Havaintoja parisuhteesta

”Syy naisen haluttomuuteen voi kuitenkin olla myös ”kyllästymisessä” samaan kumppaniin”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Naisen haluttomuus voi johtua siitä, että puoliso ei vain enää syystä tai toisesta sytytä samalla tavoin kuin joskus aiemmin. Kyse ei välttämättä ole vaihdevuosista johtuvista syistä (ei koske pelkästään vaihdevuosi-ikäisiä) sitoutumisvaikeuksista (ei pettämishistoriaa) tai toisen muuttumisesta vastenmieliseksi, vaan yksinkertaisesti jonkinlaisesta liiallisesta tuttuudesta, siis uutuudenviehätyksen puutteesta, ja seksuaalisen vetovoiman katoamisesta.

Tästä on tutkimuksiakin, mutta niiden luotettavuudesta on vaikea mennä sanomaan mitään. Niiden mukaan joillekin naisille on tyypillistä kadottaa seksuaalinen halu samaa partneria kohtaan n. 4-7 vuodessa. Toisten tutkimusten mukaan naisilla vain on niukemmat seksuaaliset halut kuin miehillä, joten halut eivät kohtaa. Syy naisen haluttomuuteen voi kuitenkin olla myös ”kyllästymisessä” samaan kumppaniin.

Tämä on varmasti tabu aiheena. Naisen ei pitäisi olla seksuaalisesti aktiivinen ”muihin suuntiin”. Vaan miksipä nainen lopultakaan poikkeaisi miehestä tässä(kään) asiassa. Eikä koskaan voi yleistää niin, että ”kaikki miehet” sitä tai tätä tai ”kaikki naiset” sitä tai tätä.
Miten kukin sitten ongelman ratkaisee, on kiinni yksilöistä ja pariskunnista. Yksi päätyy eroon, toinen löytää keinot palauttaa kipinä suhteeseen tavalla tai toisella.”

X