Peuran paisti, juureslastuja ja punaviiniglögikastiketta
Peuran paisti maistuu juurelastujen ja punaviinillä sekä glögillä säväytetyn kastikkeen kanssa vaikkapa joulupöydässä. Juhlavan kastikkeen valmistaminen onnistuu aloittelijaltakin.
Ainekset
Peuran paisti
- 1 kg saksanhirven paistia tai muuta riistaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl neilikoita
- 1 tl maustepippureita
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl rosmariinia
- 2 tl suolaa
Juureslastut:
- 600 g juureksia (porkkanoita, lanttua, palsternakkaa, selleriä, perunaa)
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
Punaviini-glögikastike
- 4 dl punaviiniä
- 2 dl demi glace -kastikepohjaa
- 1 dl glögiä
Valmistusohje
Peuran paisti, juureslastut ja punaviiniglögikastike tehdään näin:
1. Murskaa huhmaressa mausteet hienoksi. Mausta paisti hieromalla mausterouhe sen kylkiin. Anna lihan maustua huoneenlämmössä tunnin ajan.
2. Paista lihan pintaan kuumalla pannulla ruskea väri. Kypsennä peuran paisti uunivuoassa 120-asteisessa uunissa, kunnes sen sisälämpötila on 58 astetta, eli noin 50 minuuttia. Kypsymisen aikana kuori juurekset ja huuhtele kasvikset juoksevalla vedellä. Leikkaa niistä pitkiä siivuja kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ja sekoita kulhossa öljyn sekä mausteiden kanssa.
3. Nosta kypsä paisti pois uunista, peitä se kevyesti foliolla ja anna vetäytyä 20 minuuttia.
4. Asettele juures- ja perunalastut pellille, kypsennä 210-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
5. Kaada viini kattilaan ja haihduta siitä keittämällä 1 desilitra. Lisää joukkoon demi glace sekä glögi ja anna kastikkeen poreilla hiljalleen 20 minuutin ajan. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai yrttejä. Tarjoa peuran paisti, juureslastujen ja punaviini-glögikastikkeen kanssa.
Ohje: Alex Nurmi
Katso myös: Mehevää paistia viikonlopuksi – poimi parhaat reseptit!
Lue myös Kotiliesi.fi: Kokonainen paisti onnistuu muutamalla niksillä – pyyheliina avuksi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous