Havaintoja parisuhteesta

Lapsi, jota äiti ei rakastanut

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Naisen tarina äidistään ja ulkopuolelle jäämisestä.

”Oli perhe 80-luvulla; isä, äiti, poika ja tytär. Isä kärsi alkoholismista ja äiti oli uhrautuva marttyyri. Tytär oli isänsä suuresti rakastama ja äitinsä sietämä. Poikaa äiti rakasti ja isä myös. Sitten tuli toinen tytär, ero ja muutto kauas erilleen.

Oli perhe 90-luvulla; äiti, poika ja kaksi tytärtä. Isä asui kaukana ja vanhemmat lapset vierailivat välillä isänsä luona. Äiti, tuo uhrautuva marttyyri, pääsi nyt näyttämään todelliset tunteensa ja kohdisti välinpitämättömyytensä ja katkeruutensa vanhempaan tyttäreen. Poikaa ja nuorempaa tytärtä äiti rakasti syvästi ja kertoi heille rakkaudestaan. Vanhempi tytär muistutti äitiä isästään ja sai täten osakseen tukahdutetun katkeruuden. Alkoholismi vei isän mennessään ja suuresti suremaan jäi vanhempi tytär. Ainoa rakkauden lähde oli poissa.

Tuli 2000-luku ja vanhempi tytär suoritti elämäänsä ja yritti saada äitinsä hyväksynnän. Tytär lähti pois äitinsä luota opiskelemaan ja romahti.

Tänä päivänä äidillä menee hyvin, pojalla menee hyvin, nuoremmalla tyttärellä menee hyvin, mutta vanhempi tytär sairastaa vakavaa psyykkistä sairautta, eikä tahdo nähdä äitiään.

Katkeruus on kavalin myrkky kaikista”

Lue myös

X