Yleinen

Silmämeikinpohjustaja… tarvitseeko sellaista?

31.5.2011 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Halusin kirjoittaa silmämeikinpohjustajan olennaisesta osasta meikissä. Toisille tämä onkin itsestäänselvyys, toiset eivät omasta mielestään tarvitse ja toiset eivät edes tiedä ko. tuotteen olemassa olosta.

Teille jotka ette käytä pohjustajaa, niin huomaatteko monesti, että muutaman tunnin päästä meikkauksesta luomivärinne on menettänyt värinsä? Onko värit sekoittuneet toisiinsa ja näyttääkö luomivärit harmahtavalta sotkulta luomilla? Joudutteko siistimään päivän mittaan luomivärejänne luomivaoista ja luomen ”kurtuista”? Onko esim. työpäivän jälkeen kaikki luomivärit vaan kadonneet luomiltanne ja ne kiiltävät rasvaisen näköisinä? Syytättekö luomiväriä huonoksi, omia silmäluomia tai/ja ilmastoa? Etsittekö kaupoista hyvää luomiväriä joka pysyisi luomilla? Maksat karvaan hinnan kalliista merkkituotteesta ja toteat käytön jälkeen, että ei sekään pysynyt paljoa kauempaa hyvänä luomilla?

Entäpä sitten se meikkausvaihe? Eikö luomivärit meinaa tarttua ja joudut lisäämään monta kerrosta luomiväriä, jotta saisit tasaisen tuloksen ja jotain näkyviin? Variseeko luomiväriä paljon silmien alle? Entäs häivyttelyvaihe? Käykö niin, että siinä vaiheessa kaikki luomivärit häivyttyy pois luomilta ja siksi olet päättänyt jättää häivyttelyt tekemättä?

Mites on teillä jotka käytätte hyvää silmämeikinpohjustajaa? Onko teillä ko. ongelmia? Uskaltaisin väittää, että harvemmin. 😉

Silmämeikinpohjustajalla on yksi selkein tehtävä ja se on saada luomivärit pysymään luomella sen näköisenä, kuin olisivat vasta meikatut. Luomiväri ei karkaa luomivakoihin tai haihdu päivän aikana hyvän silmämeikin pohjustajan kanssa. Toinen tehtävä on saada luomivärien värit näkymään selkeämpinä ja kirkkaampina. On myös pohjustajia, jotka tekevät matta luomiväreistä helmiäismäisiä. Pohjustajia on monen merkkisiä ja laatuisia. Kaikki kalliit eivät välttämättä ole parhaimpia ja kaikki edullisemmat eivät ole välttämättä huonoja. 😉

Tässä kuvassa on minulta löytyvät silmämeikin pohjustajat. Vasemmalta lukien: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Sin, Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Original, Lumene Beauty Base ja NYX Eyeshadow Base White. Tuo Lumenen pohjustaja on vanha ja melkein lopussa. Pakkaus on muuttunut hopean harmaasta vaalean beigen väriseksi.

Tässä taas pohjustajat käsivarrellani samassa järjestyksessä vasemmalta lukien.

Sitten luomiväriä päälle. 😉 Levitin luomivärin aplikaattorilla koko matkalta käsivarrelleni ja kuten huomaatte, niin ne kohdat joissa ei ole minkäänlaista silmämeikin pohjustajaa ovat haaleampia.
UDPP SIN: tekee mattaluomiväreistä helmiäismäisiä. Voi käyttää ihan pelkästääkin luomella. Sopii paremmin rusehtavien sävyjen kanssa. Miinusta siitä, että on työläämpi häivytellä silmäluomelle, kuin ihan tavallinen ihon värinen pohjustaja.
UDPP ORG: ihon värinen ja helppo levittää luomelle. Aivan mahtava luomivärin pohjustaja! Luomiväri kestää ja kestää! 😉
LUMENE: ihon värinen. Aika paksuhko koostumus, kun putkilo on ollut vähän aikaa käytössä, jolloin levittäminen luomelle on hieman työläämpää. Luomivärin pysyvyys ja luomivärien pigmenttisyyden esiin saamisen kanssa ei ole kovin kaksinen tuote. On parempi kuin ei mitään, mutta ei mikään huippu pohjustaja.
NYX: valkoinen pohjustaja. Varovasti kannattaa laittaa, sillä pienikin määrä riittää! Hieman häivyttelyä ja tasoittelua joutuu tekemään levittäessä luomelle. Kirkastaa luomivärien värejä ja tällä tavoin saa monet värikkäät luomivärit näyttämään pigmenttisemmiltä, kuin mitä olisivat ilman pohjustajaa. Toimii hyvin halpis-luomivärien kanssa. Pysyvyys on hyvä! Ei ihan UDPP:n luokkaa, mutta silti todella hyvä.

Vertailussa käyttämäni luomiväri. NYX Single Eyeshadow Matte Turquoise, joka on kirkkaan turkoosinen ja matta luomiväri. Kesälle kiva luomiväri. Pigmenttisyys ja pysyvyys hyvä.

NYXin silmämeikin pohjustajaa Suomessa myy www.pretty.fi. NYXiltä löytyy valkoisen pohjustajan lisäksi ihon värinen ja helmiäinen.

Urban Decayn pohjustajia ei saa Suomesta. Itse olen omani ostanut ulkomailta www.beautybay.comista.

Lumenea myy oikeastaan jokainen suurempi marketti ja kempparikauppa kautta maan.

Tulevaa kesää ajatellen silmämeikin pohjustaja on MUST -juttu, jos tahtoo, että luomivärit pysyvät kirkkaina ja ylipäänsä luomilla. ;D Kesällä on ihana käyttää värikkäitä luomivärejä, mutta ne eivät ole kivoja, jos luomivärit ovat muutaman tunnin päästä harmahtavina viivoina luomien vaoissa. Myös tulevan kesän häät, ylioppilasjuhlat, valmistujaiset, rippijuhlat jne. ovat aina koetoksia meikin pysymiselle.

Suosittelen jokaiselle, joka tykkää käyttää luomivärejä tai tykkäisi, jos ne pysyisivät luomilla.

Löytyykö blogini lukijoista ketään jolle silmämeikin pohjustaja on aivan uusi juttu? Uskaltaako kukaan tunnustaa, jos ei ole ennen kuullut ko. tuotteesta? 

Kommentit (15)

Susanna: Lumenen taitaa olla ainut joka kaupasta löytyvä, mutta itse en vanno sen nimeen pahemmin. 🙁 Itseasiassa omat suosikit eivät löydy kaupoista, vaan netin kautta joutuu tilaamaan. 🙁

Mutta halvin ja joka kaupasta löytyvä taitaa olla Lumenen pohjustaja. Joskus tarjouksesta saa about 10 eurolla. 😉

Mä käytän pohjustajaa vain kahdessa tarkoituksessa – silloin, jos meikin pitää kestää aamusta aamuyöhön, ja silloin, kun teen kirkkaita meikkejä ja haluan sävyistä enemmän irti. Muuten mulla on onneksi ongelmattomat luomet – kaikki luomivärit pysyvät, eivät raidoitu, vaikka pohjustaisin vain meikkipohjalla. Mutta kyllä täytyy sanoa, että UDEPP ja Too Faced Shadow Insurance ovat tuoneet monesta väristä ihan uuden intensiteetin esiin, väri näyttää jopa samalta kuin napissa!

Sonia: itseasiassa minullakaan ei luomivärit raidoitu talviaikaan, mutta kesällä saattavat raidoittua. Minulla suurin syy pohjustajan käyttöön on samat kuin sinulla, mutta myös se, että voin olla huoleton luomivärien suhteen. 🙂 Tosin meikkipohjista ainoastaan vaahtomeikkivoide kesti luomilla, nestemäiset ja voidemaiset meikkipohjat saavat luomivärit karkaamaan jokaiseen vakoon. 😀

Eli semisti olen ongelma luomien kantaja, mutta ei kuitenkaan pahimmasta päästä. 😉

Mulla taitaa olla vielä vanhempi tuo Lumenen pohjustaja (vetelee kyllä ihan viimeisiä) sillä mun tuubi on valkoinen sinisellä tekstillä 😀 ostin varmaan kun olin joku 16v 😛

Mä joudun laittamaan tuplapohjustuksen, koska lurppaluomet ja rasvainen iho eivät ole hyvä yhdistelmä eli mulla on käytössä yleensä UDPP ja sen päälle MACin Painterly Paint Pot. Ja vielä usein NYXin Jumbo Pencil in Milk päälle niin jo pysyy 😀

En voisi edes kuvitella etten käyttäisi luomiväripohjustajaa silmämeikkiä tehdessä o_o. Kyllä sillä saa vaan niin kestävää ja siistiä jälkeä ja sävytkin toistuvat ihan eri tavalla :).

Duvessa: hei sehän on jo antiikki pohjustajaa! 😀
Huh, sullahan on melkoiset pohjat silmämeikin alla. 😀 Onneksi itselle riittää pelkkä pohjustaja. 😉 Mun ystävä omaa kanssa saman tyyppiset silmäluomet, kun sulla… voisinkin hänelle kokeilla noin jyrmyjä pohjustuksia joskus. Hän on kyllä ollut tyytyväinen pelkkään UDPP:iin.

Panda: olen miettiny tässä joskus, että miten tulin toimeen ilman kunnollista pohjustajaa? 😀 Vähän niinkun Flora margariini mainos… mitä me syötiin ennnen Floraa? ;D
Mulla ei niin pahasti karkaile luomiväri vakoihin, mutta se miten siistinä ne pysyy ja miten ne värit toistuu kauniimpina ja selkeempinä pohjustajalla. 🙂

Mulle pohjustaja on ihan ehdoton ja usein vaikka en edes laittaisi muuta silmämeikkiä kuin ripsiväriä laitan pohjustajan jokatapauksessa. Ihan sama onko kesä vai talvi niin luomet rasvoittuu parissa niin paljon, että luomiväri pakkautuu luomivakoon ja poimuihin. Olen tykkäillyt sekä UDPP:stä, että TFSI:stä. Lumenen pohjustaja (hopea sekä beige tuubi) ei mielestäni pidä meikkiä yhtä hyvin paikallaan kuin nuo kaksi muuta. Itsekin usein saatan laittaa vielä pohjustajan päälle juuri Painterlyä.

HeidiB: mä olen myös laittanu pohjustajaa, vaikka en olisi laittanu luomiväriä. 😀 Peittää hyvin silmäluomien verisuonia, punostusta jne.

Silmämeikinpohjustaja kyllä mullisti mun elämän! Tai ainakin meikkauksen. Oon ihan kuin joku uskoon tullut, mutta toivoisin oikeasti, että jokaisella, joka käyttää luomivärejä olisi myös hyvä silmämeikinpohjustaja. Kun muu on vain vähän turhaa tuherrusta, ellei sitten satu olemaan loistavat piirteet, joissa meikki ei kerta kaikkiaan liiku.

Mulle tärkeintä silmämeikinpohjustajassa on melkein värien vahvistaminen ja levittämisen ja häivyttämisen helpottuminen. Mutta on kyllä kiva myös, että silmämeikienpohjustajan kanssa ei tarvitse miettiä, että onkohan luomivärit nyt pitkän päivän jälkeen paikallaan, kun voi olla varma että ne kyllä ne pysyy. 🙂

On se kyllä jännä että tyypit ei osaa ostaa itselleen niitä pohjustajia vaan hamstraa kerta toisen jälkeen pelkkiä luomivärejä! Eihän taloakaan rakenneta ilman perustuksia.. 😀

Itse tykkään eniten pohjustaa meikkejäni macin paint pot:illa, make up storen eazy cover bluella tai reflex coverilla. Kaikki on tosi ihania, suosittele!

Pumpulipupu: tiedätkö, että minulla ihan sama juttu!!! 😀 Olen ollut kuin uskoon tullut, kun löysin hyviä pohjustajia. ;D Lumenen ostin monta vuotta sitten, mutta kuten jutussa sanoin, se ei ole kovin kaksinen tuote. 🙁 Hyvällä pohjustajalla on ja pysyy! Nii ja vaikka vähän hieroisikin silmäluomia, niin ei lähde luomivärit pois tai sotkeennu.

Jonna: Olitkin kommentoinut sillä välin kun vastasin Pumpulipupulle. 😀

Kiitos vinkistä Jonna. Tarvii testailla myös noitakin. 🙂

Perustukset ensiksi kuntoon, ennen kun sitä taloa rakennetaan. 😉 Hyvillä pohjilla onnistuu paremmin.

Mä käytän Lumenen silmämeikin pohjustusvoidetta päivittäin, oon huomannut, että se pitää meikin tosi hyvin paikoillaan lähes koko päivän. Etenkin kun käytän Macin geelimäistä rajausväriä, se pysyy täydellisesti koko päivän yllä kun alla on ohut kerros pohjustusvoidetta ja luomiväriä. Suosittelen, en pystyisi elää ilman! 🙂
-S

Stelliinou: monet, jotka käyttävät pohjustajaa sanovat etteivät pystyisi enää elää ilman pohjustajaa. 😀 Olen kanssa yksi heistä. 🙂

Mistäs näitä luomivärin pohjustajia muuten löytäisi? Ihan siis tämmösistä ”normaaleista” kaupoista kun netistä olen aika laiska tilaamaan ja toisaalta olisi mukava jos sitä pohjustajaa voisi testata, niin löytyisi sitten se sopiva merkki. Olen koittanut esim. Sokokselta koittaa etsiskellä mutta kaikki meikkivoidepurkit ja tuubit sun muut alkaa vaan vilistä silmissä niin tähän päivään mennessä en ole vielä onnistunut löytämään. 😀

Lisäksi olisi ihan jees jos hinta sopisi opiskelijabudjetille. Mitään kovin suuria vaatimuksia ei ole, kunhan vaan tosiaan värit pysyy silmillä niin se riittää.

Susanna: Lumenen taitaa olla ainut joka kaupasta löytyvä, mutta itse en vanno sen nimeen pahemmin. 🙁 Itseasiassa omat suosikit eivät löydy kaupoista, vaan netin kautta joutuu tilaamaan. 🙁

Mutta halvin ja joka kaupasta löytyvä taitaa olla Lumenen pohjustaja. Joskus tarjouksesta saa about 10 eurolla. 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *