Glitz & Glam

Tutorial: musta silmämeikki vaihe vaiheelta

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tämä on ensimmäinen tutorialini, joten toivottavasti onnistun havainnollistamaan ihan perus mustan silmämeikin teon banaanivarjostuksella. Silmämeikin tekoon on ohjeita yhtä monta kuin on tekijöitäkin, mutta yksikään niistä ei ole mitenkään väärä. Jokaisella on omat tapansa ja tekniikkansa. 😉 Minun tutorialissa on ehkä helpoin tapa aloittelijalle, sillä moni kokeneempi meikkaaja tekee hieman toisella tapaa, mutta tässä onkin ajatuksena opastus aloittelijalle/taitamattomalle. Itsekin teen itselleni monesti vähän toisella tapaa, mutta toisia meikatessa käytän tätä tapaa, koska on helpompi lisätä tarvittaessa mustaa/tummuutta, kuin ottaa sitä pois. 😉 Ihan niinkuin ruoanlaitossa suolan kanssa.

Meikki valmiina… eli miten olen tehnyt silmämeikkini? *pahoittelen tuota rumaa kynttäni, joka on katkennut ja kynsilakkakin repsottaa kärjestä ;D*

Olen levittänyt meikkivoiteen, valokynän ja yms. peiteaineet. Kulmat on muotoiltu kynällä ja väritetty kulmavärillä valmiiksi.
Käytän tällä kertaa NYXin valkoista silmämeikinpohjustajaa, jonka levitän sormin yläluomelle.

Alaluomelle ripsirajaan levitän siveltimellä, koska sillä tavoin saa tarkemman alueen pohjustettua.

Silmä valmiiksi pohjustettuna. Pohjustus on tärkeä luomivärien pysyvyyden ja pigmenttisyyden vuoksi. Tässä vaiheessa voi laittaa silmien alle puuterijarrut, jotta luomivärit (erityisesti musta) karistessaan ei sotke meikkipohjaa. Minä en laittanut, koska käytin silmämeikinpohjustajaa ja lisäsin pikkuhiljaa mustaa luomille. Puuterijarruhan on paksu irtopuuteri kerros silmän alla. Kun luomivärit on laitettu ja häivytelty, niin poistetaan puuterit ja varisseet luomivärit suurella siveltimella pois. Esimerkiksi vaikka puuteri- tai poskipunasiveltimellä. Näin ei silmien alusta, posket ja nenä sotkeennu luomiväristä.

Käytän tässä meikissä NYXin Smokey Look Kit -palettia, joka sisältää mustaa, harmaata, hopeaa ja vaaleaa eri sävyissä.

Aloitan helmiäisvalkoisella…

… ja levitän sitä siveltimellä silmäluomen sisänurkkaan. Tähän voi käyttää myös aplikaattoria jos haluaa.

Levitän vaaleaa myös sisänurkkaan ja alaluomen sisänurkkaan.

Häivyttelen tässä vaiheessa jo vähäisen.

Laitan myös kulmaluulle helmiäisvalkoista.

Seuraavaksi levitän hopean harmaata.

Levitän siveltimellä, mutta tämänkin voi tehdä aplikaattorilla, jos haluaa.

Levitän hopeista ulkonurkkaan ja sieltä kohti liikkuvan luomen keskustaa.

Sen jälkeen laitan hopeista ulkonurkan luomivakoon ja liikutan sivellintä ulkokulmasta sisäkulmaa kohti luomivakoa pitkin.

Seuraavaksi valitsen pienen siveltimen, tähänkin käy pieni aplikaattori. Otan mustaa luomiväriä ja…

… laitan mustan luomivärin ulkonurkan luomivakoon.

Levittelen mustaa hieman, kuten kuvassa.

Sitten aloitan häivyttelyn, joka onnistuu parhaiten hyvällä häivytyssiveltimellä. Liikutan sivellintä ulkonurkasta sisänurkkaa kohti luomivakoa pitkin.

Häivyttelen mustaa ”leviämään” banaanivarjostukseksi luomivakoon ulkonurkasta sisänurkkaa kohti ja toisin päin. Teen edes takaista liikettä luomivakoa pitkin.

Jonka jälkeen näyttää tältä.

Sitten aloitan mustan rajan häivyttelyn kulmaluun alapuolelta. Käytän pyörivää liikettä tai edes takaista liikettä rajaa pitkin. Häivyttelyyn voi käyttää apuna samaa valkoista helmiäisluomiväriä mitä kulmaluulla oli jo valmiiksi.

Lisään pikkusiveltimellä mustaa luomivaon ulkonurkkaan antamaan syvyyttä katseeseen.

Rajaan alaluonta mustalla luomivärillä aivan alaripsien tyveen.

Rajaus päättyy iiriksen reunaan.

Jatkan rajausta hopealla luomivärillä alaluonta pitkin sisänurkkaan.

Häivyttelen alarajauksia hieman, jotta värit liukuisivat toisiinsa.

Otan siveltimeen helmiäisluomiväriä, joka on ihonväristä, nudea.

Häivyttelen sillä hieman sisäkulman rajoja.

Tehdään yläluomelle rajaus mustalla eyelinerilla, geelilinerilla tai ”kakkulinerilla” ja lisätään ripsiväri.
Alaluomelle voi laittaa sisärajauksen mustalla kajal-kynällä antamaan katseeseen syvyyttä.

Valmis!

Nyt olisi huisin mukavaa ja kivaa kuulla mielipiteitänne tutorialistani. 🙂 Oliko selkeä ja oliko mitään apua omassa meikkauksessa? Mitä voisin parantaa seuraavaan tutorialiini?
Testasin tässä meikissä ensimmäistä kertaa NYXin Smokey Look -palettia. 😉 Luomivärit ovat kauniita väriltään ja helppoja levittää. Eivät varise ollenkaan, eivätkä ole jauhoisia. Levittyvät helposti luomelle ja ovat pigmenttisiä. Itse pidän NYXin meikeistä niiden hinta-laatusuhteen vuoksi. Ovat edullisia, mutta silti laadukkaita!
NYXin paletteja ja muita NYXin meikkejä myy Suomessa www.pretty.fi. Hintaa paletilla on 15,90 €, eli ei juurikaan mitään. 😉 Teen lähiaikoina samalla paletilla tutorialin myös smoky meikkiin. 😉
X