Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Parsaa, mac and cheese ja muut viikon suosikit

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Raastettu parapähkinä kruunaa klassisen lohturuokan, amerikkalaisen mac'n'cheese-vuoan.

Tällä viikolla herkutellaan parsalla, nostetaan uuniin herkullinen juusto-makaronivuoka ja kootaan trendikäs ruoka kulhoon. Aasialaismausteisen parsa-lohivokin, mac and cheesen ja sisäfilee-poken sekä muiden viikon suosikkiruokien ohjeet löydät viikon ruokalistalta.

avokado-hernerisotto

Maanantai

Avokado-hernerisotto

Helppo

30-60 min

Rouheisesta riisi-viljaseoksesta valmistettu avokado-hernerisotto ei ole täysin oikeaoppinen risotto, mutta hyvän makuinen ja valmistuu ilman turhia kikkailuja sekä jatkuvaa hämmentämistä. Siksi se sopii täydellisesti tuomaan voimia alkavaan viikkoon.

Ohje: Avokado-hernerisotto

thaikasviksia ja seesamilohta

Tiistai

Thaikasviksia ja seesamilohta

Keskitaso

Alle 30 min

Nopea vokki on herkullinen tapa hyödyntää sesongin suosikkivihannes eli parsa. Aasialaisin maustein höystetyt kasvikset tarjotaan seesaminsiemenillä kuorrutettujen lohifileiden kera.

Ohje: Thaikasviksia ja seesamilohta

perunasose-nyhtökauravuoka

Keskiviikko

Perunasose-nyhtökauravuoka

Keskitaso

30-60 min

Erilaiset vuokaruoat ovat arjen suosikkeja. Pienellä vaivalla valmistuu herkkuruoka, josta todennäköisesti riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi. Tässä ohjeessa perunamuusin kera vuokaan kerrostetaan juureksilla höystettyä nyhtökauraa. Juustokuorrute ja muutama pinnalle lisätty voinokare loihtivat arkiruoasta luksusta.

Ohje: Perunasose-nyhtökauravuoka

siskonmakkarapihvit

Torstai

Siskonmakkarapihvit

Keskitaso

30-60 min

Torstaina ruokalistalla: siskonmakkaroista valmistetut pihvit, samettinen sellerisose ja ruokaisa yrttiohra. Tämä ruoka sopii erityisesti niille, jotka arvostavat avainsanoja helppo, herkullinen ja ruokaisa.

Ohje: Siskonmakkarapihvit

mac'n'cheese

Perjantai

Mac and cheese

Keskitaso

30-60 min

Tämä mac and cheese kruunataan parmesaanin sijaan raastetulla parapähkinällä, joka on juustoa terveellisempi vaihtoehto. Maussa tämä juustomakaronivuoka sen sijaa ei häviä hitustakaan amerikkalaiselle esikuvalleen.

Ohje: Mac and cheese

kirpeä siikakeitto

Lauantai

Kirpeä siikakeitto

Keskitaso

30-60 min

Tätä kalakeittoa ei kyllästetä kermalla, vaan liemen sekaan lisätään sitruunaa, oliiveja ja valkoviiniä. Venäläistyylinen kirpeä siikakeitto tarjotaan majoneesinokareen kera.

Ohje: Kirpeä siikakeitto

sisäfilee-poke

Sunnuntai

Sisäfilee-poke

Keskitaso

Yli 2 h

Kulhoon koottu ateria on kiilannut monessa perheessä arkiruokien kärkikastiin. Sisäfilee-poke on fiini kulhoruoka, joka maistuu myös sunnuntaipäivällisellä. Sen pohjana on riisi-kvinoaseosta, päällä aasialaisittain maustettua naudanfileetä. Valitse kasvikset sesongin tai mieliteon mukaan ja kruunaa kokonaisuus herkullisella kastikkeella.

Ohje: Sisäfilee-poke

mustaherukka-jogurttivanukas

Mustaherukka-jogurttivanukkaat

Keskitaso

Yli 2 h

Mustaherukka-jogurttivanukkaita säväyttää tähtianis. Pehmeän kermainen jälkiruoka saa sopivasti särmää viinimarjoista.

Ohje: Mustaherukka-jogurttivanukkaat

X