Havaintoja parisuhteesta

Jokainen leikkausten johdosta viimeisenkin toivon menettävä on suuri tragedia

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Nuori aikuinen, siinä noin kahdenkymmenen. Hävinnyt viranomaisilta. Vahvasti syrjäytynyt ja syrjäytymisvaarassa oleva. Lähes kaikki heistä kokeneet synkän lapsuuden. Eräs heistä nähnyt viisivuotiaana äitinsä tekevän itsemurhan hänen läsnäolleessaan.

Heitä yrittää löytää ja auttaa nuorisotyö. Monessa kaupungissa toimiva etsivä nuorisotyö. He auttavat käsi kädessä nuorta ensin täyttämään lomakkeita jotta nuori pääsee työttömäksi työnhakijaksi. Häntä autetaan jaloilleen, jotta hän selviää arjen velvollisuudesta. Askel kerrallaan kohti yhteiskuntaa. Niitä askeleita ei voi ottaa kahta kerrallaan, koska yhdessäkin on jo ottamista.

Arvokasta työtä. Yrittää saattaa kovia kokeneita ihmisyksilöitä jaloilleen ja sitä kautta kiinni yhteiskuntaan.

Ei ole arvokasta jos kysyy istuvalta hallitukselta. Nuorisotyöstä ja etenkin etsivästä nuorisotyötä leikataan tämän hallituksen toimesta. Vastaava ministeri oli aivan pihalla puhuessa palvelusta josta on leikkaamassa. Hän ei edes tiedä että mistä leikkaa.

Mitä hallitus tarjoaa tilalle. Sloganeita että työ on parasta sosiaaliturvaa. Kaikilla meillä on tasavertainen mahdollisuus menestyä. Se on ihmisen omasta viitseliäisyydestä kiinni.

Jäätä. Jäätä. Jäätä. Kylmyyttä. Kylmyyttä. Empatiakyvyttömyyttä.

Mitä pahimmillaan käy. Syrjäytymisvaarassa oleva nuori syrjäytyy lopullisesti. Menettää viimeisenkin avun ja mahdollisuuden, jossa häntä pehmeillä keinoilla autettaisiin.

Puhun jälleen sydämmettömän laskukonehallituksen kielellä. Jokainen syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle miljoonan vuodessa.

Lopuksi puhun ihmisten kielellä. Jokainen leikkausten johdosta viimeisenkin toivon menettävä on suuri tragedia.

X