Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Keväinen parsapelti ja muut nopeat arkiruoat

9.4.2018 Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia

Tämän viikon ruokalista tarjoaa helpotusta arkiruokarumbaan. Kaikki ateriat ovat helppoja, herkullisia ja valmiita puolessa tunnissa. Poimi keväisen parsapellin, trendikkäiden halloumiranskalaisten ja koukuttavan herkullisen kiinalaisen broilerin ohjeet viikon ruokalistalta.

pinaatti-hernepestopasta

Maanantai

Pinaatti-hernepestopasta

Helppo

Alle 30 min

Arjen paras pastakastike on valmis nopeammin kuin pasta on kypsää. Juuri sellainen on pinaatti-hernepesto.  Pastakastikkeen lisäksi sitä kannattaa kokeilla myös dippikastikkeena ja leivän levitteenä.

Ohje: Pinaatti-hernepestopasta

minuuttilohi ja sitruunaperunat

Tiistai

Minuuttilohi ja sitruunaperunat

Helppo

Alle 30 min

Minuuttilohi ja sitruunaperunat valmistuvat nimensä mukaan minuuteissa. Ohueksi viipaloitu lohi paistuu pannulla rapeapintaiseksi hetkessä ja saa mahtavan maun seesamiöljystä. Valmiista pakastevalkosipuliperunoista syntyy pannulla paistettuina, kurkkukuutioilla höystettynä ja sitruunalla maustettuina raikas ja ruokaisa lisuke.

Ohje: Minuuttilohi ja sitruunaperunat

parsapelti

Keskiviikko

Parsapelti

Helppo

Alle 30 min

Ihanaa, nyt sitä taas saa! Nimittäin tuoretta parsaa. Keväinen parsapelti on täydellinen arkiruoka, sillä kaikki ainekset kypsyvät helposti samassa vuoassa. Rapeaksi paahtunut kinkku, mozzarellajuusto sekä basilika istuvat parsan makuun kuin nakutettu.

Ohje: Parsapelti

jauheliha-misokeitto

Torstai

Jauheliha-misokeitto

Helppo

Alle 30 min

Kananmunia ja nuudeleita jauhelihakeitossa? Kyllä vain! Arkisen jauhelihan ja huippusuositun japanilaisen ramen-keiton yhdistelmä on suorastaa nerokas. Herkullinen liemi maustetaan misotahnalla ja makealla riisiviinillä eli mirinillä. Kun viimeistelet sopan chiliviipaleilla, seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla, on ruoka taattua makujen ilotulitusta.

Ohje: Jauheliha-misokeitto

halloumiranskalaiset ja lämmin kasvissalaatti

Perjantai

Halloumiranskalaiset ja lämmin kasvissalaatti

Helppo

Alle 30 min

Tässä perjantairuoka suoraan trendiaallon huipulta! Paneroidut ja rapeaksi paistetut halloumitikut eli halloumiranskalaiset ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan koukuttavia. Suolainen juusto maistuu erityisen hyvältä lämpimän kasvissalaatin kanssa.

Ohje: Halloumiranskalaiset ja lämmin kasvissalaatti

mantelikuhaa ja seesamikastiketta

Lauantai

Mantelikuhaa ja seesamikastiketta

Helppo

Alle 30 min

Kuha saa rapeanraikkaan paneroinnin manteleista ja sitruunankuoriraasteesta. Tahinilla maustettu jogurttikastike sopii sekä kalan että lisukeperunoiden kylkeen.

 Ohje: Mantelikuhaa ja seesamikastiketta

makea kiinalainen broileri

Sunnuntai

Makea kiinalainen broileri

Keskitaso

Alle 30 min

Kiinalaisittain maustetussa broilerissa on suolaisen makea marinadi ja herkullisen tahmea pinta. Tarjoa broileri parsakaalin ja keitety jasmiiniriisin kera. Jos kaipaat sunnuntailounaalle lisää kaukomaiden tunnelmaa, kata pöytään syömäpuikot.

Ohje: Makea kiinalainen broileri

Nopea suklaa-banoffee-piiras

Nopea suklaabanoffee

Keskitaso

Alle 30 min

Uskoisitko, että näin herkullinen jälkiruoka voi valmistua puolessa tunnissa? Hykerryttävän hyvä suklaabanoffee kootaan kaurakekseistä, banaaniviipaleista, suklaa-karamellikastikkeesta sekä mascarponevaahdosta. Kerrosta ainekset annosmaljoihin ja nauti!

Ohje: Nopea suklaabanoffee

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *