Havaintoja parisuhteesta

Miehet jotka vihaavat naisia

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Ensin tapahtui seuraavaa:

Julkisuudesta tuttu nainen kirjoitti koomikkopiireissä tapahtuneesta seksuaalisesta häirinnästä. Hän kertoi muun muassa siitä, että hänen haarojaan oli kuorittu ja häntä oli suudeltu ilman lupaa.

Tämän jälkeen häirinnästä kertonut nainen alkoi saada sadottain seuraavan kaltaisia kommentteja:

Tässä toinen esimerkki lukuisista vastaavista:

Vielä kolmas esimerkki:

Naisvihan ja rasismin on sanottu kulkevan usein käsi kädessä. Olen varma siitä, että jos julkisuuteen olisi tullut tapaus, jossa olisi kerrottu maahanmuuttajan häiriköineen seksuaalisesti naispuolisia henkilöitä, niin samat itsetunto-ongelmaiset öykkärit olisivat tulleet rasisminsa kanssa esille.

Liian moni nainen jättää kertomatta seksuaalisesta häirinnästä. Kun lukee siitä kertovien saamaa vihakommentointia, niin en ihmettele, että miksi. Ei riitä, että on kokenut häirintää, koska siitä kertomalla joutuu vielä uudestaan vihan kohteeksi. Helpommalla pääsee olemalla hiljaa.

Hämmentävää kyllä, vihaa ei tässäkään kylvänneet vain miehet. Esimerkkinä mainittakoon kommentti, joka sai olla aivan liian pitkään esillä ennen kuin se poistettiin. Siinä jo varttuneeseen ikään kasvanut nainen kommentoi seksuaalisesta häirinnästä kertoneelle näinkin kauniisti: ”Huoralla on tapana saada huoran kohtelu”.

Viimeinen vuosi on ollut monelle naisvihasta kärsivälle miehelle ja naisemme vaikea vuosi. Tuntuu olevan aivan liian hankala asia hyväksyttäväksi se, että meillä on hallitus, joka koostuu pääosin naisista. Asioista ja politiikasta voi ja pitääkin olla erilaisia näkökulmia, mutta kommentointi on monin paikoin ollut silkkaa seksististä tai misogynista tytöttelyä.

Moni selittää vihaa sillä, että ihmiset voivat pahoin. Ikään kuin se antaisi luvan kusipäisyydelle. Varmasti osa ihmisistä voi myös pahoin, mutta jos ei sen vuoksi pysty olemaan solvaamatta ihmisiä, niin pysykää vittu poissa sosiaalisesta mediasta ja laittakaa itsenne kuntoon.

Loppuun vielä todettakoon, että pelko ei saa olla syy hiljaisuuteen. Häirintää tai vihaa kokeneet tulkaa kaikki esille. Vaikka saatte sen johdosta lisää vihaa päällenne, niin ette te silti yksin jää.

Avoimuus lisää avoimuutta.

 

 

 

Lue myös

X