Ruokalista viikolle 51
Joulu on jo ovella! Viikolla kokataan vielä nopeita arkisia herkkuja ja viikonloppuna alkaa herkuttelu jouluisilla ruoilla.
Maanantai
Lämmin punajuurisalaatti
Kuori ja lohko punasipulit sekä punajuuret. Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa.
Tiistai
Pehmeä kesäkurpitsakeitto
Valmista ensin parmesaanilastut. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi ja nosta neljään kasaan leivinpaperoidun uunipellille.
Keskiviikko
Lohi-pastavuoka
Keitä pasta, kuori ja pilko sipuli ja kuullota öljytyllä pannulla, lisää tomaattimurska ja mausteet.
Torstai
Pekonipannarit
Ohukaisten paistaminen on olennainen osa monien retkiperinnettä, mutta harvoin lättyjä nautitaan muutoin kuin hillon tai sokerin kera.
Perjantai
Grillattu poro ja tumma karpalokastike
Grillattu poron ulkofilee maistuu karpalokastikkeen kanssa.
Lauantai
Peuran paisti, juureslastuja ja punaviiniglögikastiketta
Murea, joulun makujen maustama peuran paisti haastaa perinteisen joulukinkun.
Sunnuntai
Paahdettu ankanrinta
Tarjoile ankanrinta karamelliperunoiden ja lakkakastikkeen kera.
Katso myös jouluaaton menu ehdotuksemme, sekä viinisuositukset kalalle ja lihalle.
Kuvat: Colourbox, reseptikuvat SKOY
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous