Glitz & Glam

Silmäripset - nuo silmien kehykset

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Lähes jokainen nainen haluaisi pitkät, tuuheat ja kaarevat silmäripset. Niin minäkin! Pitkät ja kauniit ripset mielletään naiseuteen jo pikkutytöstä asti. Olen saanut oman tyttäreni myötä muistutuksen siitä miten olennaisena osana naiseutta kauniit silmäripset ovatkaan. Tyttäreni Milla ihmettelee, että miksi Paavo Pesusienellä on ripset, kun se on kuitenkin poika. Milla piirtää naispuolisille ripset, mutta miespuolisille hän ei piirrä. Muistan omasta lapsuudestani aivan saman. Piirtelin aina prinsessoille ripset, mutta prinssit olivat aina ripsettömiä. Jo pienestä asti me naiset miellämme ripset naiseuteen ja yleensä teini-iässä aloitamme pitkien ripsien tavoittelun. Ripset kehystävät silmiämme ja antavat sen särmän katseeseen. Ripsivärillä koemme aamuisin pienen virkistymisen, sillä pidemmät ja runsaammat ripset saavat silmämme näyttämään suuremmilta ja virkeämmiltä.

Minulle ripset ovat olleet aina tärkeintä ehostuksessa. En ole koskaan omistanut huisin pitkiä ripsiä, mutta ne riittivät minulle mitä minulla oli. Miksi sanamuoto oli? Raskaus vaikutti ripsiini ja olen menettänyt kaarevat, tuuheat ja ihan normaali mittaiset ripseni. Tarkkasilmäisimmät ovat varmasti huomanneet, että ripseni eivät ole entisellään enää. En nyt itkuun ole purskahtanut, mutta kyllä kirvelee tälläinen menetys. Huomasin viime syksynä, että ripseni ovat kärsineen oloiset. Luulin syyksi Sensai 38 -maskaran käyttöä, sillä käytin koko kesän ko. maskaraa sen luotettavuuden vuoksi. Luotin aina, että maskarani on siellä missä kuuluukin, eikä silmien alla. Haittana Sensai 38 -maskarassa on pois peseminen, sillä sen joutuu nyhtämään ripsiltä ja täten on ripsiä rasittavaa käyttää pidempiä aikoja jatkuvasti. Syksy muuttui talveksi ja ripseni eivät kuntoutuneet, vaan itseasiassa niiden kunto vain huononi. Ymmärsin sitten, että syy olikin raskaudessa ja hormoneissa.

Kaivoin vanhan meikkikuvan, jossa ripseni ovat vielä entisellään. Postaus jossa ko. silmämeikki esiintyy oli 23.2.2012, eli vuosi sitten ripseni näyttivät maskaran kanssa tältä.

Nyt ripseni näyttävät maskaran kanssa tältä. 🙁 Huikea ero vuodessa! Minulla on molemmissa kuvissa samaa maskaraa. Ostin joku aika sitten uudet maskarat, jotka ennen tekivät minulle tuuhean kauniit ripset, mutta nykyään niistäkään ei ole apua. Maskarat ”könttääntyvät” ripsilleni, enkä meinaa millään saada eroteltuja ripsiä. Olen hieman ripsikriisin kourissa ja alan kohta painua epätoivon puolelle. Toki voi olla mahdollista, että ripseni elpyvät, kun lopetan imetyksen, mutta siinäkin voi mennä aikaa.

Listataanpa välineitä, joilla luodaan pidempiä ja näyttävempiä silmäripsiä.

Maskara, eli ripsiväri

Kaikille tutuin ja perinteisin tapa on maskara. Maskaroita löytyy eri värisinä, pidentävinä, tuuheuttavina, taivuttavina, erottelevina ja kaikkia näitä erilaisilla yhdistelmillä.

Olen tehnyt blogini alkuaikoina vertailun muutaman ripsivärin kesken. Tästä pääset vanhaan postaukseeni.

Ripsientaivuttajat

Ripsientaivuttimia löytyy monenlaisia. Kuvassa näkyy minun kahdet taivuttimet, vaikka minulla on kolmannetkin, mutta en löytänyt niitä kuvaa varten. Ne näyttävät hieman pinseteiltä. Perinteiset taivuttimet näyttävät hieman saksilta. Niillä taivutetaan ripsiä ennen maskaran levittämistä, jolloin ripsille saadaan voimakkaampi taivutus. Mekaaninen taivutus pidemmän aikaa päivittäin voi heikentää ripsien kuntoa ja katkoa ripsiä. Minulle on tulossa legendaariset Shu Uemuran ripsientaivuttajat, jotka tilasin kaverini kanssa Englannista. Saa nähdä mitä tuumaan niistä. En ole koskaan harrastanut omien ripsien taivuttamista, koska tarvetta ei ole ollut, mutta asiakkaiden ja mallien ripsiä taivuttelen.

Minusta yksi parhaimpia taivuttimia tähän mennessä on ollut lämpötaivutin. Ripsitaivutin lämpenee ja sillä voi taivuttaa ripsiä maskaran levittämisen jälkeen. Maskaran vaha pehmenee lämmöstä ja taivuttimella painetaan ripsiä saman aikaisesti, jolloin ripset jäävät taivutettuun muotoon. Mahtava apuväline!

Tekoripset ja ripsitupsut

Tekoripsillä ja ripsitupsuilla saa luotua väliaikaisesti todella suuret, tuuheat tai erikoiset ripset. Ripsitupsut ovat kaikista luonnollisimmat, mutta tekoripsistäkin ja ripsinauhoista löytyy luonnollisia vaihtoehtoja. Ripsien liimaaminen vaatii hieman harjoittelua, mutta sen oppii kyllä. Ei ehkä käytännöllistä jokaiseen aamuun, mutta juhliin massiivisilla ripsillä saa kivan säväyksen. Tai sitten ihan vain muutama tupsu ulkonurkkiin antaa jo erilaisen vaikutelman.

Kuva: Sofia Virtanen

Ripsipidennykset, ripsipermanentti & ripsien kestovärjäys

Ripsien kestovärjäys antaa haluttua tummuutta ripsille, mutta ei pidennä, tuuhenna tai taivuta ripsiä. Ripset monesti näyttävät pidemmiltä ja runsaammilta, koska ripsi on tummempi tyvestä ripsen päähän asti.

Ripsipermanentilla saadaan kaarevat ripset 1-3 kuukaudeksi. Permanentti on ripsille hellävaraisempi tapa, kuin joka päiväinen mekaaninen taivutus taivuttimilla. Ripsipermanentti ja kestovärjätyt ripset ovat luonnollisen näköinen tapa saada pidempi kestoista ehostusta ripsille. Permanentti saatetaan tehdä myös ennen ripsipidennyksien laittoa.

Ripsipidennykset ovat tämän hetken suurin hitti ja kaiken aikaa yleisempää. Pidennyksissä omien ripsien joukkoon liimataan ripsikuituja, joita löytyy eri värisinä, paksuisina, pituisina ja eri kaarevuuksilla. Ripsipidennykset ovat huolettomat arjessa, mutta vaativat säännöllistä huoltoa. Olemme varmasti jokainen nähneet kauniita ja ei niin kauniita pidennyksiä. Olemme nähneet luonnollisia ja niitä kaikkea muuta, kuin luonnollisia pidennyksiä. On tekijän ammattitaidosta kiinni ripsien kauneus ja kestävyys.

Ripsiseerumit & -hoitoaineet

Seerumit nousivat suureen suosioon, mutta nyt niiden suosio on laskussa uutisoitujen vaarojen vuoksi. Ripsiseerumit voisi karkeasti jaotella kahteen ryhmään. Turvalliset, jotka eivät ole tehokkaita ja anna kunnollisia tuloksia ja sitten paljon keskustelua aiheuttaneita prostaglandiinijohdannaisia sisältäviä seerumeja, jotka antavat näkyviä tuloksia muutamassa viikossa. Ruotsissa on jo kielletty prostaglandiinijohdannaisien käyttö kosmetiikkatuotteissa ja Suomessakin asia taitaa olla jo vireillä. Aiheesta voi käydä lukemassa lisää täältä ja täältä.

Sain testiin tämän Mavalan Double-Lash -hoitoaineen. Hintaa sillä on siinä 10 euroa. Hinta on todella paljon vähemmän, kuin LiLash, Neu Lash tai RevitaLash -seerumeilla. En odottanut tältä hoitoaineelta taikatemppuja ripsilleni, mutta toivoin kovasti, että jos se olisi voinut hieman parantaa ripsieni huonoa kuntoa.

Mavalan Double-Lash -hoitoaine levitetään maskaraharjalla ripsiin harjaamalla. Aine on valkoista geelimäistä ja aluksi haju oli jäätävä. Joko haju haihtui tai totuin siihen, sillä enää tuoksu ei tunnu miltään. Harja on minusta aivan liian lyhyt. On hankalaa taivuttaa oma käsi pienen harjan kanssa saadakseen harjattua ainetta kaikkialle ripsiin tasaisesti. Onnistuu kuitenkin, mutta harja saisi olla pidempi.

Double-Lash -hoitoa käytetään iltaisin aina puhtaille ripsille ja kulmakarvoille. Itse harjasin kuukauden ajan joka ilta ripsille ja kulmakarvoille.

INCI-lista tuotteelle. Kiinnitin huomiota, että listan toisena (heti veden jälkeen) on suodatettua etanan eritettä, jota käytetään ihonhoidossa. En sitten tiedä miten sen tulisi toimia ripsille, mutta mitä ilmeisemmin etanan erite on hoitoaineen vaikuttavana aineena. Hieman pelkäsin Propylene Glycolin vaikutusta atooppiselle silmänympärysiholleni, mutta hoitoaine ei joudu juurikaan kosketuksiin ihon kanssa, joten en saanut ihottumaa ko. aineesta.

Katsotaan sitten ennen ja jälkeen -kuvia.

Ennen

Ripset ja kulmat edestä.

Jälkeen

Ripset ja kulmat edestä. En huomaa eroa ripsissä.

Ennen
Jälkeen

Huomasin, että kulmakarvani muuttuivat hieman tuuheamman oloisiksi. Ehkä karvat kasvoivat pidemmiksi. Haluan huomauttaa, että olen värjännyt kerran tuossa välissä kulmani, koska minun oli hieman pakko erään syyn vuoksi. Ennen -kuvat on kuvattu 2.2. ja jälkeen -kuvat 6.3. Kulmani värjäsin 15.2., eli siitä on kuitenkin muutama viikko aikaa.

Ennen
Jälkeen
Ennen

Jälkeen
Ennen

Jälkeen
Kuva 2 vuotta sitten

Tässä onkin hyvä laittaa vertailuun kuva ripsistäni 2 vuotta sitten. Näette hyvin mitä ne olivat ennen. Ripset olivat kivan mittaiset ja kaarevat luonnostaankin.

Valiettavasti Mavalan Double-Lash ei auttanut minua kuukaudessa, mutta kulmat näyttävät tuuheammilta. Huomasin, että kulmieni karvat ovat pidempiä, eli Double-Lash pidensi kulmieni karvojen ikää, jotta kasvavat hieman pidemmiksi ja täten kulmani näyttävät tuuheammilta. Koska kulmakarvat ovat kasvaneet pidemmiksi, niin taidan joutua käyttämään vahaa tai geeliä kulmilleni, jotta pysyvät ojennuksessa.

En kuitenkaan sano, että Double-Lash olisi tehnyt hurjaa karvan kasvua kulmilleni, enkä edes odottanutkaan. Silti olen iloinen, että jotain sain hoitoaineen käytöstä, etten turhaan joka ilta sukinut ainetta kulmille ja ripsille. Toivoin, että olisin saanut ripsilleni edes hieman pituutta takaisin, mutta tämä kuukauden käyttö ei sitä tuonut. Sitä en voi tietää toimisiko jollakin toisella, sillä itselläni ripsien huonokuntoisuus johtuu hormooneistani, joten pelkällä hoitoaineella ei ripsiä takaisin saada.

Kyselin teiltä oletteko tyytyväisiä ripsiinne? Positiivisesti yllätyin siitä kuinka moni teistä on tyytyväinen ripsiinsä.

Vastasitte näin:

Olen. Minulla on tarpeeksi pitkät, tuuheat ja/tai kaarevat ripset. 49 (32%)
No jaa… voisihan ne olla pidemmät ja tuuheammat. 76 (50%)
En! Ripseni ovat aivan olemattomat. 21 (13%)
Olen nykyään. Ripseni ovat seerumin ansiota. 1 (0%)
Minulla on ripsipidennykset. 5 (3%)

Olen kateellinen teille 49 vastaajalle. Yllätyin, että ripsiseerumin vuoksi pitkät ripset on saanut vain yksi ja pidennyksien pieni määrä yllätti minut. Petyin, kun seerumia käyttäneitä ei ollut kuin yksi. Sillä olen kovasti yrittänyt etsiä netin syövereistä ripsiseerumia joka toimii, mutta ei sisältäisi prostaglandiinijohdannaisia. Olen löytänyt sellaisen kuin Enormous Lash, jota väitetään vapaaksi prostaglandiinijohdannaisista. Tulokset eivät näy hetkessä, mutta muutaman kuukauden kuluessa tulokset ovat samat, kuin Neu Lashilla, RevitaLashilla ja LiLashilla, jotka valitettavasti sisältävät prostaglandiinijohdannaisia. Pakko myöntää, että hieman epätoivoinen olen ja tästä syystä etsin tuotetta, jolla saisin ripseni takaisin. Minulle riittäisi se, että saisin niiden vanhan pituuden, tuuheuden ja kaarevuuden takaisin. En paljoa kuitenkaan pyytäisi, joten olisikohan se mahdollista? En halua laitattaa ripsipidennyksiä, sillä se on liian kallista ja koen, että niiden kanssa eläminen on vaikeaa, koska niitä täytyy varoa. Olen kova hieromaan silmiäni iltaisin, nukun mahallani ja käyn saunassa. Minulla räpsyttimet eivät kauaa kestäisi.

Kuten tuossa jo mainitsin, niin petyin, kun seerumin avulla pitkät ripset on saavuttanut vain yksi. Olisin niin kovin tahtonut kuulla mitä seerumia käytätte ja pelkäättekö seerumien aiheuttamia riskejä? Onko kenelläkään tietoa tai kokemusta Enormous Lash -seerumista? Kaikki mitä tiedätte, niin kertokaa minulle. 🙂

Huomenna postaus Glitz & Glamin 2-vuotisarvonnan voittajasta. Kiteytän hieman saamiani vastauksia siitä mikä on Glitz & Glamissa parasta. 😉 Joten huomiseen!

X