Julkkikset

Maria Ylipään huikea muodonmuutos hiusikoniksi – muistatko kaikki nämä Marian tukkatyylit?

Maria Ylipään, 37, tyylin kulmakiveksi on muodostunut vuosien saatossa lyhyet hiukset, jotka sopivat hänelle kuin nakutettu. Aiemmin Marialla oli pitkät, kiharat hiukset – eikä häntä meinaa tunnistaa vanhoista kuvista.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Om-Arkisto

Maria Ylipään hiukset ovat aina upeat.

Maria Ylipään, 37, tyylin kulmakiveksi on muodostunut vuosien saatossa lyhyet hiukset, jotka sopivat hänelle kuin nakutettu. Aiemmin Marialla oli pitkät, kiharat hiukset – eikä häntä meinaa tunnistaa vanhoista kuvista.

Näyttelijä Maria Ylipään hiukset ovat kiehtova esimerkki siitä, kuinka hiusmalli voi vaikuttaa ihmisen koko olemukseen.

Baby Jane -elokuvan pääosassa nähtävä Maria on niitä onnekkaita, joille sopii lyhyet hiukset niin kadehdittavan hyvin, että tekisi mieli varata itsekin aika kampaajalle.

Kaivoimme myös kuva-arkistojamme, ja löysimme ihanan nostalgisia kuvia jopa 15 vuoden takaa. Olisitko tunnistanut Marian näistä kuvista?

Nuori Maria Ylipää ja luonnollinen look

Maria Ylipään hiukset olivat vielä vuonna 2004 hyvin tavallisest. Vieressä Mikko Leppilampi
Läpimurto. Vuonna 2004 Maria Ylipää ja Mikko Leppilampi näyttelivät pääosia elokuvassa Keisarikunta. Romanttisen elokuvan tapahtumat sijoittuivat 1950-luvun Kotkaan. Maria Ylipään hiukset olivat tuolloin vielä hyvin tavalliset.

Maria Ylipää halusi teininä olla kaikessa täydellinen. Hän menestyi koulussa ja harrastuksissa. Hän oli omien sanojensa mukaan hyvin päämäärätietoinen, ahkera ja perfektionismiin taipuva tyttö.

”Nuorena ulkonäöltäni olin pikemminkin poikatyttö kuin ballerina-prinsessa. Käytin kirpparivaatteita, ja yläasteella minulla oli lyhyt tukka, jonka värjäsin milloin minkäkin väriseksi”, Maria kertoi Annan haastattelussa 2015.

Maria Ylipään hiukset vuonna 2004
Maria Ylipään hiukset ovat luonnostaan luonnonkiharat. Maria on kuvassa 22-vuotiaana, vuonna 2004.
Maria Ylipään hiukset vuonna 2005 | NÄYTTELIJÄT MARIA YLIPÄÄ JA EEVA VILKKUMAA SPIN-MUSIKAALISSA, 9/2005 © KARI SANTALA/KUVARYHMÄ
Kukas se siinä! Vuonna 2005 Maria Ylipää esiintyi Svenska Teaternin Spin-musikaalissa.

Maria Ylipään muodonmuutos – lyhyet hiukset muuttivat koko lookin

Maria Ylipään hiukset lyhentyivät vuonna 2010.
Maria Ylipään uusi look! Vuonna 2010 kampauksessa oli sivusiilin vivahteita.

Maria kertoi Seura-lehden haastattelussa vuonna 2017 rakastavansa lyhyttä hiusmalliaan.

”Tunnen itseni kotoiseksi näin. Lyhyiden hiusten kanssa voin leikitellä, olla äärimmäisen naisellinen tai tosi maskuliininen.”

Maria Ylipään hiukset: Maria Ylipää Linnan juhlissa 2012.
Maria Ylipää edusti puolisonsa muusikko Matti Pentikäisen kanssa Linnan juhlissa 2012.

Vuonna 2012 Linnan juhliin osallistunut Maria Ylipää nostettiin yhdeksi illan näyttävimmistä naisista. Hän edusti tuolloin Hanna Sarénin punaisessa iltapuvussa. Annan lukijat ylistivät Ylipään lookia – kampausta myöten.

Maria Ylipään hiukset. Näyttelijä Maria Ylipää. Kultainen Venla -gaala Kansallisoopperan Alminsalissa 13.1.2017.
Maria kokeili nuorempana erilaisia hiusvärejä, mutta oma, ruskea väri on pysynyt pitkälti koko uran ajan. Vuonna 2017 hänellä nähtiin hetken verran vaaleampi kuontalo. Kuva Kultainen Venla -gaalasta.

Maria nähdään kevään ajan Svenska Teaternin Chess-musikaalissa. Hän on mukana myös kotimaisessa rikossarjassa Aallonmurtaja ja tähdittää Baby Jane -elokuvaa butch-kuningatar Pikinä.

Maria Ylipään hiukset – kumpi look sopii paremmin?

Tältä näytti, kun Maria Ylipää osallistui Anna-lehden nro 10/2019 kansikuvauksiin

X