Havaintoja parisuhteesta

”Olen paljon onnellisempi epäsiistin tiskipöydän ja pyykkivuoren seurassa”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Blogissasi on paljon tarinoita vaimoista ja äideistä, jotka ovat kuin piikoja. Tässä on varmasti tässä on paljon totuutta, mutta kuinkakohan monessa kodissa nämä asiat on aidosti ja selvästi sovittu?

Tällä tarkoitan sitä että mies ei ole sanonut ”joo joo” tai ”kyllä kulta”, kun asioista on puhuttu. Mies kun yrittää pitää rauhan maassa, kun ei vastusta näitä asioita. Mutta samalla alkaa jo kaivamaan omaa kuoppaansa.

Tai että kun asioista on puhuttu niin nainen on kyennyt oikeasti keskustelemaan ja laskemaan luomaansa täydellisyyden odotusarvoa. Itsehän he sen lopulta luovat, kun eivät laita rajoja ulkoa tuleville paineille. En usko että kovin monessa parisuhteessa tätä on tehty. Olen terapiasukupolvea ja en ole tavannut yhtäkään tälläistä parisuhdetta. 

Yleisin skenaario parisuhteissa on ollut että nainen kertoo miten hommat hoidetaan ja millä tasolla. Sen jälkeen mies yrittää päästää näihin tavoitteisiin, jotta parisuhteen rauha pysyy maassa ja seksielämä elossa. Ajansaatossa sitten molemmat väsyvät tähän ja ero on allekirjoitusta vaille valmis. 

Todennäköinen syy miksi tähän päädytään on ymmärtämättömyys, kyvyttömyys tarkkaan sopia yhteenmuuton huumassa asioista sekä kyvyttömyys kyseenalaistaa omia ajatusmalleja. Näistä asioista ei voi todennäköisesti syyttää vaan yhtä osapuolta, vaan peiliin katsomisen paikka olisi molemmilla. Olin tällaisessa parisuhteessa ja tiedän itse mitä tein väärin. Tiedätkö sinä mitä olet tehnyt väärin?

Olen paljon onnellisempi epäsiistin tiskipöydän ja pyykkivuoren seurassa. Vaikka näin onkin niin mitään pahaa ei ole tapahtunut.”

X