaa silmämeikinpohjustajan olennaisesta osasta meikissä. Toisille tämä onkin itsestäänselvyys, toiset eivät omasta mielestään tarvitse ja toiset eivät edes tiedä ko. tuotteen olemassa olosta.

Teille jotka ette käytä pohjustajaa, niin huomaatteko monesti, että muutaman tunnin päästä meikkauksesta luomivärinne on menettänyt värinsä? Onko värit sekoittuneet toisiinsa ja näyttääkö luomivärit harmahtavalta sotkulta luomilla? Joudutteko siistimään päivän mittaan luomivärejänne luomivaoista ja luomen ”kurtuista”? Onko esim. työpäivän jälkeen kaikki luomivärit vaan kadonneet luomiltanne ja ne kiiltävät rasvaisen näköisinä? Syytättekö luomiväriä huonoksi, omia silmäluomia tai/ja ilmastoa? Etsittekö kaupoista hyvää luomiväriä joka pysyisi luomilla? Maksat karvaan hinnan kalliista merkkituotteesta ja toteat käytön jälkeen, että ei sekään pysynyt paljoa kauempaa hyvänä luomilla?

Entäpä sitten se meikkausvaihe? Eikö luomivärit meinaa tarttua ja joudut lisäämään monta kerrosta luomiväriä, jotta saisit tasaisen tuloksen ja jotain näkyviin? Variseeko luomiväriä paljon silmien alle? Entäs häivyttelyvaihe? Käykö niin, että siinä vaiheessa kaikki luomivärit häivyttyy pois luomilta ja siksi olet päättänyt jättää häivyttelyt tekemättä?

Mites on teillä jotka käytätte hyvää silmämeikinpohjustajaa? Onko teillä ko. ongelmia? Uskaltaisin väittää, että harvemmin. 😉

Silmämeikinpohjustajalla on yksi selkein tehtävä ja se on saada luomivärit pysymään luomella sen näköisenä, kuin olisivat vasta meikatut. Luomiväri ei karkaa luomivakoihin tai haihdu päivän aikana hyvän silmämeikin pohjustajan kanssa. Toinen tehtävä on saada luomivärien värit näkymään selkeämpinä ja kirkkaampina. On myös pohjustajia, jotka tekevät matta luomiväreistä helmiäismäisiä. Pohjustajia on monen merkkisiä ja laatuisia. Kaikki kalliit eivät välttämättä ole parhaimpia ja kaikki edullisemmat eivät ole välttämättä huonoja. 😉

Tässä kuvassa on minulta löytyvät silmämeikin pohjustajat. Vasemmalta lukien: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Sin, Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Original, Lumene Beauty Base ja NYX Eyeshadow Base White. Tuo Lumenen pohjustaja on vanha ja melkein lopussa. Pakkaus on muuttunut hopean harmaasta vaalean beigen väriseksi.

Tässä taas pohjustajat käsivarrellani samassa järjestyksessä vasemmalta lukien.

Sitten luomiväriä päälle. 😉 Levitin luomivärin aplikaattorilla koko matkalta käsivarrelleni ja kuten huomaatte, niin ne kohdat joissa ei ole minkäänlaista silmämeikin pohjustajaa ovat haaleampia.
UDPP SIN: tekee mattaluomiväreistä helmiäismäisiä. Voi käyttää ihan pelkästääkin luomella. Sopii paremmin rusehtavien sävyjen kanssa. Miinusta siitä, että on työläämpi häivytellä silmäluomelle, kuin ihan tavallinen ihon värinen pohjustaja.
UDPP ORG: ihon värinen ja helppo levittää luomelle. Aivan mahtava luomivärin pohjustaja! Luomiväri kestää ja kestää! 😉
LUMENE: ihon värinen. Aika paksuhko koostumus, kun putkilo on ollut vähän aikaa käytössä, jolloin levittäminen luomelle on hieman työläämpää. Luomivärin pysyvyys ja luomivärien pigmenttisyyden esiin saamisen kanssa ei ole kovin kaksinen tuote. On parempi kuin ei mitään, mutta ei mikään huippu pohjustaja.
NYX: valkoinen pohjustaja. Varovasti kannattaa laittaa, sillä pienikin määrä riittää! Hieman häivyttelyä ja tasoittelua joutuu tekemään levittäessä luomelle. Kirkastaa luomivärien värejä ja tällä tavoin saa monet värikkäät luomivärit näyttämään pigmenttisemmiltä, kuin mitä olisivat ilman pohjustajaa. Toimii hyvin halpis-luomivärien kanssa. Pysyvyys on hyvä! Ei ihan UDPP:n luokkaa, mutta silti todella hyvä.

Vertailussa käyttämäni luomiväri. NYX Single Eyeshadow Matte Turquoise, joka on kirkkaan turkoosinen ja matta luomiväri. Kesälle kiva luomiväri. Pigmenttisyys ja pysyvyys hyvä.

NYXin silmämeikin pohjustajaa Suomessa myy www.pretty.fi. NYXiltä löytyy valkoisen pohjustajan lisäksi ihon värinen ja helmiäinen.

Urban Decayn pohjustajia ei saa Suomesta. Itse olen omani ostanut ulkomailta www.beautybay.comista.

Lumenea myy oikeastaan jokainen suurempi marketti ja kempparikauppa kautta maan.

Tulevaa kesää ajatellen silmämeikin pohjustaja on MUST -juttu, jos tahtoo, että luomivärit pysyvät kirkkaina ja ylipäänsä luomilla. ;D Kesällä on ihana käyttää värikkäitä luomivärejä, mutta ne eivät ole kivoja, jos luomivärit ovat muutaman tunnin päästä harmahtavina viivoina luomien vaoissa. Myös tulevan kesän häät, ylioppilasjuhlat, valmistujaiset, rippijuhlat jne. ovat aina koetoksia meikin pysymiselle.

Suosittelen jokaiselle, joka tykkää käyttää luomivärejä tai tykkäisi, jos ne pysyisivät luomilla.

Löytyykö blogini lukijoista ketään jolle silmämeikin pohjustaja on aivan uusi juttu? Uskaltaako kukaan tunnustaa, jos ei ole ennen kuullut ko. tuotteesta? 

X