Havaintoja parisuhteesta

Sananvapaus, mutta vain meille

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Vantaan kaupungin kulttuurijohtaja teki päätöksen, että kaupungin kirjastosta poistetaan ilmaislehti Voima. Päätös tuli erään perussuomalaisen poliitikon närkästyksestä ja valituksesta. Voima tunnetaan muun muassa siitä, että se on vahvasti ihmisoikeuksien puolella.

Se, että perussuomalaista poliitikkoa närästää lehti, joka ottaa voimakkaasti kantaa ihmisoikeuksien puolesta ei yllätä. Ei vaikka puolue onkin omien sanojensa mukaan profiloitunut sananvapauden voimakkaana puolestapuhujana. Perussuomalainen sananvapaus kun tarkoittaa sitä, että heillä on vapaus sanoa, mutta siihen se vapaus sitten loppuukin. Se mikä yllättää, että Vantaan kaupunki lähti toteuttamaan perussuomalaista sensuuria sitä vastoin yllättää ja pelottaa. Miten suhtaudutaan seuraavaan valitukseen? Mikä lehti tai instanssi on seuraavana sensuurin kourissa?

Vaikka tämä on sinänsä pieni uutinen, niin tapahtuneen merkitysarvo on mittava. Alammeko tästä eteenpäin siistimään kaupunkien julkisivua perussuomalaisen ärtymyksen mukaan? Haluaisin todella kuulla päätöksen perusteet ja että mitä seuraavana tapahtuu?

Vuosi on ollut hyvin pelottava median vapauden suhteen Suomessa. Kesällä toimittajia vastaan hyökättiin parinkin hallituspuolueen jäsenten voimalla. Itse asiassa, hallituksen eräs ministereistä käy yhä yhden miehen sotaa Helsingin Sanomia vastaan. Edes ministerin pesti ei estä häntä hyökkäämästä lehteä vastaan. Viimeksi viime viikolla. Täysin poikkeuksellista toimintaa Suomen poliittisen historian aikana. Tähän kun ynnää perussuomalaisten inhon Yleä kohtaan ja toiveen Ylen suitsimisesta niin voisiko pian olla isomman keskustelun aika?

Suuri toivomus on, että Vantaan kaupungin päätös toteuttaa perussuomalaista unelmaa sensuurin muodossa jää yksittäistapaukseksi. Muutoin vallan kolmijako alkaa murentua vielä nopeammalla aikataululla.

X