Havaintoja parisuhteesta

”Meillä on yhdessä hauskaa ja olemme päättäneet, että sitten kun ei enää ole, niin eroamme”

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Oma tarinani Tinderistä on kaunis. Niin sanottu kerrasta maaliin.

Menin Tinderiin vitsillä. Toiseksi saadakseni seksiä. Sain mitä halusin jo ensimmäisellä tapaamisella.

Kiinnitin huomiota miehen persoonalliseen otteeseen. Hänen profiilikuvassaan oli huumoria. Ei mitään heh heh junttihuumoria, vaan ripaus nerokasta itseironiaa.

Lopulta hänen tapansa kirjoittaa vei minulta jalat alta. Hän ei yrittänyt iskeä minua sanoillaan, vaan kirjoitti ihanan humoristisesti ja soljuvasti. Olin myyty. En parisuhteeseen, vaan tapaamiseen ja seksisuhteeseen.

Oli viileä talvi-ilta. Hän pyysi minua pukeutumaan lämpimästi. Hän vei minut erääseen kaupungin puistoon. Mitä me siellä teimme, kylmänä talvi-iltana?

Lumienkeleitä, jälkiä lumeen  Hänellä oli mukanaan kynttilä, jonka hän laittoi lumen keskelle palamaan. Sen jälkeen hän avasi punaviinipullon ja joimme lasilliset kaupungin valoja katsellen ja juotuamme menimme läheiseen pubiin nojaamaan toisiimme. Sain häneltä seksiä sinä yönä. Hän sai minulta.

Tuosta kaikesta on puolitoista vuotta aikaa. Tuo aika on ollut kivaa yhdessä. Emme suunnittele tulevaa, emme aio muuttaa yhteen, meillä on lupa halutessamme koskettaa myös muita. Minä en ole halunnut. Hänestä en tiedä. En ole kysynyt.

Vietämme kauniita iltoja keskenämme. Katsomme sylitystin elokuvia. Hän oli minulle korona-ajan syli ja kosketus. Minä olin hänelle.

Meillä on hauskaa yhdessä. Meillä on hauskaa seksissä. Me teemme hauskoja asioita. Viimeksi viime viikolla soudimme saareen ja rakastelimme kesäillassa.

Meillä ei ole suunnitelmia. Me emme ole luvanneet toisillemme loppuelämää. Me olemme hetki kerrallaan. Ehkä siksi tämä on ollut niin helppoa ja luontevaa. Olemme päättäneet, että sitten kun meillä ei ole enää hauskaa keskenämme, niin sitten eroamme. Sillä miksi jatkaa mitään sellaista, jossa ei ole enää hyvä olla?

Me emme elä parisuhteessa, me elämme hauskassa rakkaussuhteessa. Jos se loppuu huomenna, niin sitten sen loppuu. Olemme saaneet kokea enemmän kuin moni viidessäkymmenessä vuodessa.

Tänään on hyvä. Tinder oli meille hyvä.”

Lue myös

X